Fakta a ohlasy ze středečního utkání v Olomouci

Pohled do statistik domácích zápasů hokejistů Olomouce vzbuzoval respekt ještě před utkáním. Kohouti před vlastními diváky v základní hrací době zatím neprohráli. Oslabený písecký tým měl k prolomení domácí suverenity blízko a po celý zápas držel s favoritem kontakt, přesto nakonec zůstaly všechny tři body na Hané.
1.liga ČR, 22. kolo, st 14.11.2012
Olomouc
Písek
4:2
1:0, 0:0, 3:2
Branky a nahrávky: 13. Kucsera (Cartelli, Hampl), 53. Pekr (Řípa, Houdek), 56. Diviš (Selingr), 60. Kucharczyk (Kucsera) – 44. Kučera (Slavík, Klement), 59. Petruška (Semrád, M. Heřman). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 824. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Janáček, Cartelli, Houdek, Nedbálek, Valenta – Pekr, Řípa, Herman – Hrňa, Diviš, Selingr – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Rác, O. Heža, Vodný.
Písek: Halmoši – Klement, Dvořák, Petráček, Drtil, Kříž, Semrád – Kubeš, M. Heřman, Sedláček – Strnad, Petruška, Marek – Ferebauer, Vlček, Polodna – Slavík, Kučera, R. Heřman

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko, HC Olomouc: "Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas, bohužel jsme nevyužívali své šance. Musím tým pochvílit za to, že se i přes vyrovnání, které přišlo na začátku třetí části, zvedl a výhru nakonec urval. Určitě rozhodla přesilovka pět na tři, kde jsme vstřelili branku a hned na to přidali další. Písek po celý zápas urputně bránil, ale jsem rád, že jsme i za nepříliš příznivého stavu nesložili zbraně a zvítězili."

Jiří Kudrna, IHC Písek: "Věděli jsme, že nás v Olomouci čeká těžké utkání. Domácí si během posledních pár dní připsali skalp dvou nejlepších celků soutěže, a tak jsme do zápasu vstupovali s respektem. Měli jsme navíc problémy s poskládáním sestavy, hlavně obranných řad, takže jsme do Olomouce přijeli s hodně mladým týmem. Myslím si, že jsme nakonec odehráli velice dobré utkání a měli k bodům blízko, přesto jsme si nakonec žádný neodvezli. Něco podobného se nám bohužel stává po celou dosavadní sezonu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy