Extraliga mladšího dorostu, sk. západ, 35. kolo, ne 17.3.2013
Písek
PZ Kladno
6:1
1:0, 4:0, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Klas (Pokorný), 22. Hadrava (Pixa, Strnad), 31. Klas (Šergl, Pokorný), 34. Hadrava (Vanišová), 40. Pokorný (Hanus), 44. Javůrek (Vanišová, Stodolovský) – 42. Havelka. Rozhodčí: Šperl – Mitaš, Streďák. Vyloučení: 8:4, navíc Hadrava (PIS) nevyužité TS a Zeman (PZK) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 54.33. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Písek: Petřík (Vlček) – Klochko, Turek, Dvořák, Pátek, Hanus, Stodolovský, Linhart, Radoš – Šubrt, Kozák, Pokorný (C), Vanišová, Pixa, Javůrek, Pecka, Hadrava, Strnad, Šergl, Klas, Polanský
PZ Kladno: Karlík (Melančin) – Havelka, Dušek, Šíma, Lachman, Vlk, Němec, Sedláček, Balcar (C) – Stieber, Lenárt, Toula, Kunc, Pejchal, Zeman, Jizba, Jarý, Kabourek, Vostárek, Novotný

Úvodní dějství se neslo v duchu jednoznačné převahy píseckého mužstva. Středočeši se až na několik menších příležitostí k ničemu nedostali a přišel tak očekávaný trest v podobě obdržené branky. Tomáš Klas, nikým nehlídaný v předbrankovém prostoru, mířil přesně mezi Karlíkovy betony a určil tak stav po dvaceti minutách - 1:0.

Dominance píseckých mladíků pokračovala i ve druhé třetině. Kladenští hokejisté tahali za kratší konec, což Jihočeši neomylně využili. Přidali čtyři branky a s přehledem drželi otěže zápasu ve svých rukou. Na začátku druhé třetiny se trefil Vladimír Hadrava, v polovině hrací doby zvýšil Tomáš Klas a tři minuty po něm uspěl znovu Vladimír Hadrava a třetinu zakončil výstavní ranou do šibenice David Pokorný – 5:0.

Ve třetí třetině se tempo hry uklidnilo a utkání se víceméně dohrávalo. Jihočeši kontrolovali hru a Kladenští se dostávali jen k ojedinělým příležitostem. Z jedné takové se ale dokázali prosadit. Odražený puk uklidil do prázdné branky Dominik Havelka – 5:1. Branka, která určila konečný výsledek zápasu padla ve 44. minutě, když vysokou výhru Písku pojistil Leoš Javůrek - 6:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy