Po vyrovnaném střetnutí si Moravané odvážejí všechny tři body

Rychlý zápas, plný osobních soubojů a šancí, nakonec končí prohrou Písku v poměru 1:3.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 30. kolo, pá 10.2.2012
Písek
Kometa Brno
1:3
0:0, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 57. Indrák (Šuhaj, Janásek) - 39. Lašák (Sedlák), 43. Garčic (Sedlák, Grünwald), 60. Raška (Vojáček). Rozhodčí: Lacina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Písek: Pechek (Mazuch) - Koutenský, Švanda, Banci, Červinský, Horažďovský, Bernad, Hanus, Janásek "C", Volf J., Březina, Schwabmberger, Indrák, Šuhaj, Marcilis, Ciboch, Duchoň, Vlk, Reiniš, Volf L., Novotný.
Kometa Brno: Klimeš (Jekel) - Mytiska, Štancl, Řeřucha, Vlček, Vojáček "C", Vágner, Sedlák, Veverka, Kozel, Lašák, Raška, Mrázek, Kusko, Grünwald, Beneš, Boltvan, Garčic.

Písek začal zápas aktivně, první střelu na Klimeše vyslal Bernad. Po vydařeném začátku se dostalo na dvě vyloučení na každé straně, které zbrzdilo hru. Po skončení trestů vzala iniciativu do rukou Kometa, ale Pechek držel Písek nad vodou. Poté se hra střídala ne každé straně, ale gólové šance jsme už neviděli. A proto je stav po první třetině 0:0.

Hned z úvodu druhé třetiny byla snaha hostů přerušena vyloučením, při kterém, se ale Písečtí neprosadili. Z následné akce se do samostatného úniku dostal Indrák, ale ztroskotal na výborném Klimešovi. Brno se ale nerozhodilo a naopak jejich šance přibývaly, jako to bylo například u Veverky, kterého vychytal Pechek. Akce střídala akci a to na obou stranách, kdy jel 2 na 1 Indrák s Jakubem Volfem, nebo Raškův samostatný nájezd, který také neskončil vstřelenou brankou. Brňané hrozili víc a víc, jako to bylo například u Veverky, který nadvakrát nepřekonal Pechka. Brněnská snaha nakonec přinesla své ovoce, když se trefil Jan Lašák střelou pod šibenici pechkovi branky. Ale to zdaleka nebylo vše v podání druhé třetiny. Ihned po vhození buly se na trestnou lavici podíval písecký Josef Vlk, ale i přes to, že Písek hrál oslabení se nebál vyjet do útoku, jako to bylo například u Cibocha, který se dokonce dostal do samostatného úniku, ve kterém byl faulován a hlavní arbitr nařídil trestné střílení ve prospěch Písku. Na trestné střílení se rozjel Ciboch, před kterým Klimeš zakopl a už to vypadalo, že Ciboch Klimeše objede a zasune kotouč do úplně prázdné branky, ale Klimeš velmi nesportovně hodil hůl po Cibochovi a zastavil tak celý nájezd. Písečtí se dožadovali technického gólu, ale sudí Lacina nařídil nové trestné střílení. Na opakované trestné střílení se rozjel Jan Březina. Rozjel se na Klimeše a rychlou forehandovou kličkou trefil jen brusli Klimeše, který nedovolil, aby puk skončil za jeho zády. Následně byl ještě vyloučen hostující Vojáček a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Do poslední periody vstoupili lépe hráči z Moravy. Jejich snaha se projevila hned ve 3. minutě, kdy se trefil Richard Garčic, který usměrnil puk za záda Pechka po skvělé křižné přihrávce od Jana Sedláka. Po několika vyloučeních jsme se šance dočkali až v polovině poslední periody a to, když Kusko střílel do tyče. Poté už začali domácí obléhat hostující obrané pásmo za vidinou vyrovnání. Poté co domácí nic nevytěžili ze souvislého tlaku měl na holi snížení Ciboch, který jel opět sám na Klimeše, tentokrát trefil brněnského brankáře do ramene. Při vyloučení Mytisky měl Písek unikátní možnost ke zkorigování stavu, což se jim také podařilo, zásluhou Miroslava Indráka, který tečoval střelu Janáska. Poté necelé 3 minuty před konce byl vyloučen Raška a Písek viděl velkou šanci na vyrovnání. Po oddechovém čase pro Písek zůstal na střídačce Pechek a Písek tak hrál se šesti hráči v poli. Písečtí drtili Brno, ale po jedné nevydařené kombinaci se nejprve snažil zlomit vítězství na stranu Brna Kozel, ale trefil jen tyč domácí klece, ale po následném pokusu už při domácích nestálo takové štěstí a Adam Raška se trefil do odkryté klece. Zápas tak skončil výhrou Brna 1:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy