Orli ze Znojma zanechali v Písku dobrý dojem, ale v závěru si ho ostudně pokazili

Písek – Hokejisté píseckého IHC si ve čtvrtek odbyli zápasovou sezonní premiéru před domácím publikem. Ve svém druhém přípravném střetnutí narazili na účastníka otevřené rakouské EBEL ligy ze Znojma, a také výsledek tohoto duelu se promítl do hodnocení letního regionálního poháru.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 9.8.2012, ZS Písek
Písek
Znojmo
3:7
2:2, 1:2, 0:3
Branky: 16. Makovský, 20. Čurda (Semrád, Makovský), 22. Vaniš (Čurda, Makovský) - 7. Beránek, 12. Pucher, 26. Komínek (Pucher), 36. Jarůšek, 50. Crowder, 52. Jankovič (Beránek), 52. Uram. Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Šperl. Vyloučení: 9:8, navíc Kanov (PIS) 5+OK. Využití: 1:3.
Písek: 2 Halmoši (37 Kantor) - 6 Klement, 24 Kanov, 8 Popela, 20 Pavlíček, 10 Semrád, 21 Makovský, 30 Petráček, 82 Předota - 16 Heřman, 9 Vlček, 5 Polodna - 11 Slavík, 17 Vaniš, 71 Ferebauer - 12 Čurda, 27 Markulinec, 26 Kučera - 84 Homolka, 88 Volf, 41 Bernad.
Znojmo: Landsman (Kacetl) - Pláněk, Wharton, Štach, Henry, Sova, Stehlík, Zábojník, Lattner, Havlík, Crowder, Strömberg, Komínek, Pucher, Uram, Jarůšek, Beroun, Beránek, Bartoš, Jankovič.

V brance píseckého mužstva byl nucen prožít hořký sedmibrankový debut plzeňský gólman Dominik Halmoši. Před ním se představila velmi mladičká hokejová družina, ve které nechyběl ani další potencionální novic, obránce Jakub Makovský z Českých Budějovic. Utkání se mu povedlo a do statistik se zapsal vstřeleným gólem a asistencí.

Znojemští Orli zahájili střetnutí ve svižném tempu, k čemuž jim dopomohlo i pět (!) píseckých vyloučení. I tak ale našli v domácích hráčích velmi zdatné sparingpartnery a úvodní dějství skončilo zaslouženým smírem. Zahajovací minuty druhé části si dokonce vzal písecký soubor pod svůj patronát a po zásluze strhl gólové misky vah na svou stranu. Postupem času jakoby se ale sympatické domácí nasazení utopilo ve vlnách těžkopádnosti a únavy. Ještě do konce druhé třetiny stihli dravější Moravané otočit skóre ve svůj prospěch.

V poslední třetině už favorizovaní hosté na ledě kralovali a odměnou se jim stalo navýšení skóre na rozdíl čtyř gólů. Na píseckém ledě by za těchto okolností zanechali velmi dobrý dojem, v závěru se ale zaprodali nechutné tečce. Po vhazování ve středovém kruhu se znojemští hráči zcela cíleně a nečekaně vrhli na své mladičké písecké soupeře a rozpoutali jednostrannou bitku, po které sudí Dvořák zápas předčasně ukončil. Toto nepochopitelné a stupidní počínání Znojemských skončilo zraněními dvou píseckých hokejistů. Pokud tím chtěli propagovat soutěž, ve které od minulé sezony nastupují, pak její obraz v očích přítomných fanoušků zcela znehodnotili.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (trenér Znojma): Dnešní utkání se odehrálo ve vysokém tempu, hráči hodně bruslili. To je i součást přípravy, kterou podstupujeme před naší soutěží. Přípravné zápasy se snažíme odehrávat v určitém tréninkovém nasazení. Máme také určitou taktiku, všichni hráči měli nařízeno, že nesmí bránit. Každý tak musí útočit a to se pak líbí také divákům, když padá hodně gólů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy