Hráči Písku se neprobudili do jasného dne ani na stadionu Horácké Slávie Třebíč

Prvoligoví hokejisté píseckého IHC stále marně hledají vítěznou vlnu. Úterní porážka 1:6 na ledě Horácké Slávie Třebíč jim rozhodně potřebný klid ve vrcholící přípravě na mistrovské boje nedodala.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 21.8.2012
Třebíč
Písek
6:1
3:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 1. Marosz (Burian, Ostřížek), 12. Burian (Marosz), 13. Vondráček (Sláma), 37. Dolníček (Malena), 47. Čuřík (Dolníček), 49. Kadela (Káňa, Jurák) - 28. Ferebauer (Vaniš). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Bilčík, Zdráhal, Zítka, Sláma, Dlapa, Sobotka - Čech, Dolníček, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marozs - Vítek, Kaut, Vondráček - Kadela, Jurák, Káňa.
Písek: Kantor - Semrád, Pavlíček, Klement, Popela, Boháč, Ruprecht, Kužel, Petráček - Polodna, Vaniš, Ferebauer - Heřman, Markulinec, Slavík - Pacanda, Petruška, Kučera - Strnad, Kuchejda, Čurda.
Dres jihočeského týmu oblékla pro utkání v Třebíči nově dvojice kladenských hokejistů, jmenovitě obránce Lukáš Kužel a útočník David Kuchejda. Během zápasu ale počítali trenéři hostujícího týmu spíše ztráty. Už při rozbruslení vyřadila nevolnost ze hry obránce Dominika Boháče, po první třetině odstoupil vinou zdravotních potíží také útočník Frank Kučera a před zahájením poslední části ukončil prasklý nůž u brusle účinkování Tomáše Pacandy.

Osud střetnutí započítávaného do Regionálního poháru se začal rýsovat nečekaně brzy. Písečtí hráči do něho vstoupili vlažně, všude byli o krok později a nevýrazným výkonem otevřeli Moravanům cestu k tříbrankovému vedení.

Do druhé části hry vyrukovalo z hostující šatny podstatně odhodlanější mužstvo, které najednou představovalo pro domácí branku podstatně větší nebezpečí. Po zásluze se mu také podařilo snížit manko po pěkné akci dvojice Vaniš – Ferebauer. Více toho ale Písečtí nestihli, a navíc je znovu srazil ze sedla nešťastně inkasovaný čtvrtý gól Horácké Slávie.

V posledním dějství už se ani náznak možného výsledkového obratu nedostavil a další dva góly v síti gólmana Kantora zpečetily konečný stav střetnutí.

Průběh zápasu shrnul svými slovy autor jediného gólu Písku Jiří Ferebauer: „První třetina se nám vůbec nepovedla a domácí toho bohužel dokázali zaslouženě využít. Do druhé se naše hra o dost zlepšila, snížili jsme, ale pak nás srazil hodně nešťastný gól domácích. V poslední části jsme na zvrat nenašli sílu a utkání už se spíš oboustranně dohrávalo. Rozhodně není příjemné, že se nám nedaří, už bychom nějaký dobrý výsledek potřebovali.“

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme velice slušné pasáže. Objevily se tam věci z tréninku, což nás trenéry těší. Měli jsme ještě spoustu dalších šancí, můžeme jen žehrat nad koncovkou. Objevily se tam i věci, které chceme odstranit a na to máme ještě do začátku soutěže čas. Vcelku ten zápas mohu zhodnotit jako slušný. Máme v sestavě otazník nad třemi jmény a zítra čekáme další posilu, kterou diváci znají. Někteří kluci budou muset odejít do 2. ligy, ale cestu zpět zavřenou nemají. Když nezanevřou a budou dál makat, můžeme je ještě v první lize využít.

Josef Řeháček - IHC Písek: O porážku ani nejde, spíš o to, jak jsme to zahráli. Nedaří se nám vstupy do utkání, nejsme asi dobře namotivovaní. Ve 2. třetině jsme se trošku zvedli, ale nejsme spokojeni. Máme co zlepšovat. V přípravě jsme odehráli i dobrá utkání, třeba v Jihlavě, kde jsme třetí gól dostali až v závěru zápasu. Třebíč dnes hrála velmi dobře, ale já to stále beru jako přípravu, prostě máme co dělat, co zlepšovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy