Vyrovnané klání nakonec zvládli lépe starší dorostenci Chomutova

První zápas osmifinále play-off ELSD měl velice vyrovnaný průběh. Obě mužsva se celý zápas přetahovala o vítězství. Chomutovským se ale povedlo ve třetí třetině odskočit na rozdíl dvou branek a tento náskok si už do poslední sirény dokázali udržet. V systému dvojzápasu, který rozhodne výsledné skóre, mají nyní výhodnější pozici Piráti.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, OF1, čt 8.3.2012, ZS Chomutov
Chomutov
Písek
5:3
1:1, 2:2, 2:0
Branky a nahrávky: 7. N. Hlava (O. Kaše), 25. Huňady (Hejcman), 33. Szathmáry (Tejnor), 48. Kämpf (N. Hlava), 54. Hejman (Fronk) - 6. D. Vlk (Indrák), 24. Ciboch (Hřebíček, Schwamberger), 39. Volf (Reiniš, Indrák). Rozhodčí: Nečas, Rybáček, Marek. Vyloučení: 7:3. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Chomutov: Dvořák (Maštalířský) - Havel, D. Hlava, Ringler, N. Hlava, Fronk, Kämpf, Souček, Procházka, D. Kaše, Toušek, Drobný, Černý, Tejnor, Cestr, Zezula, O. Kaše, Huňady, Hejcman, Szathmáry, Chrpa
Písek: Mazuch (Škuta) - Březina, Schwamberger, Indrák, Švanda, Banci, Ciboch, D. Vlk, Žáček, Dudák, Hřebíček, J. Vlk, Reiniš, Bernad, Volf, Novotný, Hanus, Janásek

Na chomutovský zimní stadion si našlo cestu hned několik stovek lidí, kteří přišli shlédnout první útkání play-off Extraligy staršího dorostu. I když Piráti vstoupili do utkání herně lépe, první gól jsme však viděli až za zády chomutovského brankáře Dvořáka. DOMINIK VLK otevřel skóre, když z protiútoku vytřelil mezi brankářovy betony, kde je poté kotouč přeskočil. Domácí ale neotáleli a stáhli manko zpět. V 7. minutě vyrovnal stav kapitán Pirátů NICOLAS HLAVA a mohlo se začít od začátku. První třetina skončila nerozhodně, 1:1.

Druhé dějství už nabídlo více branek. Už ve 24. minutě DAVID CIBOCH vystřelil ladně od modré a chomutovský gólman kotouč neviděl. Stačilo počkat pouze minutu a bylo znovu vyrovnáno. PATRIK HUŇADY svou přesnou trefou překonal píseckého brankáře Mazucha. O chvíli později se Chomutov dostal poprvé v zápase do vedení, po střele ŠIMONA SZATHMÁRYHO, která se jen odrazila od lapačky brankáře přímo do sítě. Utkání bylo stále dramatické a Písek znovu vrátil zápas do vyrovnaného stavu. Po střele z první si LUKÁŠ VOLF připisuje gól, když trefil pouze prázdnou branku bezmocného Dvořáka. Stav po dvou třetinách byl tedy stále vyrovnaný.

Poslední třetina se nesla v duchu velkého množství gólových šancí, využity však byly za celou periodu pouze dvě. Nejdříve se do prázdné branky trefil DAVID KÄMPF, když obdržel skvělou přihrávku od Nicolase Hlavy. Puk se později kutálel znovu před hostující brankou, ale chomutovsští se k puku nedostali. Až pouhých 7 minut před koncem rozhodl zápas DAREK HEJCMAN, který lépe využít přihrávku Jiřího Fronka ani nemohl. Písku každou minutou klesala šance na zvrat. Chomutovští nakonec i v oslabení ubránili svůj náskok a tak zápas skončil 5:3 pro domácí Piráty.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma - Piráti Chomutov: Do zápasu jsme šli dobře připravení, dělali jsme ale hloupé chyby a měli jsme hodně vyloučených. Kluci byli možná přemotivovaný, strašně moc chtěli. Na play-off se moc těšili. Proti Písku jsme hráli minulou sobotu, vyhráli jsme 5:1 a kluci si možná mysleli, že to půjde samo. Chtěli jsme hrát chytře a bojovat, ale to nešlo. Písek hrál dobře z obrany, dal nám laciné branky a dobře bránil střední pásmo. Povedlo se mu nám dát 2 góĺy z přesilovek, ale celkově si myslím, že jsme byli lepší. Mrzí mě, že jsme se dnes nechali tolik vylučovat.Chtěl bych klukům a taky divákům poděkovat za parádní atmosféru kterou nám tady dneska vytvořili.

Roman Heindl - IHC Písek: Myslím si, že jsme tady neodehráli špatné utkání. Jeli jsme sem s tím, že uhrajeme minimálně nerozhodný výsledek aby jsme se udrželi ve hře, když jsme vycházeli z toho dvoubodového systému. Hráli jsme dobře z obrany a drželi jsme s domácími krok. Dalo by se říct, že nás zklamala koncovka. Kdyby jsme své šance proměnili, vyvíjelo by se utkání jinak.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy