Písečtí bojovníci ukradli bod Mladé Boleslavi, od fanoušků zaslouženě sklidili potlesk

Písek - Prvoligoví hokejisté IHC Písek ukázali v sobotu právě tu tvář, kterou by se chtěli prezentovat ve zbytku letošní sezony. Vysoce favorizované Mladé Boleslavi byli naprosto rovnocenným soupeřem a podlehli jí až po samostatných nájezdech. Odměnou se jim stal velmi cenný bod i zasloužený pozápasový potlesk.
1.liga ČR, 49. kolo, so 9.2.2013
Písek
Mladá Boleslav
2:3sn
1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 18. Kubeš (Kotrla, Kučera), 24. Heřman (Pavlíček, Strnad) - 11. Mikulík (Hrdel, Kafka), 26. Mikulík (Pojkar, Demel). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1 (domácí Heřman neproměnil trestné střílení). V oslabení: 0:0. Diváci: 340. Střely na branku: 27:45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3 po s.n.
Písek: Halmoši - Růžička, Ruprecht, Makovský, Kříž, Pavlíček, Petráček - Kubeš, Kučera, Kotrla - Vaniš, Vlček, Ferebauer - Heřman, Sedláček, Strnad - Schwamberger, Volf, Slavík.
Mladá Boleslav: Will – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Havlíček, Demel – Hrdel, Výborný, Pabiška – Nouza, Vrbata, Kafka – Rys, Jiránek, Ondřej.
Sestava posledního týmu tabulky doznala před sobotním utkáním několika změn. K těm pozitivním bezesporu patřila vydařená sezonní premiéra obránce Davida Pavlíčka, který zasáhl do mistrovských bojů po vyléčené mononukleóze.
Hvězdné obsazení mladoboleslavské hokejové družiny budí u soupeřů značný respekt, a ten jakoby ovlivnil i začátek sobotního střetnutí u Otavy. Středočeši až příliš často vířili v píseckém obranném pásmu a domácí defenzíva v čele s brankářem Halmošim se měla hodně co ohánět. V polovině 11. minuty se z nepřehledné situace před píseckou klecí narodil první gólový moment – ze shluku několika hráčů se vyšoural puk na hůl volného Mikulíka, pro kterého nebyl problém poslat ho za brankovou čáru – 0:1. Tento moment na chvíli podlomil Píseckým kolena, přesto už favoritovi další tvrdý úder nepovolili a postupem času znovu získali pevný led pod nohama. Do varu dostala jejich střídačku i diváky první přesilovka. Při vyloučení Tomana se první formace IHC usadila v útočném pásmu a její vydařená kombinace vyústila v ideální křížnou přihrávku Kotrly a přesné zakončení Kubeše – 1:1. Jen o půlminutu později mohli hosté inkasovat další těžké k.o. Rozhodčí Zubzanda proti nim nařídil trestné střílení za faul na unikajícího Heřmana. Domácí útočník provedl svůj blafák velmi slibně, ale gólman Will svůj tým výrazně podržel.

Na úvod prostředního dějství se před píseckým celkem otevřela další přesilovka, tentokrát s ní ovšem nenaložil dobře. Díky hře v početní výhodě se ovšem outsider zápasu dostal do solidního tempa a brzy ho také zužitkoval; když už to vypadalo, že přímočará akce z 24. minuty skončí na útočné modré čáře, vysunul Pavlíček na zteč Heřmana, a ten si s koncovkou poradil náramně – 2:1. Radost z překvapivého vedení vydržela na straně domácího týmu jen něco málo přes dvě minuty. Při vyloučení obránce Růžičky se mladoboleslavská pětice nastěhovala před Halmošiho a na konci jejího snažení stál druhý gólový exponát z Mikulíkovy dílny – 2:2. V dalších minutách se písečtí hráči prezentovali sympatickou snahou uspět a hráli s favoritem rovnocennou partii. Hosté z města automobilů měli přesto k vedoucí brance blíž (při vyloučeních (Vlčka a Kučery), ani jednu z přesilových her ale k vytouženému výsledku nedotáhli.

Jestliže někdo v poslední části hry očekával nápor středočeské družiny a nad tou domácí lámal hůl, mýlil se. Písecký celek totiž působil aktivnějším dojmem a Willa v brance hostů několikrát pořádně vystrašil. Žádný z jeho slibných pokusů se ale neujal, a protože také na druhé straně kluziště kraloval brankář Halmoši, dospěl zápas bez další změny skóre do prodloužení.

Pětiminutové nastavení hry nabídlo poslednímu týmu tabulky jedinečnou možnost k dovršení senzace kola, jeho hráči ovšem Jindrovo vyloučení nepotrestali. Čas vyhrazený hromadné bitvě o bonusový bod uplynul a na řadu přišly samostatné nájezdy. Ty nesly výraznou píseckou stopu, a přesto skončily porážkou domácích barev. Na straně Mladé Boleslavi totiž uspěli dva odchovanci IHC Němeček s Nouzou a nasměrovali svůj tým vstříc vítězství. Novou zápletku sice dodal koncovce střetnutí neomylný nájezd Sedláčka, vzápětí ale překonal Halmošiho i třetí hostující exekutor Vrbata a dvoubodová výhra uvízla v sítích favorita.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, IHC Písek: "Dnešního výsledku si moc vážíme a pro mužstvo je určitě povzbuzením. Mladá Boleslav disponuje obrovskou ofenzivní silou i kvalitními obránci. My jsme v utkání dokázali přečkat ty pasáže, ve kterých měl soupeř navrch a prokazoval svoje kvality. Třetí třetinu jsme odehráli výborně takticky, měli jsme dobrý pohyb a nepustili hosty do očekávaného drtivého finiše. Nakonec je velká škoda, že jsme v prodloužení nevyužili svoji přesilovou hru. Všichni kluci si rozhodně zaslouží pochvalu za to, že se s tak kvalitním soupeřem dokázali rovnocenně popasovat."

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: "Před utkáním jsme věděli, že nás nečeká lehká práce. Písek potřebuje získat každý bod a očekávali jsme ze strany domácích bojovný výkon, co se také vyplnilo. Sice jsme se dostali do vedení, ale soupeř dokázal otočit stav na 2:1. Náš tým zvýšil aktivitu a začali jsme více střílet na bránu (poměr střel byl ve druhé třetině 6:22), měli jsme jasně více ze hry, ale domácí gólman chytal dobře. Měli jsme těžkou práci, zápas nakonec končil dělbou bodů. Chtěli jsme získat tři body, ale jsme rádi i za ty dva..."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy