Starší dorostence skolil dvěma góly odchovanec Marek

Výběr staršího dorostu v pondělí na vlastním ledě podlehnul stejně starým hráčům Mladé Boleslavi 1:3. Jedinou branku IHC vstřelil v 56. minutě Lukáš Volf.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 15. kolo, po 24.10.2011
Písek
Mladá Boleslav
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 56. Volf (Schwamberger) - 6. Boček (Dlugoš, Semirád), 41. Marek (Brzák, Borovec), 49. Marek (Kurka, Groer). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Kostka. Vyloučení: 6:10, navíc Hřebíček (PIS) a Boček (MBL) - oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Písek: Havelka - Banci, Ciboch, P. Březina, Hřebíček, Volf, Hanus, J. Březina, Schwamberger, Indrák, D. Vlk, Žáček, Dudák, J. Vlk, Reiniš, Bernad, Janásek.
Mladá Boleslav: Bača - Marek, Groer, Jakub Plíšek, Kurka, Semirád, Pokorný, Chmelař, Nastoupil, Šír, Bašus, Hercig, Dlugoš, Borovec, Brzák, Kellerstein, Boček.
Hned v úvodní minutě utkání zahrozil domácí Indrák, který se zmocnil puku před brankou soupeře, ani jeden ze dvou pokusů ale do boleslavské branky nepropašoval. Následně střílel nápřahem z mezikruží Reiniš, také v tomto případě však Bača udržel puk před brankovou čarou.

Aktivní vstup domácích do utkání zpražila první branka hostujícího celku. Krátce poté, co Boleslavští ubránili oslabení se po rychle sehrané akci prosadil do Dlugošově příhře Boček a poslal hosty do vedení. Domácí v průběhu první části hráli hned čtyři početní výhody, ani jednu ale nedokázali zužitkovat. Hosty několika famózními zákroky podržel dobře naladěný Bača.

Na začátku druhé části mohli hosté odskočit do dvoubrankového vedení. Z čista jasna se před Havelkou zjevil s pukem Marek a píseckého brankáře zachránila od inkasované branky levá tyč. Stejný mladoboleslavský hráč zahrozil v písecké třetině ještě jednou. V 31. minutě ujel společně s Bočkem v přečíslení proti samotnému píseckému obránci, na konci celé akce ale Markův bekhend zastavil pohotovým zákrokem domácí strážce brány.

Více času se však také ve druhé třetině odehrálo v pásmu před bránou hostujícího Bači. Prudkou střelu od modré čáry vyslal Volf, hostující gólman ale hbitým zákrokem lapačkou štiplavý pokus zneškodnil. Následně dorážel ještě Ciboch, s ležícím Bačou si ale poradit nedokázal. Zbavit boleslavského brankáře čistého konta se nepodařilo ani Indrákovi v samotném závěru druhé třetiny, útočník Písku namířil svou koncovku pouze do boční části brány.

První dvě třetiny přinesly pouze jeden brankový moment, ve třetí se však počet branek přece jenom rozrostl. Po jednadvaceti vteřina se ujala přízemní střela Ladislava Marka z kruhu, která zamířila pravé tyčce – 0:2. Stejný hráč Mladé Boleslavi byl také u další trefy svého týmu. Útočník, který s hokejem začínal právě v Písku, zakončil z mezikruží přesně do levého horního růžku Havelkovy branky a upravil na 0:3.

Necelých pět minut před třetí sirénou vykřesal domácím jiskřičku naděje Volf, výrazněji se ale Písečtí přiblížit neodkázali, vniveč přišla také závěrečná hra bez brankáře. V samotném závěru mohl ještě dokonat svůj hattrick v utkání Marek, který uháněl s pukem po levé straně, v poslední chvíli mu ale domácí zakončení do prázdné brány překazili. Písek tak podlehnul na vlastním ledě Mladé Boleslavi 1:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy