Starší dorost bere první výhru v nadstavbě! Kladenské Rytíře vychytal gólman Mazuch

P í s e k - Mladí hokejisté staršího dorostu konečně zabrali a připsali si první tříbodový zisk v nadstavbové skupině "A". Po ne zcela přesvědčivém úvodu utkání, plném nepřesností, dokázali Písečtí zabojovat a nasázet Kladnu rozhodující góly.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 3. kolo, pá 18.1.2013
Písek
Kladno
4:1
0:0, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 21. Volf L. (Schwamberger), 30. Schwamberger (Holub), 51. Suchan (Dudák, 53. Dudák (Suchan, Koutenský) - 38. Seidl (Hoffmann, Havlůj). Rozhodčí: Dvořák - Němec, Brůha. Vyloučení: 1:5 navíc Vojík (KLA) 20 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku:34:36 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Písek: Mazuch - Hřebíček, Červinský, Hanus, Holub, Hájek, Koutenský - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Volf J., Březina, Šuhaj, Volf L., Marcilis
Kladno: Vladař - Zajíc, Sklenička, Doudera, Vojík, Libecajt, Hulcr - Seidl, Janele, Vendis, Křepelka, Kružík, Christl, Litera, Macháček, Havlůj, Kaprál, Hoffmann, Kadlec

První třetina se nesla ve svižném duchu. K vidění byla velká spousta osobních soubojů a náznaků rychlých akcí, jenomže hráče obout týmů viditelně svazovala nervozita, která bránila útočícím hráčům jakékoliv výpady směrem brankářům soupeře. V úvodních minutách se k ojedinělé šanci dostal Křepelka, ale na skvěle chytajícího brankáře Písku Mazucha recept nenašel. V polovině úvodní části mohli zahrozit také domácí, pokus Lukáš Volfa však neskončil tam, kde by si forvard domácího celku přál.

Prostřední dějství tedy začalo bezgólovým stavem který však na světelné tabuli příliš dlouho nesvítil. Již po necelé odehrané minutě druhé třetiny ujeli do přečíslení dvou na jednoho Daniel Schwamberger a Lukáš Volf, druhý jmenovaný si po přesné přihrávce dovolil kličku do bekhendu a pohodlně zasunul do prázdné branky – 1:0. A v polovině zápasu už to bylo 2:0, to když Daniel Schwambrger šťastně tečoval nahození Lukáš Holuba a puk doplachti až za brankovou čáru Vladařovy svatyně 2:0. Zhruba tři minuty před koncem druhé periody se z gólu radovali i hosté. Svou aktivitu zužitkoval Martin Seidl a Kladno bylo rázem zpět v zápase - 2:1.

Ve čtyřicáté šest minutě přišla pohledná kličkovaná kladenského Macháčka, a když i forvard Středočechů, jako jeden z mnoha, ztroskotal na pohotovém Mazuchovi, přišel trest domácích v podobě dvou využitých přesilovek. Nejprve se na konci padesáté první minuty po pěkné individuální akci prosadil Jakub Suchan (3:1) a chvíli po něm byl na hranici brankoviště nejaktivnější Petr Dudák, který pohotovu dorážkou upravil na konečných 4:1. Kladenští Rytíři sice ještě pořádně kousali a nic nevzdávali, ale díky své nedisciplinovanosti a hlavně díky galapředstavení brankáře Písku, Marka Mazucha, už nezaznamenali žádný úspěšný střelecký pokus.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): My jsme vstoupili do utkání s přílišným respektem k soupeři a myslím, že nás to bude potkávat v nadstavbové části často, protože někteří hráči mají v hlavách, že když hrajeme proti extraligovým klubům, tak je to něco úplně jiného, přitom jsou to stejní borci jako my. Hru poznamenala spousta nepřesností, hra byla rozháraná, podle mě, nám chyběla lehkost a že jsme měli málo pohybu. Kazili jsme spoustu přihrávek. Útočníci nepomáhali obráncům. Všechno to dnes bylo takové těžkopádné. Naštěstí jsme v závěru vstřelili nějaké branky, ale dnes bylo utkání spíše ubojované. O kráse se moc mluvit nedá. Dnešní utkání rozhodl náš hlad po gólech a samozřejmě výkon brankáře Mazucha, který nás podržel i v situacích, kdy už Kladno dávalo skoro tutový gól.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Domácí vyhráli po dvou brejkových situacích a po dvou vymyšlených faulech pana rozhodčího, ke kterému už se asi vyjadřovat nebudu, protože ten člověk nemá s hokejem nic společného. My jsme neproměnili šance, narozdíl od domácích a to byl jediný rozdíl. Kdykoliv jsem se dostali do tlaku, tak nám pan sudí začal "upravovat" řemínky na helmách a vadila mu spousta dalších věcí. Je to smutný příběh o panu rozhodčím. Ale jak říkám, nedali jsem a góly a proto jsme nemohli vyhrát.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy