Havířov u Otavy zvládl těžký obrat a z Písku si veze všechny tři body

P í s e k - Utkání 15. kola nadstavbové skupiny mezi píseckým IHC a havířovským AZ nabídlo velmi dramatický průběh. K vidění byl svižný hokej s velkým množstvím šancí na obou stranách. Slezané dokázali stáhnout náskok domácího celku a ve třetí třetině rozhodli.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 15. kolo, pá 8.3.2013, Zimní stadion Písek
Písek
Havířov
3:4
3:1, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 4. Šuhaj (Schwamberger), 10. Schwamberger (Hanus, Šuhaj), 18. Suchan (TS) – 13. Sonnek (Bednář), 36. Gola R. (Synek, Adamík), 41. Gola P. (Polak, Bednář), 51. Bahounek (Sonnek, Caruk). Rozhodčí: Mandrysz – Vavruška, Černý. Vyloučení: 5:2, navíc Suchan (PIS) využité TS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Písek: Mazúch – Hájek, Hřebíček (C), Červinský, Sýbek, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Volf J., Březina, Duchoň, Šuhaj, Volf L., Marcilis
Havířov: Turšner (21. Šimeček) - Ďurkáč, Bahounek, Heinzl, Adamík, Chroboček, Potočný - Wróbel, Orság, Kotala, Carbol (C), Fejko, Polak, Sonnek, Gola R., Bednář, Synek, Gola P., Caruk

Utkání začalo ve velmi vysokém tempu, ale aktivnějším pojetím hry se prezentovali domácí mladí hokejisté. Důraz a rychlé napadání se Písku vyplatily už ve čtvrté minutě, kdy se ke střele v mezikruží dostal Jakub Šuhaj, který následné dorážky takřka z nulového úhlu překonal Turšnera – 1:0. V desáté minutě už to bylo 2:0, když na konci rychlé kombinace stál před brankou nekrytý Daniel Schwamberger a zvýšil na dvoubrankový náskok.

Odpověď AZetu však přišla záhy. Ve třinácté minutě ujel všem protihráčům Jan Sonnek a v samostatném úniku se blýskl perfektním forhendovým blafákem – 2:1. Jenomže dvě a půl minuty před koncem byl v samostatném úniku zahákován Jakub Suchan, jenž z následného nařízeného trestného střílení s přehledem zvýšil na 3:1.

Do druhé periody Havířov vyměnil hráče na postu gólmana a v brance hostů se tak představil náhradník Šimeček. Prostřední dvacetiminutovka přinesla opět aktivní, rychlý a atraktivní hokej, ovšem na vstřelené góly už tak bohatá nebyla. Obě mužstva sváděla tuhý boj a své dovednosti předváděli hlavně oba muži s maskou. Ve třicáté šesté minutě Slezané zatlačili svého soka a jejich aktivita přinesla ovoce. Robin Gola z mezikruží neomylně prostřelil Mazúcha a rozdíl ve skóre už byl pouze jednobrankový – 3:2.

V úvodu třetí třetiny přišlo bleskurychlé vyrovnání havířovského celku, když na konci čtyřicáté první minuty razantně z levého kruhu vystřelil Patrik Gola a trefil se přesně nad beton píseckého brankáře – 3:3. V padesáté první minutě přišla přesilovka Havířova a v ní tvrdá střela Davida Bahounka, kterou za Mazúchova záda tečoval jeden z obránců Písku. Obrat byl tak dokonán – 3:4. Písečtí v závěru tlačili, ale naráželi na připravené a odhodlané obranné řady hostů. Domácí odvolali gólmana a štěstí zkoušeli v šesti, ale nebylo jim přáno. Skóre už se do konce zápasu nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér, AZ Havířov): "Z naší strany byl katastrofální začátek utkání. Kluci už se trochu vidí v play-off, vůbec jsme neplnili to, co jsme si řekli. Věděli jsme, že proti nám nastoupí Písek, který je strašně silný na kotouči, má hodně šikovné a kvalitní hráče. A přesně to se potvrdilo. Udělali jsme trochu vítr v šatně. Provedli jsme změny v sestavě a vystřídali jsme gólmana, což bylo spíše za účelem vyburcování mužstva, než že bych z obdržených branek vinil jeho. Jako důležitý moment se ukázala branka na 3:2, která nás ještě víc nakopla. Ve třetí třetině jsme měli trochu štěstí, když se puk zastavil ve vodě a dali jsme z toho třetí gól. Smekám před hráči, že dokázali takto těžký zápas otočit."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy