Extraliga mladšího dorostu, sk. západ, 24. kolo, ne 13.1.2013, ZS Písek
Písek
Slavia Praha
5:2
1:1, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 12. Radoš (Hanus, Vanišová), 26. Pátek (Javůrek, Polanský), 51. Pátek (Pixa, Klas), 55. Polanský (Javůrek), 59. Klas (Pokorný, Šergl) - 11. Šmerha (Jaroš), 40. Mušo (Mareček, Kohút) Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 26:47. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Písek: Petřík - Dvořák, Hanus, Javůrek, Klas, Klochko, Pátek, Pixa, Pokorný, Polanský, Radoš, Stodolovský, Strnad, Šergl, Turek, Vanišová
Slavia Praha: Krása - Fiala, Hradil, Jaroš, Kohút, Kolář, Krásný, Mareček, Maršoun, Mušo, Novotný, Patočka, Příkop, Šmerha, Šmíd, Šteiner, Vorreiter, Zderadička

Celek píseckých mladších dorostenců změřil síly s pražskou Slavií, která ze třetího místa usiluje o postup do finálové skupiny a následný boj o extraligový titul.

První dvě třetiny skončily vyrovnaným výsledkem. V polovině první části poslal Pražany do vedení Šmerha, ale na tento gól Písek rychle zareagoval brankou z hokejky Radoše.

Druhá třetina se vyvíjela opačně. Na 2:1 otočili domácí, když se ve dvacáté šesté minutě trefil Pátek, ale hosté dokázali přibližně dvacet vteřin před koncem druhé části srovnat na 2:2.

Rozuzlení tak přinesla třetí třetina. Jihočechům se podařilo dokonale zaskočit výběr Sešívaných, když dokázali vstřelit další tři branky, přičemž využili dvě přesilové hry. Během sedmi minut se gólově prosadili Pátek, Polanský a Klas a zápas tak skončil vítězstvím Písku v poměru 5:2. Tato výhra vrátila mladší dorost Písku na nesetupuvou pozici, ale boj o záchranu bude ještě hodně tvrdý.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy