Marodkou sužovaný starší dorost opět ukázal bojovného ducha a vyválčil dva body s Mladou Boleslaví

Výběr staršího dorostu, který je oslaben o několik zraněných hráčů, přivítal na svém ledě Středočechy z Mladé Boleslavi. Hosté se opět prezentovali nepříjemnou obranářskou hrou a v pravých momentech dokázali udeřit. Po vzoru předchozích třech duelů zvítězili Písečtí po velmi vyrovnaném průběhu utkání. Zápas došel až do prodloužení, které svým gólem rozhodl Jakub Suchan.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 24. kolo, so 1.12.2012, ZS Písek
Písek
Mladá Boleslav
4:3p
1:0, 0:2, 2:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 9. Holub (Březina, Hanus), 45. Šuhaj (Volf, Schwamberger), 55. Volf (Šuhaj), 64. Suchan (Hřebíček) - 31. Ďurač (Němec, Skořepa), 33. Skořepa (Ďurač, Němec), 42. Němec (Plíšek). Rozhodčí: Marcel Mandrysz - Tomáš Brejcha, Libor Suchánek. Vyloučení: 1:2 navíc Marks (MBL) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Písek: Pechek - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Čerivinský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Suchan, Vlk, Březina, Duchoň, Šuhaj, Volf, Holub, Marcilis
Mladá Boleslav: Ašenbrenner - Semrád, Nastoupil, Plíšek, Mašek, Hercig, Nedbal, Tržický - Verner, Šír, Krupička, Švejda, Pravda, Ďurač, Eftimov, Skořepa, Marks, Němec, Sedmík, Durdil

Utkání těchto dnešních soupeřů nezačalo příliš líbivě. Víceméně celá první třetina se nesla v duchu nepřesností a pokažených přihrávek. Před polovinou úvodní dvacetiminutovky se zhruba stovka diváků konečně dočkala nějakého výrazného momentu.

Lukáš Holub v dresu Jihočechů z Písku se rychle zorientoval před brankou hostů a pohotově dorazil střelu svého spoluhráče – 1:0. Více zajímavostí už k vidění v první třetině nebylo.

Ve druhé části se obraz hry výrazně změnil. Hokejisté Mladé Boleslavi dokonale otočili průběžný stav zápasu. Nejprve se svým důrazem na brankovišti ve třicáté první minutě prosadil Ivan Ďurač a vyrovnal na 1:1. Zhruba minutu po něm už Středočeši vedli o jednu branku.

Dominik Skořepa se prosadil po individuální akci svého spoluhráče, při které ještě branka nepadla, ale v pokračující akci byl kotouč uklizen za Pechkova záda – 1:2. Písek mohl vzápětí srovnat krok. V polovině třicáté čtvrté minuty byl v samostatném úniku faulován Lukáš Volf, který však neproměnil nařízené trestné střílení, když se puk po jeho povedené kličce otřel jen o tyč.

Na začátku třetí třetiny už to s domácími vypadalo hodně špatně. Paradoxně z jejich tlaku udeřili hosté. Vojtěch Němec se zmocnil volného kotouče a nasadil rychlý krok, kterým ujel obraně Písku. V samostatném únik nedal domácímu gólmanovi šanci, když zakončil nad jeho pravý beton - 1:3.

Ale Písečtí nesložili zbraně. Zhruba patnáct minut před poslední sirénou muselo zaplesat hokejové srdce všech přihlížejících, když domácí vykombinovali obranu Mladé Boleslavi a po následném přečíslení dvou na jednoho parádně po své kličce zakončil do prázdně branky Jakub Šuhaj - 2:3.

Tlak Písku stále narůstal a schylovalo k pořádnému dramatu. A vyrovnání z holí domácího celku přece jenom přišlo. Po několika předcházejících neproměněných příležitostech Jihočeši vyrovnali v pětapadesáté minutě, když nikým nehlídaný Lukáš Volf usměrnil puk po přihrávce spoluhráče přesně mezi Ašenbrennerovy betony – 3:3.

Rozhodnout se tak muselo až v prodloužení. Obě mužstva se v nastaveném čase prezentovala spíše opatrnou hrou, nikdo nechtěl udělat chybu, která by rozhodla o výsledku. Minutu a deset sekund před koncem prodloužení přece jenom jedna ze střídaček vytryskla radostí. Byla to ta písecká. Jakub Suchan přetlačil přesilu na brankovišti a dotlačil kotouč za brakovou čáru. Tento moment tedy rozhodl o vítězství domácích 4:3.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): "Včera jsme utrpěli ostudnou porážku v Hradci Králové, když jsem sice vstoupili do utkání docela solidně, ale utkání jsme ztratili. Trápí nás marodka. Hráči, kteří se vrátili po nemoci ještě nejsou kondičně v pohodě, takže jsme se obvávali, co nás dnes čeká. Chtěli jsme napravit debakl z posledního zápasu. Utkání se vyvíjelo celkem slušně. Řekl bych, že v úvodu jsme měli více ze hry, ale neproměňovali jsme šance. Druhá část se nám výrazně nepodařila, zase jsme pomalu ztráceli utkání. Mužstvo opět ukázalo svojí bojovnost a sílu. V závěru jsme to na těch pár hráčů zvládli dobře i po kondiční stránce a v prodloužení se nám podařilo vstřelit rozhodující branku. Hráčům bych chtěl poděkovat za bojovnost, hlavně ve třetí třetině se semkli a bojovali tak, jak se má."

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): "Do Písku jsme přileji s tím, že už jsme zde dokázali bodovat. Víceméně každý zápas hrajeme o bytí a nebytí. Chtěli jsme bodovat, ze začátku jsme neměli štěstí a dostali jsme branku. Zlepšenou aktivitou a hrou se nám ve druhé třetině povedlo zápas otočit, navíc na začátku třetí třetiny jsme zvýšili vedení na dvoubrankový rozdíl. To sice za začátku vypadalo lichotivě, ale domácí po nšich chybách dokázali vyrovnat a v prodloužení se štěstí přiklonilo na jejich stranu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy