Do poslední čtvrtiny základní části vstoupil starší dorost úspěšně, doma porazil Pardubice

Písek - Jihočeši porazili mladíky z východu Čech i napočtvrté. Vyrovnané utkání zvládli písečtí hokejisté vyhrát gólem Lukáše Volfa ze čtyřiačtyřicáté minuty. Svěřenci hokejové legendy, Vladimíra Martince, nevyužili své šance v závěru a od Otavy odjeli s prázdnou.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 22. kolo, so 24.11.2012
Písek
Pardubice
3:2
2:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 2. Suchan (Hanus, Kajtman), 14. Marcilis (Duchoň, Suchan), 44. Volf (Šuhaj, Hanus) - 22. Budík (Procházka, , Špaček), 37. Chvojka (Bohuněk). Rozhodčí: Valenta - Kotyza, Malý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 51:23. Průběh utkání: 2:0, 2:2. 3:2.
Písek: Pechek - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Suchan, Vlk, Duchoň, Šuhaj, Volf, Holub, Marcilis, Točík
Pardubice: Vejmelka - Divecký, Kalous, Procházka, Petric, Budík, Kracík - Chvojka, Panna, Polák, Kysela, Kuťák, Barkóci, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda, Drobný

Od úvodních minut byl k vidění zápas ve vysokém tempu. Lépe vstoupili do utkání mladí hokejisté ve žluto-modrých dresech, hráči Písku. Už ve druhé minutě totiž ukázal své rychlé nohy Jakub Suchan který dokázal svým skvělým pohybem přebruslit dva obránce Pardubic a s přehledem dostal kotouč za záda gólmana hostů – 1:0. Hosté mohli rychle srovnat už na konci páté minuty, když z nenápadné akce orazítkoval Filip Kuťák jen pravou tyč Pechkovy branky. A tak se dostali ke slovu opět Písečtí. Šest minut před první sirénou využil závaru před Vejmelkovou klecí Jan Marcilis, který se pohotovou dorážkou z hranice brankoviště nemýlil – 2:0.

Jestliže první perioda patřila domácím, dějství druhé ovládli hosté z Pardubic. Nedá se sice říct, že by v jednotlivých částech hry některý z týmů vyčníval, ale spíše si oba celky uštědřili lekci z produktivity. V polovině dvacáté druhé minuty nejprve Pardubičtí snížili na 2:1, když přesilovou hru využil Vojtěch Budík. Vyrovnání přišlo z hole Radovana Chvojky. Ten nejprve ve dvacáté šesté minutě trefil jen tyč, ale zhruba o deset minut později už jeho střela slavila úspěch, když z pravého kruhu pěkně trefil malé místečko u bližší tyče – 2:2.

I ve třetí třetině padl gól hned v úvodu. Po třech minutách dostal Lukáš Volf krásnou přihrávku na modrou čáru a jel sám na branku, tento jeho pokus však ještě Vejmelka zlikvidoval. Zhruba za dvacet sekund už se však skóre měnilo, když ten samý hráč obdržel perfektní křižnou přihrávku od Šuhaje a pohotovým zakončením bez přípravy vstřelil vítěznou branku. V závěru se hosté tlačili přes píseckou branku a domácím zle zatápěli. V obrovské šanci se zjevil hostující Špaček, ale skvělý Pechek stačil včas zasáhnout. Vyrovnání nepřišlo ani v power-play v podání hostů a proto mohli hráči Písku slavit těsnou výhru v poměru 3:2.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): "Po včerejším zápase v Jihlavě jsme byli dost unaveni, hráli jsme jen na dva centry, jelikož nás trápí marodka. Trochu jsem se obával, jak to bude vypadat. Kluci do utkání vstoupili s chutí a vervou. Dobře jsme bruslili a dali jsme dva góly. Před druhou třetinou, kterou míváme doma většinou slabší, jsme hráče upozornili na to, aby jsme nesklouzli k nějakým lehkovážnostem. Soupeř dal hned z přesilovky gól a dostal se do hry. Pardubice začali hrát agresivněji a to na nás platilo. Klukům musím poděkovat za třetí třetinu, kdy se semkli, bojovali a dohráli jsme to do šťastného konce. Zaplaťpánbůh za body! Myslím si, že tímto krokem jsme se dostali do postupové skupiny, která zajišťuje play-off. Budeme tedy moci hrát v klidu a připravit se na vyřazovací část."

Vladimír Martinec (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): "Určitě jsme viděli dobrý vyrovnaný zápas. Více by mu asi slušel nerozhodný výsledek a následné prodloužení. Domácí byli šťastnější, když nám v závěru dali branku po našich hrubých chybách. My jsme nebyli ani schopni proměnit velké šance v závěru, které se nám naskytly v posledních třech minutách."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy