O prohře staršího dorostu rozhodla opět druhá třetina. Třinec u Otavy zvítězil o dvě branky

Zápas s lídrem soutěže, celkem Třince, měl zprvu vyrovnaný průběh. Tým Písku však opět nezvládl prostřední dějství, ve kterém si hosté vytvořili rozhodující náskok a zaslouženě zvítězili.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 6. kolo, so 26.1.2013
Písek
Třinec
2:4
1:1, 0:3, 1:0
Branky a nahrávky: 10. Schwamberger, 41. Šuhaj (Schwamberger) - 8. O. Kovařčík (Kofroň, Walaski), 26. Stránský, 28. Heider (M. Kovařčík), 33. Růžička (Zahradníček, Kovařčík M.). Rozhodčí: S. Mertl - Ingriš, J. Mertl. Vyloučení: 7:8 navíc Růžička (TRI) 10 min. OT (NESP). Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4.
Písek: Pechek - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Sýbek, Holub - Schwamberger, Dudák, L. Volf, Rod, Březina, Duchoň, Vlk, Šuhaj, J. Volf, Marcilis, Točík
Třinec: Cieslar - Bartko, Mičula, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala - M. Kovařčík, Růžička, O. Kovařčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Pala, Poruba

První třetina začala ve svižném tempu a o gólové příležitosti na obou stranách kluziště nebyla nouze. V prvních šesti minutách měli na svých hokejkách slibné šance třinečtí hráči Kofroň a Zadražil, za Písek se mohl prosadit Schwamerger. Červené světlo za brankami se začalo rozsvěcovat od osmé minuty.

To totiž Oceláři využili svou přesilovou hru, když po pěkné kombinaci trefil odkrytou část branky O. Kovařčík. Hosté se však z vedení neradovali dlouho. Přibližně za minutu už bylo vyrovnáno. Schwamberger v útočném pásmu přetlačil svého strážce a tváří v tvář gólmanovi hostů nedal nejmenší šanci střelou do pravé šibenice.

V druhém dějství kralovali Třinečtí. Dokázali hned třikrát skórovat a vypracovali si rozhodující náskok, který se v konečném součtu ukázal jako rozhodující. Dva slepené góly přišly jako blesk z čistého nebe. Ve dvacáté šesté minutě se trefil Stránský a přibližně za minutu přidal další branku Třince střelou mezi betony Heider. A to stále nebylo vše. Čtvrtou branku hostujícího celku přidal kapitán Růžička.

Hned v úvodu třetí třetiny zadělali domácí hráči na pořádné drama. Po pětatřiceti odehraných sekundách zůstal v předbrankovém prostoru nekrytý Šuhaj, který přesnou střelou k pravé tyči snížil na rozdíl dvou branek. Po vstřelené brance domácí na svého soka tvrdě dotírali a snažili se kontaktní trefu, která by je vrátila do zápasu. Skórovat však už nedokázali ani Marcilis a ani Šuhaj, kteří ztroskotali na gólmanovi Třince. Zasloužené vítězství si tak na své konto připsali starší dorostenci Třince.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy