Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 22. kolo, po 28.11.2011
Mladá Boleslav
Písek
3:4
2:1,1:1, 0.2
Branky a nahrávky: 8. Šír (Podsedníček), 19. Kellerstein, 40. Podsedníček - 16. Ciboch (Bernad), 34. Reiniš (Vlk), 46. Volf (Ciboch), 51. Bernad (Indrák). Rozhodčí: Třasák – Veselý, Zeman. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Mladá Boleslav: Bača - Marek, Nastoupil, Kurka, Podsedníček, Pokorný, Brzák - Šír, Bašus, Michalica, Borovec, Šulc, Semirád, Kellerstein, Boček, Chmelař
Písek: Mazuch - Švanda, Banci, Žáček, Horaždovský, Bernad, Hanus, Janásek - Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk, Dudák, Březina, Reiniš, Volf

Utkání zpočátku působilo velmi nervózním dojmem. Oba celky si nebyly zcela jisté v rozehrávce, ani ve střelbě. Do první větší šance se dostal boleslavský celek v sedmé minutě utkání, když se v přečíslení dva na jednoho řítili na bránu Brzák s Borovcem. V osmé minutě udělali hráči Písku obrovskou chybu, když nechali před bránou zcela volného Jakuba Šíra, který z těsné blízkosti dorazil puk za Mazuchova záda. Ve 14. minutě nedokázali Boleslavští vyhodit puk ze svého pásma a Písek trestal. David Ciboch stál před bránou sám a neměl problém s dorážkou puku za Bačova záda. Mladá Boleslav si dokázala ke konci třetiny před Mazuchem vytvořit tlak, Písečtí se snažili puk vyvézt ze svého pásma, na modré ale o puk přišli a Adam Kellerstein si jej zpracoval a mířil přesně – 2:1 pro Boleslav.

Písečtí si ve druhém dějství vytvořili parádní šanci hned v úvodu. Petr Janásek si zkušeně obhodil boleslavského obránce a zamířil na bránu. Sám si ale povedenou šanci zhatil, když zakopl. Ani poté nedali Písečtí Bačovi klid a pilně ostřelovali jeho bránu, dvakrát to zkoušel Březina, ale ani jednou neuspěl. Hosté se dočkali ve 34. minutě, kdy se parádní střelou do pravého růžku trefil Kevin Reiniš. Ve 39. minutě Podsedníček zahákoval Kevina Reiniše, který uháněl sám na bránu, a bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný nájezd neproměnil. A i zde platilo ono přísloví „nedáš – dostaneš“. Patrik Podsedníček se o několik vteřin později prosadil přesnou střelou pod víko a poslal Boleslav opět do vedení.

Ve třetí třetině hra gradovala útočným hokejem se spoustou střel a šancí. Šťastnějším celkem se nakonec stalo mužstvo z Písku, které se trefilo dvakrát, mladoboleslavský celek v poslední části hry skórovat nedokázal. Ukázkový přechod do pásma předvedli David Ciboch s Lukášem Volfem, kteří společně ujeli, a prvně jmenovaný mířil k pravé tyčce. O pár minut později skórovali Písečtí znovu, ale gól nebyl uznán, jelikož jej hosté dopravili do branky bruslí. To ale Jihočechy nezastavilo. Mladoboleslavští se provinili tím, že hráli v šesti, a na trestnou lavici usedl Jakub Šulc a Písek do půlminuty trestal. Kevin Reiniš se střelou z pravého kruhu nemýlil – 4:3 pro Písecké. Boleslavští si vzali 45 vteřin před koncem oddechový čas, ale nic dalšího se jim už vymyslet nepodařilo a utkání tak skončilo konečným poměrem 3:4 ve prospěch Písku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy