Písečtí si po obratu odvážejí dva body

Naši hokejisté předvedli na mosteckém kluzišti obrat z 3:0 na 3:4. Ještě dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny však domácí vedli o dvě branky a v bodový zisk věřil málokdo. Šťastný gól Polodny a při hře bez brankáře Luňák poslali zápas do prodloužení, ve kterém svou druhou trefou rozhodl Roman Němeček.
1.liga ČR, 15. kolo, so 22.10.2011
Mostečtí Lvi
Písek
3:4p
2:0, 1:0, 0:3 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Mavrojanidis (Krejčí), 15. Vaněk (Rohan , Vachovec), 23. Klíma (Tauš, Divíšek) - 43. Němeček (Polodna), 58. Polodna, 59. Luňák (Nouza), 65. Němeček (Nouza). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 457. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Mostečtí Lvi: Lusinš - Látal, Martinec, Apelis, Krejčí, Přindiš, Charousek, Šulc - Tauš, Divíšek, Klíma - Mavrojanidis, Havlíček, Žejdl - Rohan, Vachovec, Vaněk - Nedrda, Přeučil, Ondráček.
Písek: Sedláček - Němeček, Všetečka, Lukačovič, Havran (staronová posila píseckého týmu), Lukáč, Kanov, Žovinec, Kolář - Bělohlav, Nouza, Polodna - Nedorost, Šperger, Mrkvička - Slavík, Luňák, Ferebauer - Mošovský, Vaniš Kudrna.

Utkání začalo opatrně, přeci jen šlo o zápas dvou týmů, které se nacházejí v suterénu prvoligové tabulky. Poslední tým tabulky Most ztrácel na svého soupeře tři body a rád by se na něj dotáhl. Hned v páté minutě posílil ambice Mostu na dotažení písku Georg Mavrojanidis, jenž překvapil Sedláčka střelou z pravého kruhu - 1:0. Domácí byli stále aktivnější, avšak hostující brankář nemusel řešit nic ošemetného. Na druhé straně se toho příliš nedělo, Lusinše ohrozil pouze slabou střelou Šperger.

Mírně aktivnější Most se mohl radovat podruhé. Z pravého kruhu vystřelil Michal Vachovec, Sedláčkovi puk přeskočil lapačku a skončil v brance - 2:0. Následně mohl snížit zkušený Tomáš Nouza, leč v poslední chvíli mu vložil hůl do střely Krejčí, který tak zabránil jistému gólu. Do konce třetiny již branka nepadla, domácí mohli jít do kabiny s úsměvem na tváři.

Dobrá nálada mohla pokračovat i v druhé části utkání. Ač hosté od začátku zlobili, radovala se družina z Mostu. Tomáš Klíma obstřelil Sedláčka a ten musel lovit puk ze své sítě potřetí. Písečtí byli evidentně zaskočeni třetí brankou, ovšem mohli z ničeho nic snížit. Nouza poslal do brejku Polodnu, jenže ten z výborné pozice minul Lusinšovu klec.

Hostům to vůbec nešlo, střelecká produktivita byla na bodu mrazu, navíc mohli Písečtí znovu inkasovat. Skvělou kombinaci Žejdla s Mavrojanidisem zakončoval první jmenovaný, Sedláček předvedl zákrok betonem. Mohlo být ještě hůře, to by však trojice mosteckých útočníků musela potrestat hrubku Lukačoviče. Po dvou třetinách stav 3:0 pro Most a zdálo se, že vše mají svěřenci Kamila Kašťáka pod kontrolou.

Jenže v hokeji stav 3:0 vůbec nic neznamená. Most předvedl v poslední periodě totální kolaps a z jasného průběhu se najednou stala zápletka. Hned v úvodu vykřesal jiskřičku naděje pro hosty Roman Němeček, který dostal přesný pas za obranu od Polodny a v samostatném nájezdu překonal poprvé Lusinše - 3:1. Most mohl zůstat v klidu, hra se kouskovala, na obou stranách se rozdávaly tresty. Čas utíkal pro hosty hrozně rychle. Jenže dvě a půl minuty před koncem řádné hrací doby bylo zase o co hrát.

Pasivita se domácím nevyplatila. Charousek navíc předvedl smolný zákrok, když si pod padajícím Lusinšem poslal puk sám do brány. Gól sudí Zubzanda připsal Stanislavu Polodnovi - 3:2. O minutu později bylo ještě hůř. Písek si vzal time-out a odvolal brankáře. Power-play o pár vteřin později využil Lukáš Luňák, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Lusinšem - 3:3. Takřka beznadějný výsledek dokázal Písek ve třetí třetině skvěle zvrátit a získal alespoň bod.

Za nerozhodného výsledku se šlo do prodloužení a očividně spokojený a uvolněný Písek se rozhodně nevzdal myšlenky uzmout domácím ještě jeden bodík. První varování jim vyslal Mrkvička, ale domácí gólman byl připraven. Horší už to bylo čtyřicet vteřin před koncem prodloužení. Velký kiks vyrobil domácí zadák Martinec, který se lehce nechal obehrát od Nouzy, ten následně posunul kotouč na ideálně postaveného Romana Němečka, který prostřelil bezmocného Lusinše - 3:4. Písek se tak mohl radovat ze zisku dvou bodů. Po dvou třetinách by si však na nějaký bodový zisk vsadil jen největší optimista.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy