Písečtí odčinili předchozí zaváhání! Porazili Plzeň

Písečtí začali zápas lépe než se Spartou a po zásluze vyhráli 4:1. Zápas zpočátku vypadal na úpornou bitvu, což se potvrdilo, ale naštěstí se píseckým svěřencům podařilo zápas dotáhnout do zdařilého konce. Písecký tým čekají ještě dvě utkání, doufejme, že je zvládnou jako to dnešní.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 42. kolo, so 25.2.2012
Písek
Plzeň
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 9. Volf (Schwamberger), 39. Ciboch (Indrák, Bernad), 46. Ciboch (Indrák, Vlk), 54. Březina (Indrák) - 43. Kristl (Sladký). Rozhodčí: Němec V. - Němec P., Brůha. Vyloučení: 4:8 a navíc Ciboch (PIS), Šmíd, Holý, Zimmermann (všichni PLZ). Využití: 1:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Písek: Škuta (Havelka) - Švanda, Banci, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek "C" - Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk , Dudák, Volf, Novotný.
Plzeň: Karafiát (Pacl) - Opava, Kubík, Sladký, Šimandl, Holý, Zimmermann, Tulačka - Kristl, Šmíd "C", Marcel, Lobo, Moravčík, Mašek, Andrlík, Beneš, Uhlík, Přikryl, Ryba, Kepka, Polata.

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří lépe napadali a atakovali svého soupeře, ale Písek se z převahy svého soupeře rychle vymanil a dokázal i vstřelit branku. Vše začalo šancí Uhlíka, který hned ve 2. minutě střílel těsně mimo píseckou klec. Poté stála proti Uhlíkovi nejen smůla, ale také skvělý Škuta, který zamezil ve skórování hostů. V 7. Minutě to byl opět Uhlík, kdo provětrával píseckou obranu i brankáře Škutu. Jenže z velkého tlaku Plzně se Písek vymanil a hned z první větší šance se radovali z gólového úspěchu domácí. Lukáš Volf se protlačil před Karafiáta a poslal mu puk mezi jeho betony. Po píseckém gólu se hodně přitvrdilo a začali nabíhat tresty, nejen dvouminutové. Po skončení trestů se hra urovnala a šance přibývaly na obou stranách. Ke konci první třetiny se na Karafiáta hnal Indrák, ale jeho střela nebyla gólová.

Písek začal druhou třetinu aktivněji než jejich soupeř, což dokazovala šance Volfa, který tvrdě pálil a Karafiát měl co dělat, aby puk vytěsnil mimo tři tyče. Hrálo se rychle a tvrdě, ale žádné z mužstev se nedokázalo výrazněji prosadit. Po několika šancích se do úniku tlačil Miroslav Indrák, ale nezakončil, protože byl dokonce dvakrát faulován. Na dvě minuty odešli shodně Jan Holý a Jan Ryba a tak Písek mohl hrát přesilovku 5 na 3 dokonce celé 2 minuty. Nestalo se tak, protože přesně 1 minutu před konce druhé třetiny se po pohledné kombinaci trefil do odkryté klece David Ciboch a ukončil tak výhodu dvou mužů v poli předčasně. Po vstřeleném gólu, měl ale Písek ještě výhodu jednoho muže v poli, která se ale rozdělí i do třetí třetiny.

Třetí třetina začala přesilovkou domácích z druhé třetiny, kterou však domácí nevyužili. Z první šance Plzně ve třetí třetině se už mohli plzenští hráči radovat, když Richard Kristl zužitkoval přihrávku Jaroslava Sladkého a bylo sníženo na 2:1. Poté pokračovaly trestné hody a to doslova protože byl dnes již třetí hráč vyloučen na 10 minut. Hned za minutu následovalo vyloučení Beneše a tuto přesilovku Písečtí zúročili, konkrétně David Ciboch, který dostal nahrávku od Miroslava Indráka a zvýšil stav utkání na 3:1. Po několika minutách od vstřeleného gólu se do úniku dostal Šimandl, ale ztroskotal na dnes výborném Škutovi. V čase 51:04 byl udělen dnes již čtvrtý desetiminutový trest, konkrétně pro Davida Cibocha. Písek svou výhru pečetil už v 54. Minutě, kdy přidal čtvrtý zásah svého týmu Jan Březina, kterému opět přihrál Miroslav Indrák a rozhodl o výsledku dnešního střetnutí.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Komterm Písek): Po včerejším výprasku od Sparty jsem se trochu obávali toho, co nás dnes čeká. Hodně jsme mluvili o tom, co musíme zlepšit. V první třetině jsme přestáli tlak hostí, kteří neproměnili gólové šance. Poté jsme vyrovnali hru a velice se nám vydařila druhá třetina, ve které jsme hráli dobrý hokej. Letos poprvé se nám povedlo využít přesilovku pět na tři, kterou jsme sehráli parádně. Třetí třetinu jsme zvládli. Nikam jsme se nehnali, Plzeň musela tlačit. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a odčinili včerejší debakl.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy