Poctivá hokejová dřina přišla vniveč, tři body se odstěhovaly na Hanou

Písek - Na píseckém zimním stadionu tryskaly v sobotu emoce a nakonec i ohromné zklamání. Díky kvalitnímu výkonu vedli písečtí hráči nad Olomoucí už 2:0 a navzdory pozdějšímu obratu ve skóre se až do poslední chvíle natahovali po potřebném bodovém zisku. Ten si však po šedesáti minutách hry přisvojil silný soupeř z Moravy.
1.liga ČR, 9. kolo, so 6.10.2012, Zimní stadion Písek
Písek
Olomouc
2:4
1:0, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 7. Šperger (Strnad), 22. Kameš (Sedláček) – 33. Selingr (Cartelli, Kucharczyk), 34. Ondrušek (Pekr, Herman), 50. Houdek (Cartelli, Selingr), 59. Kucharczyk (Hampl, Kucsera). Rozhodčí: Úlehla – Jílek, Šperl. Vyloučení: .7:5, navíc Kučera (PIS) 10 minut OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 418. Zásahy brankářů: 32:27. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Písek: Cikánek - Drtina, Kameš, Růžička, Klement, Drtil, Semrád - Strnad, Šperger, Sedláček - M. Heřman, Marek, Slavík - R. Heřman, Kučera, Polodna - Čurda, Vlček, Markulinec.
Olomouc: Kašík – Houdek, Cartelli, Ondrušek, Nedbálek, Staněk, Bartoň, Lhotský, Valenta – Vodný, Řípa, Diviš, Švaňhal, Kucsera, Pekr, Selingr, Hampl, Herman, Heža, Rác, Kucharczyk.
Do branky píseckého týmu se po delší době postavil kladenský gólman Lukáš Cikánek a navzdory čtyřem obdrženým brankám si vedl výtečně. Debut v útočných řadách Písku prožil plzeňský útočník Martin Heřman.
Zahajovací dějství pojali domácí hokejisté jako rehabilitaci za nevydařený výkon v Ústí nad Labem. Od úvodních minut hýřili bojovností, aktivitou a po zásluze z toho vytěžili vedoucí gól z hole Špergera. Necelých pět minut před přestávkou stihl nadšeně hrající písecký soubor dotlačit puk do sítě znovu, ale sudí Úlehla gól neuznal pro postavení domácího kapitána Špergera v brankovišti.

Na kvalitu z první třetiny dokázal domácí celek navázat i v prostředním dějství. Výrazného povzbuzení se dočkal už po necelých dvou minutách, kdy se přesilovková střela obránce Kameše šťastně odrazila od bránícího hráče za Kašíkova záda – 2:0. Nadějný náskok i obraz hry se ale zhroutil jako domeček z karet chvíli po vstupu do druhé poloviny zápasu. Při vyloučení píseckého Polodny přišel zbytečný faul v obranném pásmu a před hosty se otevřela minutová výhoda dvojnásobné početní převahy. A využili ji dokonale! Brzy po Slavíkově trestu se prosadil Selingr a o dalších pětatřicet vteřin později obstaral „neviditelnou“ střelou od modré vyrovnání Ondrušek. Po těchto šťastných momentech Hanáci přitlačili na pilu, ale na pozornou domácí defenzívu v čele s Cikánkem nevyzráli.

Diváci v ochozech se v poslední třetině nenudili. K vidění byla velmi ostrá a rychlá partie, která se však brzy utopila ve vlnách emocí. Moravané si k prvnímu vedení v utkání dopomohli další využitou početní převahou, a to díky přesné Houdkově střele. Písecké mužstvo nic nezabalilo, do poslední chvíle usilovalo o vyrovnání, ale mělo to nejen kvůli kvalitě soupeře velmi těžké. V závěru sáhli domácí trenéři k odvolání brankáře a v power play puk laškovně poskakoval na brankové čáře Kašíkovy branky, namísto vyrovnání ale zpečetil výsledek trefou do prázdné branky Kucharczyk – 2:4.
Závěrečný potlesk v ochozech a skandování „hoši děkujem“ v podání domácích fandů ale dokazuje, že navzdory další bolestné ztrátě bodů se tentokrát Jihočeši za svůj výkon stydět nemusejí…

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, as. trenéra IHC Písek: "Proti kvalitnímu soupeři jsme tentokrát podali výborný výkon a po zásluze jsme se v utkání dostali do dvoubrankového vedení. Hosté se bohužel vrátili do hry v přesilovce pěti proti třem, kdy jsme vinou zbytečného faulu přišli během jediné minuty o vybudovaný náskok. Také třetí gól jsme inkasovali v oslabení. Mám pocit, že jsme dnes nebojovali jenom se soupeřem, ale také s nepřízní rozhodčích. Bohužel to hlavní jsou body, a ty nám opět chybí. Je třeba, abychom si ze zápasu vzali to dobré a dokázali na podobné výkony navázat."

Petr Fiala, trenér HC Olomouc: "Proti Písku jsme nezačali nejlépe a domácí se poměrně brzy dostali do vedení. Pro nás byla ve druhé třetině důležitá dvojnásobná početní výhoda, kterou jsme dokázali plně zužitkovat a srovnat stav. V dnešním utkání hodně hrály roli přesilové hry, při kterých padly celkem čtyři góly, což je hodně. Náš tým dokázal při početních výhodách vstřelit důležité tři branky, což nám hodně pomohlo k výhře. Ani dnes jsme v Písku nehráli v úplné pohodě, zde to nikdy nebylo lehké. O to jsme více rádi, že si odvážíme tři body."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy