Napínavou detektivku režírovali skvělí brankáři, o bod víc vyválčili v Písku hosté z Třebíče

Sobotní zápas sedmého prvoligového kola mezi domácím IHC Písek a Horáckou Slávií Třebíč měl pozoruhodný průběh. Na jediný platný zásah si museli diváci počkat až do samostatných nájezdů, i tak ale ochutnali poměrně tučnou porci svěžího hokejového dramatu.
1.liga ČR, 7. kolo, so 29.9.2012, Zimní stadion Písek
Písek
Třebíč
0:1sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Rozhodující nájezd: Přibyl, neproměnili Petruška, Semrád, Ferebauer - Ostřížek. Rozhodčí: Mertl - Flégl, Zíka. Vyloučení: 9:4, navíc Růžička (Písek) a Marosz (Třebíč) 10 minut OT. Diváků: 419. Zásahy brankářů: 38:33.
Písek: Mazanec - Drtina, Kameš, Boháč, Kanov, Semrád, Růžička - Sedláček, Šperger, Strnad - Slavík, Petruška, Ferebauer - Heřman, Kučera, Polodna - Čurda, Homolka.
Třebíč: Čiliak - R. Kadela, Rangl, Čejka, Sláma, Sobotka, Zdráhal, Dlapa - Vondráček, Dolníček, Křivohlávek, Kaut, E. Kadela, Fořt, Marosz, Čech, Ostřížek, Burian, Přibyl, Káňa.
Písečtí trenéři museli před utkáním řešit nepříjemné starosti se složením ofenzivních řad. Zranění vyřadila ze hry Jana Daleckého, Petra Obdržálka a Marka Vaniše, vinou nemoci nenastoupil ani Filip Vlček. Poprvé v mistrovské sezoně naopak oblékli dres IHC uzdravení útočníci Jakub Strnad a Pavel Sedláček, a také domácí mladík David Homolka. Do branky Jihočechů se po dvouzápasové pauze postavil Marek Mazanec, a právě on se stal spolu se svým protějškem Markem Čiliakem ústřední osobností zápasu.

Diváci v ochozech píseckého stadionu sledovali od první do poslední minuty rychlý a bojovný hokej, ale skvělé výkony brankářů a spící střelci na obou stranách jim emoce ze vstřelené branky nedopřáli. V jednom případě sice Písečtí puk do soupeřovy klece dopravili, sudí Mertl ale střelci Špergerovi dodatečně odpískal hru vysokou holí. Už předtím neuspěli na domácí straně ve vyložených šancích Semrád a Slavík. Hokejistům Horácké Slávie se otevřela největší příležitost ke skórování s příchodem druhé poloviny střetnutí; ve dvouminutové přesilovce pěti proti třem uzamkli domácí bojovníky v jejich pásmu, ale Mazanec vytáhl ze svého arzenálu několik famózních zákroků.

Rozhodnutí padlo až v samostatných nájezdech a neslo značku jediného úspěšného exekutora, třebíčského útočníka Přibyla. Společný potlesk domácích diváků i hlasité skupiny třebíčských fans vtiskl zápasu velmi solidní vysvědčení, přestože mu ta nejpikantnější ingredience v podobě gólů chyběla.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, as. trenéra IHC Písek: "Chtěli jsme v utkání odčinit špatný výkon ze zápasu v Jihlavě. Myslím si, že to se nám podařilo, mužstvo bojovalo a na ledě tentokrát nechalo úplně všechno. Samozřejmě jsme pomýšleli na tři body a máme jen jeden, ale bez vstřeleného gólu se prostě vyhrávat nedá. Pravdou je, že v některých momentech nám chybělo i trochu štěstí... Každopádně hráči podali výkon, na kterém se dá pro příští zápasy rozhodně stavět."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy