Ze Šumperka s debaklem

Dnešní zápas s přehled opanovali šumperští Draci, kteří začali už od úvodních minut zápasu diktovat tempo hry. Písek inkasoval v první desetiminutovce hned dvakrát a i přes vyrovnanou druhou třetinu obdržel ve třetí části čtyři branky. Jihočechy už tato vysoká prohra příliš mnoho mrzet nemusí, jelikož už si s předstihem zajistil prvoligovou příslušnost pro příští ročník, zato Šumperší se zase o krůček přiblížili záchraně.
1.liga ČR, O baráž, po 12.3.2012, Zimní stadion Šumperk
Šumperk
Písek
7:1
2:0, 1:1, 4:0
Branky a nahrávky: 7. Holík (Tesařík, Haas), 8. Brunec (Hulva, Vrdlovec), 36. Hulva (Sedlák, Vrdlovec), 41. Sedlák (Brunec, Hlinka), 45. Plášek (Hlinka), 52. Plášek (Hlinka), 53. Velecký (Haas) - 39. Antončík (Slavík) . Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.
Šumperk: Štůrala (Boška) - Novotný, Holík - Pastor, Sedlák - Ondráček, Tesařík - Gewiese, Drtil T. - Hlinka, Plášek, Skoumal - Vrdlovec, Hulva, Brunec - Červenka, Velecký, Haas - Žalčík M., Holinka, Vrána
Písek: Sedláček (Vajner) - Žovinec, Pavlíček - Všetečka, Havran - Lukáč, Kanov - Slavík, Luňák, Antončík - Suja, Vaniš, Ferbauer - Kudrna, Bernad, Polodna - Markulinec, Vlček

V dalším domácím zápase přivítali hokejisté Šumperka mužstvo z Písku. Hosté již měli setrvání v 1. lize pro příští rok jisté, zato domácí o něj musí ještě bojovat. V případě výhry a následné prohry Berouna v zápase s Litoměřicemi si i Draci mohli tuto pozici zajistit.

V samotném začátku zápasu byli aktivnější hosté, když již po 48 sekundách prověřil Štůralu Všetečka, šumperský gólman si ale s tímto pokusem bez problémů poradil. Do první brankové příležitosti se dostal domácí Skoumal, když z velmi nadějné pozice z mezikruží vypálil prudkou střelu, kterou ale Sedláček dobře načasovaným rozklekem pokryl. V polovině 3. minuty měli hosté výhodu jednoho hráče v poli, když za hákování na trestnou lavici zamířil Brunec. Písek se pak dostal do několika nadějných příležitostí, největší měl na své holi Pavlíček, jehož prudkou střelu dokázal domácí brankář vytěsnit vyrážečkou mimo tři tyče. Na světelné tabuli svítil čas 4:59, když se domácímu celku naskytla velmi zajímavá příležitost dvojnásobné přesilové hry.

Nejprve nedovoleně zastavil pronikajícího šumperského hráče Lukač a následně se proti pravidlům provinil i Všetečka. Hosté tak museli čelit velice nepříjemné situaci. Šumperk hned od úvodních sekund výhody sevřel svého soupeře v útočném pásmu a téměř mu nedal šanci se dostat ke kotouči. Toho se zmocnil Tesařík, jenž přesnou přihrávkou našel domácího kapitána Holíka a ten nechytatelnou dělovkou k pravé tyči překonal píseckého brankáře.

O minutu později přišel druhý zásah domácích borců. Hulva unikl po levé straně píseckým bekům a vyslal na milimetr přesný pas na Brunce, který již zasunoval puk téměř do prázdné brány. Hosté se snažili co nejdříve odpovědět na slepené branky Draků. V 9.minutě vyslal nebezpečný projektil na Štůralu Havran, šumperský strážce klece kotouč vyrazil pouze do skrumáže hráčů před sebou, naštěstí pro domácí se nejrychleji zorientoval Plášek a puk odklidil do bezpečí.

Do další příležitosti se dostali domácí hokejisté, konkrétně Hulva, ale jeho střelu zápěstím Sedláček lapačkou pokryl. Na začátku 18. minuty měl Holík na holi třetí gól severomoravských, ale již překonaného Sedláčka zachránila tyč. Do kabin tak šli domácí s náskokem dvou branek. Do první větší šance druhé třetiny se dostal šumperský Plášek, který se po úspěšném úniku hostující obraně dostal tváří v tvář brankáři Sedláčkovi, toho ale opět po dobré Pláškově střele zachránila branková konstrukce.

I hosté měli příležitosti, v 33. minutě z levého křídla nebezpečně pálil Luňák, ale pozorný Štůrala se překonat nenechal. V probíhající 34. minutě se po vynikající přihrávce z obranné třetiny do samostatného úniku dostal Vlček, ale ani on si se svou kličkou na Štůralu nepřišel. Za dvě minuty se potřetí gólově prosadili šumperští hokejisté. Kotouč zavezl do útočného pásma Sedlák, jenž okamžitě vypálil. Jeho pokus vyrazil Sedláček pouze na hůl Hulvy, a ten z první napálil kotouč mezi betony píseckého brankáře.

O 3 minuty později vykřesal naději pro hosty Antončík, který po prudké střele mezi Štůralovy betony zužitkoval Slavíkův pas. Pět sekund před druhou sirénou vstřelil domácí celek další branku, která však nebyla pro kopnutí kotouče sudím uznána. Do šaten se tak odcházelo za stavu 3:1 pro domácí. Opravdu bleskový nástup do třetí třetiny předvedli Draci, již po 57 sekundách napřáhl Sedlák od modré a jeho dělovka skončila za zády Sedláčka.

Ve 43. minutě se do další vyložené příležitosti dostal Hlinka, ale jeho rána se pouze otřela o tyč. O minutu později se i hosté dostali do nadějné příležitosti, ale Polodna z dobré pozice minul Štůralovu branku. V čase 44:59 se červené světlo za píseckou brankou rozsvítilo popáté. Hlinka se v útočném pásmu oprostil od píseckých beků a vyslal jedovatou střelu, kterou Sedláček vyrazil pouze před sebe. Tam již stál připravený Plášek, kterému nedělalo problémy odražený kotouč zasunout za Sedláčkova záda.

Psala se 49. minuta, když se ke střele dostal hostující Žovinec, jeho pokus Štůrala vyrazil pouze před sebe, kde již číhal připravený Luňák. Ale i jeho dorážku dokázal šumperský brankář vykrýt. V probíhající 51. minutě nejprve po vynikající kombinační hře hostů trefil tyč Luňák, následně poslal domácí do čtyř Velecký, jenž si šel odpykat trest za hákování. Ale i přes početní nevýhodu to byli domácí, kteří dokázali vstřelit branku. Hlinka našel přesnou přihrávkou unikajícího Pláška, a ten si tváří v tvář gólmanovi Sedláčkovi poradil, jak nejlépe mohl a svojí zápěstní střelou nedal píseckému brankáři šanci. Plášek tak slavil již druhý gól v utkání. O minutu později přidali Šumperští další hřebíček do rakve hostů. Pro kotouč si sjel Haas, jenž přesným pasem našel Veleckého a ten tvrdou střelou propálil vše, co mu v cestě stálo. Severomoravští hokejisté tak navýšili skóre již na 7:1. Dvě minuty před koncem tohoto střetnutí se ještě do šance dostal hostující Antončík, ale Štůrala si s jeho jedovatým pokusem poradil. V poslední minutě pak hosté měli možnost přesilové hry, když 2+2 minuty za vysokou hůl dostal Velecký. Píseckým hokejistům se však minutovou početní výhodu využít nepodařilo a tak 3 body zůstaly v podhůří Jeseníků.

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, Salith Šumperk: Nezačali jsme špatně, kdybychom trefili v úvodu více šancí, mnoho skončilo tyčkou, tak mohlo být rozhodnuto dříve. Jenže pak jsme se dostávali trochu pod tlak, naštěstí jsme v úvodu třetí třetiny přidali čtvrtý gól a pak jsme již utkání drželi v naší režii.
Josef Řeháček, IHC KOMTERM Písek: Testujeme mladé hráče, ono bohužel když je rozhodnuto, tak je strašně složité hráče motivovat. Dáváme tedy šanci mladým, mohou se pokusit získat místo v sestavě pro příští sezónu, ukázat, že na to mají. V Šumperku to bylo těžké, domácím ještě jde o záchranu, nám dnes chyběla disciplína i důraz.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy