Nervydrásající duel ústáli lépe Písečtí

Kdo si ve středu našel cestu na hokej do Písku, rozhodně nelitoval. Po dvou třetinách domácí vedli o tři branky, ale Draci se nevzdali a během sedmi minut dokázali vyrovnat. Luňák, Lukáč a v poslední vteřině Ferebauer rozhdli o tenisovém výsledku. Písek tak nakonec vyhrál 6:3.
1.liga ČR, 23. kolo, st 16.11.2011
Písek
Šumperk
6:3
2:0, 1:0, 3:3
Branky a nahrávky: 4. Slavík (Šperger), 12. Kudrna (Šperger), 30. Nouza, 50. Luňák (Antončík), 57. Lukáč (Polodna, Šperger), 60. Ferebauer (Luňák, Antončík) - 42. Červenka (Tesařík), 43. Haas (Hlinka, Velecký), 49. Velecký (Červenka, Haas). Rozhodčí: Horák - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 690. Střely na branku: 37:38. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 6:3.
Písek: Sedláček - Němeček, Všetečka, Žovinec, Kanov, Havran, Lukačovič, Lukáč - Nouza, Bělohlav, Suja - Antončík, Luňák, Ferebauer - Polodna, Šperger, Kudrna - Slavík, Hluchý, Mrkvička.
Šumperk: Štůrala - Novotný, Holík, Ondráček, Sedlák, Tesařík, Křetínský, Pastor, Drtil - Hlinka, Plášek, Cink - Vrdlovec, Hulva, Mičulka - Červenka, Velecký, Haas - Skoumal, Matějka, Vrána.
Aktivnější vstup do utkání zažívali hráči Písku. V úvodní minutě zápasu zaměstnal Štůralu dvěma střeleckými pokusy Nouza, v obou případech byl šumperský brankář úspěšný. Ani hosté ale nezůstali dlouho pozadu. Obzvlášť nebezpečná se jevila Holíkova střela od modré čáry, kterou Sedláček vyrazil před sebe, naštěstí pro domácí se ale k dorážce nikdo neprobojoval.

Ve 3. minutě utkání uháněl sám na brankáře Štůralu Luňák, před zakončením byl ale faulován a rozhodčí Horák neváhal s nařízením trestného střílení. Exekuci provedl stejný hráč Písku, střela k pravé tyči ale úspěch nestavila. Píseckým to však líto být nemuselo, z další akce domácích už se totiž světýlko nad šumperskou brankou rozsvítilo.

Slavík se z pravé strany natlačil s pukem před bránu a bekhendem umístil puk pod horní tyčku. krátce po polovině první části vedení Píseckým povyrostlo. Šperger povedenou přihrávkou zpoza brány našel Kudrny stojícího mezi kruhy a druhý jmenovaný bekhendem propašoval puk pod pravou rukou hostujícího brankáře – 2:0.

A s Draky mohlo být v první části ještě hůře. Ve 14. minutě na Suju zívala prázdná branka za již překonaným Štůralou, útočník Písku ale mířil mimo tyče. Hosté výrazněji ohrozili Sedláčka až v samotném závěru první dvacetiminutovky. Nebezpečná byla pohotová teč Cinka, puk ale těsně minul píseckou klec.

Ve druhé části hosté přidali a hra se srovnala. Snížení mohla přinést Holíkova dělovka od modré čáry, písecký brankář ji ale reflexivním zákrokem za pomoci ramene vytěsnil. O chvíli poté slibnou neproměněnou šanci hostujícího celku zastínil třetím gólem domácích Nouza. Stejný hráč Písku těžil z chyby jednoho z šumperských zadáků a ranou švihem pokořil Štůralu zblízka potřetí.

Hostující čekání na gól nakonec trvalo rovných dvaačtyřicet minut. Poté ale nastaly velké změny. Prvním přemožitelem brankáře Sedláčka se stal v čase 41:25 Červenka, který využil zmatků v písecké obraně a pohotovým zakončením zblízka snížil. O pouhou minutu později už hosté byli na dostřel. Veleckého střelu Sedláček vytěsnil před sebe a dorážející Haas se ranou z nápřahu nemýlil – 3:2.

Hosté byli při chuti i nadále a ještě před polovinou třetí části zajistil Šumperským vyrovnávací trefu Velecký, který z pravého kruhu zúročil povedenou přihrávku od Červenky a náhle bylo vyrovnáno.

Zaskočení hráči Písku si po třetí inkasované brance vzali time-out a oddechový čas domácím evidentně prospěl. Po bouřce na domácí lavičce zasáhnul puk za šumperskou branku Antončík, našel před brankou najetého Luňáka a druhý jmenovaný nasměroval svůj golfový úder k levé tyči – 4:3.

Domácí čtvrtá branka vrátila do pohody. Výsledkem píseckého snažení byla navíc pátá branka, kterou zaznamenal Lukáč. Obránce Písku se vydal na útočný výlet, na brankovišti vymíchal Štůralu a upravil na 5:3. Poslední korekci skóre provedl vteřinu před sirénou Ferebauer, který přetavil v šestou branku přihrávku z Luňákovy hole. Písek porazil na vlastním ledě Šumperk 6:3.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Sice jsme vyhráli, ale s výkonem tentokrát příliš spokojený být nemohu. Vedli jsme 3:0, ale od poloviny utkání jsme hráli špatně. Toho dokonale využil soupeř a dokázal vyrovnat. V důležitý moment za stavu 3:3 nás dokázal podržet brankář, jinak bychom zápas pravděpodobně ztratili. Po třetí obdržené brance bylo nutné vzít si time-out a dohrávali jsme utkání na tři formace. Měli jsme trochu štěstí, dali branku na 4:3, což nás vrátilo do pohody a závěr byl vydařený. Získali jsme tři body, ale způsob, jakým jsme ztratili perfektně rozehraný zápas je pro nás varováním. Snad se z toho ponaučíme. V závěru bych chtěl poděkovat také fanouškům, že nám věřili až do konce a podpořili nás.

Radek Kučera (Salith Šumperk): Na začátku utkání jsme si sice vypracovali dvě, až tři příležitosti, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Následovaly dvě branky domácích. V další části domácí své vedení ještě navýšili, o to více nás mrzí, že jsme inkasovali ve vlastním oslabení. Před třetí třetinou jsme si řekli, že zkusíme ještě zabrat. Vyšlo nám to, myslím si, že tlak z naší strany byl viditelný, podařilo se nám srovnat na 3:3. Následně jsme chtěli poctivě bránit, hned na to nám domácí znovu odskočili a následně se dostali do tlaku, ze kterého vytěžili další branky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy