Extraliga mladšího dorostu, sk. západ, 23. kolo, ne 6.1.2013
Plzeň
Písek
6:2
3:1, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 3. Kokoška (Rubner, Kučera), 6. Kodýtek (Kantner), 17. Hajšman (Ivanič), 26. Stráský (Zayml), 54. Vavřička (Krystl), 60. Rubner (Zayml, Kokoška) - 15. Radoš (Polanský, Pátek), 59. Šergl (Pátek, D. Pokorný). Rozhodčí: Liška - Malá, Malý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 101. Střely na branku: 67:15.
Plzeň: Krasanovský - Váchal, Pokorný, Ivanič, Bednář, Muchka, Sysel, Zayml, Čechura - Vracovský, Vavřička, Stráský - Rubner, Kokoška, Kučera - Hajšman, Kodýtek, Kantner - Krásný, Roubal, Krystl.
Písek: Petřík - Klochko, Šubrt, Turek, Bednařík, Dvořák, Kozák, Pátek, Pokorný D., Pecka, Stodolský, Strnad, Linhart, Klas, Polanský, Radoš.

Už od úvodního buly domácí hýřili aktivitou, za niž byli záhy odměněni. Už po necelých 140 vteřinách přihrávka Rubnera zpoza branky našla přesně hůl Filipa Kokošky, který se dokázal zbavit svého hráče a vystřelil ke vzdálenější tyčce naprosto přesně. A o tři minuty bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Petr Kodýtek dobře využil zaváhání píseckého hráče ve vlastním obranném pásmu, když nedobře zpracoval puk u mantinelu. Plzeňská devatenáctka mu odebrala kotouč povalující se na kruhu a vystřelila. První pokus ještě Petřík lapil, ale druhý pokus po narážečce s Kantnerem už Kodýtkovi vyšel na jedničku. Následně Plzeňané prohospodařili vlastní přesilovky, a tak jim hosté ukázali, jak se nabízené výhody využívají. Nejdříve sice Šergl promáchl sám u pravé tyčky Krasanovského branky, ale hosty promarněná šance nemusela dlouho trápit. Bekhendem a navíc v potížích se z předbrankového prostoru trefil Jan Radoš a snížil náskok domácích. Západočeši však nenechali nic náhodě a ještě do přestávky si důrazně řekli zpátky o dvoubrankový náskok. A to díky Martinu Hajšmanovi, který tváří v tvář odkryté části branky nezaváhal a poslal kotouč suverénně do sítě.

I úvod druhé části byl v režii domácích, kteří během první minuty nepustili soupeře z pásma. Pak jej však nechali nadýchnout a Krasanovský se musel blýsknout proti střele Pátka. Zvýšit náskok indiánů mohl v samostatném úniku Kučera, avšak jeho bekhendové zakončení skončilo na břevně. Jako kdyby tak přelajnoval směr celé dvacetiminutovky. Indiáni totiž v této třetině natrénovali samostatné nájezdy a úprky dvou proti jednomu více než kdy jindy. Jenže až na jedinou výjimku vždy narazili na výborně a hlavě spolehlivě chytajícího Petříka. Tou jedinou akcí, která se ujala, byl brejk dvou na jednoho. Jiří Stráský vzal odpovědnost na sebe, odmítl nahrát kolegovi v tandemu a krásnou a chladnokrevně zakončenou kličkou poslal puk do branky Petříka.

V jakém stylu druhá část končila, třetí začínala. Sám proti Petříkovi neuspěl Kodýtek a následně v brejku stejným výsledkem dopadla i snaha Kantnera. Přestože indiáni nevyužili ani druhou přesilovku v duelu, přece jen svůj náskok navýšili. Jakub Vavřička zlomil prokletí samostatných nájezdů ve hře a mazácky poslal kotouč po ledě k tyčce. Písečtí udeřili ještě jednou a znovu to bylo v přesilovce. To celá pětka dobře vyšachovala Plzeňské a Jan Šergl využil volného prostoru naprosto jistě. Avšak stejně poslední slovo měli domácí. Tečku za zápasem udělalo duo přihrávající Lukáš Zayml a přesně střílící Marek Rubner.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Byli jsme velice spokojeni s první třetinou, kdy jsme nastoupili do utkání aktivně a svou převahu vyjádřili i brankami. Od druhé třetiny se projevil fakt, že jsme měli třítýdenní herní pauzu a klukům trochu zápasový rytmus scházel. Byli si vědomi, že zápas kontrolují a nehráli pak úplně podle našich představ. Zahodili jsme také zbytečně velké šance, i když musím uznat, že soupeři zachytal výborně gólman. Z našeho pohledu by do budoucna takový výkon nemusel proti jiným soupeřům na výhru stačit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy