Písečtí bojovníci ozdobili derniéru základní části cennou výhrou nad havlíčkobrodskými Rebely

V pondělním závěrečném střetnutí základní části dokázali písečtí hokejisté přetnout sérii šesti porážek v řadě a připsali si na konto vítězství nad Havlíčkovým Brodem. Před startem skupiny O baráž tím vyslali svým konkurentům jasný signál: "Nic nebalíme!"
1.liga ČR, 52. kolo, po 18.2.2013
Písek
Havl. Brod
3:1
1:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 3. Marek (Růžička, Kučera), 53. Obdržálek (Slavík, Kříž), 60. Vlček (St. Polodna, Pavlíček) – 54. Musil (P. Polodna). Rozhodčí: Humpolíček – Rittich, Guth. Vyloučení: 5:6, navíc Knotek (HBR) - 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Písek: Halmoši - Pavlíček, Růžička, Makovský, Dvořák, Boháč, Petráček, Kužel, Kříž - Kotrla, Vaniš, Kubeš - Ferebauer, Vlček, St. Polodna - Slavík, Obdržálek, Sedláček - Marek, Kučera, Heřman.
Havl. Brod: Dolejš - Protivný, Jelínek, Pavlík, Blažek, Soldán, Ostrčil, Pecen - Rytnauer, Knotek, Vondráček - Havel, P. Polodna, Musil - Stehlík, Kostourek, Ondráček - Dvořáček, Štěpánek, Milfait.
Písecké mužstvo vyrukovalo do závěrečného duelu základní části s nezměrným elánem a už v úvodu třetí minuty ho přetavili ve vedoucí gól z hole důrazného Marka – 1:0. Jeho trefa se stala na dlouho jediným gólovým zápisem střetnutí. Hned vzápětí nevyužili domácí hráči přesilovou hru a Rebelové díky tomu zvedli hlavy. Ofenzivní otěže jim vtiskly do ruky tři dvouminutové domácí tresty, ale zásluhou obětavosti píseckých hráčů a pozorného brankáře Halmošiho zůstalo skóre v nezměněné podobě. Nejvíce může hosty mrzet situace z úvodu 13. minuty, kdy Vondráček nezkrotil puk před zcela odkrytou brankou.

Podobný obraz hry nabídlo i prostřední dějství. Mužstvo z Kotliny bylo v útočném pásmu velmi nebezpečné a dostávalo Jihočechy pod tlak, kýžený vyrovnávající gól však zůstal jen jejich zbožným přáním. Domácí byli při obranné práci svědomití, a když už se soupeř dostal k výraznějšímu ohrožení písecké klece, zasáhl výtečně chytající Halmoši. Ani jeho protějšek Dolejš ale nemohl ve své brance jen tak zbůhdarma lenošit, a také jemu bylo při několika výpadech Písku pořádně horko. Nejvýraznější příležitost druhé třetiny se narodila až v poslední minutě před Halmošiho brankou, ale Knotek ve vyložené pozici selhal.

V závěrečné dvacetiminutovce byla na hře hostů patrná jasná touha po výsledkovém obratu a počínali si hodně aktivně, tentokrát ale naráželi na velmi houževnatý odpor. V polovině 53. minuty je navíc srazil do kolen druhý gól v jejich síti, jehož autorem se stal kladenský host v píseckých službách Obdržálek – 2:0. nadšení v ochozech i na písecké střídačce ale nemělo dlouhého trvání – necelou minutu po druhém brankovém okamžiku procedil puk za Halmošiho záda Musil a přes vcelku bouřlivé protesty strážce písecké svatyně gól platil – 2:1. V dalších minutách působili povzbuzení hosté aktivnějším dojmem, šance z kategorie vyložených si ale nevypracovali. V čase 58:36 odvolali trenéři Rech a Chalupa z branky Dolejše a vsadili na power play. Špatně! Domácí mužstvo své obranné pásmo příkladně strážilo a po čtyřiceti vteřinách hry se mu navíc dostalo patřičného uklidnění – vyhození Pavlíčka z obranné třetiny se přes St. Polodnu dostalo až k Vlčkovi a mladý písecký forvard ustanovil střelou do opuštěné brodské klece konečné skóre zápasu – 3:1.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, IHC Písek: „Vítězství nad Havlíčkovým Brodem je pro nás cenným úspěchem. Připravili jsme si přece jen lepší pozici pro další zápasy, a doufám, že se ponesou ve stejném duchu. Hráče musím pochválit za odmakaný zápas, vyzdvihnout je třeba výkon Dominika Halmošiho v brance. Tentokrát jsme odehráli utkání opravdu zodpovědně, i když se znovu objevily určité výpadky a chyby. Nebyly ani tak zapříčiněné tlakem soupeře, jako naší vlastní liknavostí. Těší mne, že kluci prokázali touhu po vítězství a chuť zarazit sérii porážek. Právě to také utkání rozhodlo v náš prospěch.“

Jiří Rech, HC Rebel Havlíčkův Brod: "Myslím, že jsme doplatili na neproměňování šancí. Příležitostí jsme si vytvořili hodně, v koncovce jsme úplně selhali. Čeká nás play-off, tak doufám, že do těchto bojů půjdeme s čistou hlavou a bude se nás dařit, jak bychom si přáli."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy