Písečtí těsně přehráli francouzského soupeře

Gap dokázal držet krok s domácími úvodní dvacetiminutovku, Písečtí postupem času převzali otěže zápasu do svých rukou a vyjádřili to i góly. Diváci se branek dočkali na začátku druhé periody, kdy skóre otevřel Šperger. Necelé tři minuty před koncem druhé části stejný hráč poslal domácí do dvougólového vedení. Francouzi se pět minut před koncem třetí třetiny dostali na rozdíl jediné branky, když se trefil Mathieu. Skóre se neměnilo, ani když hosté zkusili hru bez brankáře. Písek tedy porazil Gap 2:1.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 25.8.2011
Písek
Gap
2:1
0:0, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 21. Šperger (Nouza), 38. Šperger (Nouza, Kolář) - 56. Mathieu. Rozhodčí: . Vyloučení: 6:7. Bez využití: V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Písek: Sedláček - Kolář, Němeček, Zíb, Lukáč, Všetečka, Žovinec - Nouza, Šperger, Slavík - Nedorost, Mrkvička, Suja - Ferebauer, Vaniš, Polodna - Mošovský, Bernad, Kudrna.
Gap: Zacharias - Cornaire, Tekel, Kudrna, Luciak, Charpentier, Barrier – Lascek, Gauthier, Palotie, Charrette, Paradis, Mathieu, Soriano, Lacheny, Rambousek, Campbell, Suchánek, Jelen.

Petr Košatka - Hned v úvodu mezinárodního klání museli domácí přečkat téměř minutové dvojnásobné oslabení. Hráči Gapu si vytvořili očekávaný tlak, při kterém vyprodukovali několik střel, oni jednu však pozorný Sedláček za svá záda nepropustil. Na druhé straně mohl o chvilku později otevřít skóre Polodna, jeho pokus však pouze prosvištěl kolem pravého horního růžku.

Na přesnost se v první části příliš nehrálo, zato počet hráčů, kteří v průběhu první třetiny zamířili k menším trestům se vyhoupl až na číslici 7. Neurovnaná hra se obešla v první třetině bez branek.

První gól zápasu přinesly až úvodní momenty druhé třetiny. Mrkvička našel na mezikruží postaveného Zdeňka Špergera a útočník Písku ranou bez přípravy nasměroval kotouč přesně k levé tyči. Písecké hráče vstřelená branka nakopla a při dalším útočném snažení Jihočechů zazvonila po střele Mošovského pravá tyčka za již překonaným Zachariasem.

Brankář francouzského týmu měl plné ruce práce i nadále. Zvláště pak při střeleckých pokusem Špergera a Suji z bezprostřední blízkosti. Ve chvíli, kdy zápas přecházel do své druhé poloviny, mohl se proti svému bývalému klubu prosadit odchovanec Jan Kudrna, štiplavá střela od modré čáry však těsně mihla levou tyč Sedláčkovy branky.

Druhá branka padla v závěru druhého dějství a střelec byl stejný jako u první trefy. Zdeněk Šperger zavezl puk do pásma, poté si sjel na střed a jednoduše zamířil k levé tyči – 2:0. V posledních vteřinách prostřední části se hosté snažili o snížení, pozorná obrana Píseckých však veškeré útoky odrazila.

V poslední dvacetiminutovce si vypracovali podstatně více šancí hráči Komtermu, v konečném součtu byl ale úspěšnější francouzský tým. Gap se dočkal premiérové trefy čtyři minuty před třetí sirénou, kdy se z nenápadné akce prosadil André Mathieu.

Hosté se vstřelenou brankou přiblížili vyrovnání a v samotném závěru utkání bylo rušněji před Sedláčkem. Obzvlášť nebezpečná byla teč Soriana, brankář Písku ale šanci reflexivním pohybem zlikvidoval. V poslední minutě se Francouzi odhodlali ke hře bez gólmana, rodílové trefy ale ani se šesti hráči v poli docílit nedokázali.

Písek se tak stal prvním českým týmem, který účastníka nejvyšší francouzské souteže dokázal v přípravě porazit. K odvetnému utkání dojde hned o den později, tedy v pátek. Hostit tento duel bude táborský zimní stadion.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy