Písecká družina s vojevůdcem Melkou zkrotila nebezpečné Draky ze Šumperka

Středeční duel na píseckém ledě čelil výrazné konkurenci v podobě televizního extraligového přenosu Kladno – Slavia s Jaromírem Jágrem, Tomášem Plekancem či Markem Židlickým. Ti, kteří dali této kratochvíli přednost před hokejem v živém provedení, se sami připravili o jiný zážitek s visačkou kladenské kvality…
1.liga ČR, 3. kolo, st 19.9.2012
Písek
Šumperk
7:4
4:1, 1:1, 2:2
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 4. Melka (Vaniš), 7. Melka (Kameš, Dalecký), 12. Dalecký (Melka), 13. Šperger (Dalecký, Kameš), 35. Melka (Dalecký), 42. Kučera (Petruška, Polodna), 56. Marek (Vlček, Heřman) - 5. Holík (Plášek, Staněk), 32. Holík (Plášek, Vrdlovec), 47. Blinka (Vrdlovec, Suchý), 57. Staněk (Sedlák, Vrdlovec). Rozhodčí: Mertl - Šperl, Jílek. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 476. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.
Písek: Mazanec – Kameš, Drtina, Boháč, Kanov, Semrád, Makovský, Drtil, Klement – Melka, Šperger, Dalecký – Ferebauer, Vaniš, Slavík – Polodna, Kučera, Petruška – Heřman, Vlček, Marek.
Šumperk: Štůrala (13. Vajner) – Pastor, Suchý, Holík, Gewiese, Bait, Vrána, Sedlák – Staněk, Vrdlovec, Plášek – Blinka, Hulva, Hlinka – Kindl, Haas, Červenka – Cink, Skoumal, Stoklasa.

Modrožlutý písecký dres si v zápase s Draky nově vyzkoušelo trio dalších Rytířů extraligového vojska, jmenovitě obránci Vladimír Kameš, Jiří Drtina a ofenzivní navrátilec Antonín Melka. Tito hráči vytvořili elitní formaci spolu se svým kladenským parťákem Janem Daleckým a kapitánem týmu Zdeňkem Špergerem. A výsledek? Galapředstavení, které si na konci právem vysloužilo skandovaný potlesk necelých pěti stovek věrných příznivců.

O osudu střetnutí rozhodla už první třetina. Po třech minutách hry se poprvé přihlásil o slovo Melka a domácí vedli. Sobotní přemožitelé mladoboleslavského favorita sice dokázali na jeho zásah najít bleskovou odpověď a Holík srovnal na 1:1, už o dvě minuty později měl ale kladenský šikula znovu ruce nad hlavou – 2:1. Do 13. minuty udeřila nově sestavená elitní řada Písku ještě dvakrát, tentokrát se však role zakončovatelů ujali Dalecký (při oslabení svého mužstva) a Šperger (v přesilovce) – 4:1. Za tohoto stavu také předčasně skončilo zápasové účinkování gólmana Štůraly, kterého nahradil v brance Moravanů expísecký Vajner.

Ve druhé části hry domácí celek přece jen polevil v koncentraci i v nasazení. Spravedlivého trestu se mu za to dostalo ve 31. minutě, kdy se podruhé v utkání prosadil produktivní obránce Holík a snížil na 4:2. O původní tříbrankový náskok nakonec Jihočeši v nepříliš výrazném prostředním dějství nepřišli, to když Melka dovršil v další početní nevýhodě zářivý hattrick. Stejně tak se však Písečtí nevyhnuli hlasitému pokárání ze strany trenérů.

V závěrečné dvacetiminutovce popustily oba týmy ofenzivní stavidla a fanoušci v ochozech viděli hned čtyři gólové situace. Písečtí hokejisté dvakrát zvýraznili svůj náskok zásluhou Kučery a Marka, šumperský soubor ale pokaždé zareagoval a díky trefám Blinky a Staňka udržel skóre v přijatelné tříbrankové podobě.

Antonín Melka, autor hattricku: "Myslím si, že to byl z naší strany opravdu povedený zápas. Rozhodla ho v podstatě už první třetina, která se nám povedla a vyhráli jsme jí 4:1. Až na pár slabších minut jsme utkání odehráli v tempu, byli jsme důrazní v soubojích a dali pěkné góly. Dobré je i to, že jsme dokázali skórovat v oslabení a v přesilovce."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy