Smolný závěr sobotního derby stál starší dorostence všechny body

Nervy drásající zápas plný zvratů mají za sebou starší dorostenci. Derby dvou jihočeských celků nakonec skončilo těsným vítězstvím Českých Budějovic. V poslední vteřině utkání hostům vystřelil tři body obránce Piegl.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 14. kolo, so 22.10.2011
Písek
České Budějovice
4:5
2:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 15. D. Vlk (Reiniš), 20. Indrák (Reiniš), 36. D. Vlk (Indrák), 52. Reiniš (Hřebíček) - 6. Piegl, 22. Bílek (Rob, Švec), 28. Švec (Prokeš), 32. Pašek, 60. Piegl (Prokop). Rozhodčí: Šindler - Šperl, Ingriš. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5.
Písek: Havelka - Červinský, D. Vlk, Dudák, Bernad, Paukner, Janásek, J. Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, M. Žáček, P. Březina, Hřebíček, Reiniš, Volf, Hanus.
České Budějovice: Gába - Škopek, Vácha, Ruda, Piegl, Kutiš, Záhora, Prokeš, Pašek, Krcho, Rob, Samohejl, Bílek, Ťoupal, J. Žáček, Švec, Prokop.
Vůbec první střelu utkání vyprodukoval v prvních vteřinách hry hostující Krcho a Havelka schoval puk pod lapačkou. Aktivní vstup do utkání se hostům však brzy vyplatil. Střelu švihem z Prokešovy hole ještě Havelka dokázal vykrýt, následně ovšem hráli hosté přesilovku a skóre utkání otevřel ranou z kruhu Piegl.

Písečtí opláceli stejnou mincí. Také jim se podařilo udeřit hned z první přesilové hry. Reinišovu střelu z kruhu Gába vyrazil před sebe a Dominik Vlk z dorážky usměrnil puk do pravého růžku. Hostům mohl velice rychle navrátit ztracené vedení Samohejl, který uháněl sám na bránu, tísněn dojíždějícími beky Písku ale nedokázal zakončit podle svých představ.

První část utkání přinesla ještě jeden brankový moment, a to v samotném závěru úvodní dvacetiminutovky. Pouhé čtyři vteřiny před první sirénou uplatnil důraz před brankou soupeře Indrák a brankou do šatny dokonal obrat domácího celku.

Vstup do druhé části však byl pro hosty stejně povedený jako na začátku utkání a Budějovičtí dokázali bleskově srovnat na 2:2. Před Havelkou úspěšně dorážel Bílek a ležící brankář Písku neměl šanci zasáhnout. Hosty vstřelená branka nakopla. Nájezd si vyzkoušel nikým nepokrytý Prokeš, kličku do bekhendu ale pozorný Havelka dokázal zneškodnit.

Nakonec se ale hosté přece jenom dočkali. Tlak Budějovických vygradoval gólem v čase 27:27. Švec z vrcholu kruhu zamířil přesně do pravého horního růžku a povedená střela slavila úspěch. Krátce po polovině zařídil čtvrtou branku budějovickému celku Pašek, který se z trestné lavice vrhnul do útoku a puk se po jeho střele třepetal v síti domácích počtvrté.

A pro Písecké mohlo být ještě hůře. Následně totiž proniknul píseckou obranou Krcho a ocitl se tváří v tvář brankáři Havelkovi, bekhendem ale mířil příliš vysoko. Nedáš – dostaneš. Ostřílené pravidlo se následně potvrdilo. Krchovu neproměněnou tutovku zastínila třetí branka domácích. Indrák chytrou přihrávkou našel u levé tyčky číhajícího Dominika Vlka, který ranou bez přípravy zavěsil puk pod horní tyčku.

Do závěrečné třetiny Písečtí vstupovali s brankovým mankem, které se domácím podařilo smazat v 52. minutě. Gába si vyjel za pukem až na vrchol kruhu a riskantní manévr trestal Reiniš, který trefil odkrytou branku soupeře. Poslední minuty třetí části se rozhodně nehrály v rukavičkách. S přibývajícím časem rostl počet střetů a oba týmy pomalu ale jistě vyhlížely prodlužení.

Jenže nakonec k pětiminutovému přídavku ani nedošlo. Souběžně se závěrečnou sirénou se a píseckou brankou rozsvítilo červené světélko. Od modré čáry nahodil puk na branku Piegl a černý kus gumy skončil za zády překvapeného Havelky. Písečtí tak museli překousnout velmi hořkou porážku v derby, kdy na vlastním ledě padli gólem z poslední vteřiny.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy