Písecký celek na další cenný zisk nedosáhl, šťastnější byli u Otavy Rebelové z Kotliny

Písečtí hokejisté měli ve středečním duelu s Havlíčkovým Brodem k dalšímu cennémmu zisku bodů blízko. V solidně odehraném utkání se ujali vedení a ještě po dvou třetinách byl stav nerozhodný. Proměněný nájezd Semoráda v úvodu třetí části ale nakonec nastěhoval vítěznou radost do šatny hostujících Rebelů.
1.liga ČR, 26. kolo, st 28.11.2012
Písek
Havl. Brod
2:3
1:0, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 3. St. Polodna (Vlček, Ferebauer), 37. Makovský (M. Heřman, Boháč) - 28. Vondráček (Musil, Endál), 30. Morava (Kostourek, Semorád), 43. Semorád (TS). Rozhodčí: Schmejkal - Flegl, Zíka. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 455. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Písek: Cikánek - Makovský, Boháč, Semrád, Petráček, Kužel, Klement - Rod, M. Heřman, Kubeš - Marek, Petruška, Dalecký - Ferebauer, Vlček, St. Polodna - Sedláček, Vaniš, R. Heřman - Strnad.
Havl. Brod: Suchan - Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Novotný, Morava, Blažek, Jelínek - Musil, Endál, Vondráček - Rytnauer, Knotek, Ondráček - Semorád, Kostourek, P. Polodna - Stehlík, Štěpánek, Fiedler.
Domácí mužstvo vstoupilo do utkání znamenitě a už na konci 3. minuty se dočkalo sladké odměny. Vlčkova ideální přihrávka našla u mantinelu rozjetého St. Polodnu a ten potvrdil svou parádní střeleckou formu z posledních utkání – 1:0. Gólový okamžik vyburcoval píseckou hokejovou partu k nadšenému výkonu a Rebelové tahali po celou první třetinu za kratší konec. Žádná z dalších šancí Jihočechů už ale bilanci brankáře Suchana nepokazila. Hosté z Kotliny byli nejblíže k vyrovnání v úvodu 9. minuty, ale Kostourkovu „gólovou“ dorážku zastavil fantastickým zákrokem lapačkou domácí gólman Cikánek.

Začátek prostředního dějství nabídl neurovnanou hru plnou soubojů a ztrát puku. Havlíčkobrodský soubor však působil živějším dojmem než v první části a brzy se to projevilo i ve skóre. V úvodu 28. minuty propadli Písečtí v útočném pásmu, hra se bleskurychle přesunula na opačnou stranu kluziště a nedůsledně obsazený Vondráček přetavil Musilovu přihrávku zpoza branky ve vyrovnávající gól. Jen o dvě minuty později využili hokejisté z Vysočiny stejného scénáře k obratu ve skóre. Na Kostourkovu přihrávku od zadního mantinelu si tentokrát najel do prostoru mezi kruhy obránce Morava a střelou po ledě překonal Cikánka podruhé. Výsledkový zvrat přestěhoval nervozitu z havlíčkobrodské na píseckou střídačku, naopak herní sebevědomí putovalo opačným směrem. Písecký tým znovu ožil až s příchodem 37. minuty, kdy uzamkl soupeře v jeho obranném pásmu a na konci těchto manévrů stála vyrovnávající trefa z hole Makovského – 2:2.

Klíčový moment střetnutí se narodil už v polovině 43. minuty. Písečtí hokejisté ztratili kotouč hned za útočnou modrou čárou a Semorád proklouzl mezi dvojicí obránců až před brankáře Cikánka. Tam byl zastaven holí padajícího obránce Kužela a sudí Smejkal bez váhání nařídil trestné střílení. Pardubický host v sestavě Rebelů ho zvládl na výbornou a přelstil Cikánka povedeným blafákem do bekhendu – 2:3. V několika dalších minutách tempo hry ochablo a příliš k vidění toho nebylo. Hosté se postupem času stále více soustředili na pozornou defenzívu, také proto, že písecké mužstvo přepnulo v touze po vyrovnání na vyšší rychlostní stupeň. Jeho sympatická snaha ale přišla přes několik slibných momentů a nebezpečných střeleckých pokusů vniveč. V poslední minutě sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře a hned vzápětí vznikl před Suchanovou klecí velký závar. Nic dalšího už domácí nestihli; čároví sudí totiž odhalili příliš mnoho píseckých hráčů na ledě a z početní výhody se stala nevýhoda, která Havlíčkobrodským umožnila dohrát zápas daleko od své branky.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, IHC Písek: „Za snahu a bojovnost musím celé mužstvo pochválit. Hráči příkladně dřeli a utkání by rozhodně více slušela remíza, ale bohužel… Už v první třetině za stavu 1:0 jsme měli jednoznačně proměnit některou z dalších šancí, ale nestalo se. Zápas nakonec rozhodly naše chyby. Z přemíry snahy jsme hlavně na naší útočné modré ztráceli až příliš kotoučů, což byl i případ té situace před trestným střílením. Tyhle výpadky nás v jinak solidně odehraném utkání připravily o body.“

Jiří Rech, Havlíčkův Brod: "V této fázi sezony nám los přidělil papírově slabší soupeře, takže chceme z těchto utkání vytěžit maximum. Písek - ač se výsledkově nachází tam, kde je - nehraje špatný hokej. Náš tým zapracoval na defenzívě, a navíc se nám střelecky probudili hráči, od kterých góly očekáváme. Dnešní utkání začali domácí dobře a z několika šancí dokázali vsítit jednu branku. Ve druhé třetině se nám podařilo otočit skóre, ale soupeř se dostal zpět do hry. Ve třetí třetině rozhodlo zápas proměněné trestné střílení jana Semoráda. Vedení jsme si chtěli pohlídat a dobře strážili už střední pásmo. Myslím si, že za obětavost jsme si výhru zasloužili."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy