Fakta a ohlasy po utkání s Královskými Lvy

Až do 57. minuty prohrávali písečtí hokejisté v Hradci Králové jen o gól a drželi při životě naděje na bodový zisk. Poté však překonal skvěle chytajícího Halmošiho domácí Brož a při následné power play Jihočechů pečetil výsledek zkušený Třetina. Celek od Otavy se tak vrátil domů s prázdnou a nyní se musí důkladně připravit na důležitý sobotní souboj v hájemství konkurenta z Berouna.
1.liga ČR, 50. kolo, st 13.2.2013
Hradec Králové
Písek
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 20. Švagrovský (Tvrdík, Chmelíř), 57. Brož (Třetina), 59. Třetina (Říha). Rozhodčí: Jeřábek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 855. Střely na branku: 50:23. Průběh utkání: 3:0.
Hradec Králové: Luňák – Čáp, Vágner, Chmelíř, Roupec, Zukal, Drtina, Hendrich, Korím – Třetina, Brož, Říha – Švagrovský, Tvrdík, Moskal – Kubica, Macháň, Haluza – Budínský, Berger, Valášek
Písek: Halmoši - Růžička, Ruprecht, Boháč, Pavlíček, Kříž, Kužel, Makovský, Dvořák, Petráček - Kotrla, Kubeš, Kučera - Vaniš, Vlček, Ferebauer - Heřman, Petruška, Slavík, Schwamberger, Markulinec

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera, Královští lvi Hradec Králové:
"První třetina byla z naší strany mdlá, nebyli jsme v ní moc výrazní a prohrávali osobní souboje. Pak už se to ale zlepšilo. Ve druhé třetině jsme sice měli při tyčce soupeře štěstí, ale potom zase smůlu, protože jsme další tři tyčky trefili sami. O to hůř se nám šlo do třetí třetiny, ale nabádali jsme hráče, aby se nezbláznili a byli trpěliví. Zaplaťpánbůh, že nám tam na konci dva góly spadly."

Jindřich Setikovský, IHC Písek:
"Soupeři musím pogratulovat k vítězství. V zápase jsme se drželi především zásluhou výborného výkonu brankáře Halmošiho a sázeli na to, že utkání dobře odbráníme a pokusíme se něco vytěžit z brejků. Z našeho pohledu klíčový okamžik přišel ve druhé třetině za stavu 1:0, kdy jsme trefili tyčku a vzápětí neproměnili dorážku do prázdné brány. Ten zápas se pak klidně mohl vyvíjet jinak. Je ale třeba přiznat, že četnost střelby i předvedená hra hovořila pro soupeře. Museli bychom mít obrovské štěstí, abychom v Hradci vyhráli nebo alespoň zabodovali. Máme nezkušené mužstvo a v rámci možností jsme podle mého odehráli maximum toho, na co máme."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy