Starší dorost smolnou sérii neprolomil

Písečtí starší dorostenci nezvládli utkání v Třinci. I přes to, že prohrávali 5:0, nevzdali se a zabojovali. Jihočechům se však manko nepodařilo smazat úplně a z dalšího duelu tak nezískali žádné body.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 31. kolo, pá 13.1.2012
Třinec
Písek
6:4
3:0, 2:2, 1:2
Branky a nahrávky: 5. Cienciala D. (Foltýn), 6. Kovařčík (Kasala), 7. Růžička (Ohera), 21. Jonáš (Růžička, Ohera), 26. Kovařčík (Kasala), 42. Cienciala D. (Kofroň) - 28. Banci (Volf J.), 40. Schwamberger (Volf.L), 45. Volf Josef (Volf Jakub, Bernard), 48. Vlk Josef (Horažďovský, Bernard). Rozhodčí: Fiala - Gančarčik, Patrman. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0_0. Diváci: 81. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2, 6:4.
Třinec: Cieslar - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Valíček, Rataj, Derkowski, Cienciala A., Heider, Jonáš, Jašek, Zahradníček, Ohera, Foltýn, Malyjurek, Jaroš
Písek: Havelka (od 8. min Mazuch) - Volf, Březina, Schwamberger, Švanda, Banci, Ciboch, Vlk D., Žáček, Dudák, Březina, Vlk J., Horažďovský, Bernard, Hanuš, Janásek

Hned od začátku utkání dali Oceláři hostům najevo, kdo je tady pánem. Během dvou minut vstřelili tři branky. V páté minutě se do branky hostí , po přihrávce Foltýna, trefil David Cienciala. Za necelou minutu střelou zblízka překonal hostujícího brankáře Ondřej Kovařčík. V sedmé minutě, při přesilové hře, kolem pravé tyče prostřelil píseckého brankáře potřetí Marek Růžička a vyhnal Havleku na střídačku. V brance ho vystřídal Marek Mazuch. Hosté nevyužili ani jednu ze tří přesilových her. Své šance nevyužili Bernard, Volf ani Janásek. Do šatny mladí hokejisté odcházeli za stavu 3:0.

Druhá třetina už byla vyrovnanější. Třinec sice hned v prvních vteřinách zvýšil na 4:0, když akci Růžičky a Ohery dokončil Michal Jonáš. Ve 26.minutě se po závaru před brankou nejlépe zorientoval Ondřej Kovařčík a Třinec už vedl 5:0. Možná si svěřenci Romana Ciencialy mysleli, že už je po zápase a přestali se koncentrovat. Toho ve 28.minutě využil Marek Banci, když se z pravého kruhu trefil pod horní tyč nic netušícímu Cieslarovi. Do konce třetiny každý chvilku tahal pilku. Teprve šest vteřin před sirénou při signalizovaném trestu Daniel Schwamberger překonal domácího brankáře dnes podruhé.

Hned v úvodu posledního dějství prostřelil zblízka brankáře hostí David Cienciala. Hosté se stále nevzdávali a bojovali ze všech sil. Ve 45. minutě Písečtí sklízeli ovoce, když se Josef Volf nejdříve od modré trefil přímo pod horní tyč Cieslarovy svatyně a o tři minuty později, po závaru před brankou, prostrčil puk za brankou čáru znovu. Třinečtí znervózněli , ale na světelné tabuli se stav do konce utkání již nezměnil. Vítězné body tak zůstávají v Třinci.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (Třinec): V utkání nastoupilo hodně mladších dorostenců , ale přesto byl začátek utkání fantastický. Prvních deset minut vypadalo, že to bude parádní utkání. To cítili i hráči a najednou si chtěl dát každý gól a bodovat. Najednou jsme soupeře dali do hry. A konec utkání byl těžký, nervózní a jsme rádi za tři body.

Roman Haindel (Písek): Jsem velmi spokojený s poslední třetinou., kdy se nám podařilo zkorigovat výsledek a potrápit domácí. Mrzí mne ten začátek utkání, kde jsme dostali tři rychlé branky a v podstatě to už bylo rozhodnuté utkání. V každém případě jsem rád, že jsme třetí třetinu zvládli, že jsme se zvedli . Po přestávce bývá vždycky problém, než se mužstvo rozehraje . Navíc ještě venku, kdy velká vzdálenost , kterou jsme museli ujet , určitě měla také velký vliv na výkon hráčů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy