Hokejová detektivka našla své rozřešení až v nájezdech. Starší dorost otočil zápas s Karlovými Vary

P í s e k - Starší dorostenci, kteří hrdě reprezentují písecký hokej, odehráli zápas 9. kola nadstavbové skupiny extraligy staršího dorostu. Soupeřem jim byl celek Karlových Varů. Západočeši v utkání dvakrát vedli, přesto nezvítězili. Autorem všech třech branek Písku je Lukáš Volf, jenž zaznamenal vítězný nájezdový gól.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 9. kolo, pá 15.2.2013, ZS Písek
Písek
Karlovy Vary
3:2sn
1:2, 0:0, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 12. L. Volf, 41. L. Volf, 65. L. Volf - 4. Osmík, 18. Beránek (Šafář, Osmík). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7 navíc na obou stranách neproměněné TS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 33:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Písek: Mazúch - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, J. Volf, Březina, Šuhaj, L. Volf, Marcilis, Točík
Karlovy Vary: Frček - Šafář, Vaněk, Bláha, Michálek, Rulík, Veverka - Beránek, Pfister, Dimitrov, Rubeš, Binias, Gorčík, Petrov, Osmík, Janata, Čejka

Utkání začalo náporem domácího celku, přesto se do vedení dostali hokejisté v zelených dresech. Šťastný moment ze začátku čtvrté minuty měl na svědomí Martin Osmík, který od pravého mantinelu hledal svou přihrávkou hůl některého ze svých spoluhráčů. Jenomže puk zasáhl jednoho z domácích hráčů a odrazil se až za bezmocného Mazúcha – 0:1.

Písečtí pokračovali v tlaku a odměnou jim bylo vyrovnání ve dvanácté minutě. Štěstí se přiklonilo tentokrát k Jihočechům, když se puk prazvláštně odrazil od zadního mantinelu přesně na hůl Lukáše Volfa, jenž chladnokrevně zakončil na levý beton gólmana Frčka – 1:1. Hosté se do vedení opět dvě a čtvrt minuty před úvodní sirénou. To totiž Ondřej Beránek nechytatelně tečoval střelu svého spoluhráče od modré čáry – 1:2

Přesto, že úvodní perioda nabídla tři vstřelené branky, tempo v prostředním dějství mírně opadlo a diváci se na píseckém zimním stadionu branky nedočkali. K vidění bylo několik útočných a střeleckých pokusů na obou stranách kluziště, z nichž však žádný neměl ty pravé gólové parametry. Za zmínku tak stojí jen nebezpečný pokus kapitána domácích Hřebíčka, který nastřelil jen konstrukci branky.

Čeho se diváci nedočkali ve druhé třetině, přišlo hned v úvodu části třetí. Po pětačtyřiceti sekundách se v mezikruží k puku dostal Lukáš Volf a střelou nad lapačku se nemýlil – 2:2. Aktivita obou celků se oproti druhému dějství značně zvýšila a ani jeden z týmů nechtěl ztratit důležité body. Jako první dostali šanci na rozhodující gól Karlovarští, když po faulu na svou osobu ze čtyřicáté čtvrté minuty neproměnil trestné střílení Beránek. Stejnou možnost měli i Písečtí, když v závaru před brankou hostů jeden z obránců zalehl puk. K trestnému střílení se postavil Lukáš Volf, ale jeho blafák úspěch neslavil.

Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém si oba celky počínaly více než opatrně. Zajímavostí bylo současné vyloučení hráčů z obou týmů a následná velmi netradiční hra třech proti třem. Rozhodnout tak musely nájezdy. Za Karlovy Vary neproměnili své pokusy Michálek a Beránek. Zato písečtí mladíci si počínali bezchybně. Lukáš Volf a Jakub Suchan proměnili a první jmenovaný tak zaznamenal vítěznou a současně třetí branku v utkání.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): "K dnešnímu utkání bych chtěl hlavně připomenout, že jsme reprezentační pauzu využili k tomu, abychom trochu oživili kondici, takže na základě tohoto jsme měli menší obavy, jak se bude toto utkání vyvíjet, protože jsme opravdu tvrdě pracovali. Řekl bych, že po „fó pá“, které jsme zažili v Karlových Varech, kdy jsme inkasovali velké množství branek, jsme se připravovali na styl hry Karlových Varů. Dařilo se nám dodržovat systém, který jsme si před utkáním stanovili, měli jsme z toho dobré šance i příležitosti, myslím si, že kluci k tomu přistoupili velice zodpovědně a i kondičně utkání zvládli. Samozřejmě jsme měli také trochu štěstíčka. V závěru rozhodli penalty, po kterých se naštěstí vítězství překlonilo na naší stranu. Dnes jsme měli určitě bojovnost, velké nasazení a uvidíme zítra, jak bude vypadat naše kondice."

Miroslav Táborský (HC Energie Karlovy Vary): "Domácí dnes předvedli velmi zarputilý výkon a dokázali zápas rozhodnout. Vypracovali jsme si spoustu šancí, které jsme neroměnili. Nehráli jsme kompaktně a nedrželi jsem se toho, s čím jsme do zápasu šli. Náš výkon nebyl nejlepší, měli jsme hodně vyloučených hráčů, což nás stálo hodně sil. Rozhodlo větší odhodlání Písku. Byl to vyrovnaný zápas. Domácí hráli srdcem a šli za vítězstvím, nakonec rozhodli v nájezdech."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy