I Litoměřice byly nad síly píseckých hokejistů

Písecký tým odehrál další z přípravných zápasů na cizím kluzišti. V úterním zápase se domácí v rozmezí necelé minuty, konkrétně od desáté, do jedenácté minuty, prosadili hned třikrát. Tato část hry se nakonec ukázala jako rozhodující. Písečtí se sice za stavu 4:0 v závěru snažili zvrátit nepříznivý stav, ale skórovat se podařilo pouze Slavíkovi a Nouzovi. Písek tedy podlehnul Stadionu 4:2.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 16.8.2011
Litoměřice
Písek
4:2
3:0, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 10. Novák (Salfický), 11. Hlusička (Racek), 11. Šinágl (Kotrba), 44. Horčička (Ketner, Hašek) - 53. Slavík (Němeček), 58. Nouza (Slavík). Rozhodčí: Novák - Biedermann, Bečvář. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Litoměřice: Salfický - Drábek, Ketner, Kříž, Smetana, Soukup, Evan, Bílek, Hříbal - Hašek, Slížek, Horčička, Tvrzník, Šinágl, Kotrba, Novák, Belay, Chamrád, Sajdl, Hlusička, Keltner, Racek
Písek: Klestil - Všetečka, Němeček, Kanov, Husák, Topič, Hucl, Bača, Lukáč, Suja, Nedorost, Kudrna, Slavík, Nouza, Mošovský, Ferebauer, Vaniš, Polodna, Bernad, Markulinec, Hruban

V sestavě Jihočechů chyběli zranění útočníci Mrkvička se Špergerem, na druhé straně ji ale vyztužili jiní zkušení hráči, kteří by měli v sezoně patřit k pilířům písecké hry. Žlutomodrý dres poprvé oblékli navrátivší se odchovanci Nouza s Němečkem, po předchozí absenci znovu nastoupili také obránci Všetečka a Lukáč. Jimi posílené mužstvo podalo zatím jednoznačně nejlepší výkon v dosavadní přípravě, ani ten ho však k dobrému výsledku nenasměroval. Touha Píseckých po dobrém výsledku se zřítila do propasti už v první třetině, do které přitom vykročili velmi solidně. V čase 9:38 ale inkasoval brankář Klestil z hole Nováka poprvé, aniž by tušil, že po dalších osmatřiceti vteřinách zamíří smutně na střídačku za hrozivého stavu 0:3! Proměněné „dvěstěprocentní“ šance Hlusičky a Šinágla donutili hostující trenéry nejen ke střídání gólmanů (do branky se postavil Sedláček), ale také k oddechovému času a nutnému proslovu ke svým svěřencům. Zbytek úvodní části hry už žádnou další pohromu na tým od Otavy neseslal, naopak obraz hry se postupem času srovnal.

Podobné to bylo také v první polovině prostředního dějství, kdy museli řešit několik nebezpečných momentů oba brankáři. S nástupem druhé půle střetnutí se Písečtí odrazili k náporu a zkušený exreprezentant v litoměřické kleci Salfický měl najednou „o zábavu“ postaráno. Především jeho dovednosti v brankovišti udržely skóre v nezměněné podobě, v závěru mu navíc při Lukáčově střele pomohla tyč.

Solidním výkonem okořenili písečtí hokejisté i průběh poslední periody. Už po necelých čtyřech minutách sice museli spolknout další hořkou pilulku v podobě Horčičkovy nekompromisní trefy pod horní tyč, přesto se stihli za zlepšenou hru odměnit alespoň sympatickou korekcí výsledku. V 53. minutě pohotově usměrnil odražený puk do sítě Slavík, o pět minut později přetavil povedenou akci první formace ve druhý gól navrátilec Nouza. Už předtím měli navíc příležitosti z kategorie vyložených Polodna a Nedorost, a navíc ještě jednou zvonila tyč litoměřické svatyně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy