Starší dorost zvládl obrat proti Kometě a nadstavbu zakončil vítězstvím

P í s e k - Atraktivní utkání skončilo výhrou Jihočechů. Kometa šla sice v první třetině do vedení, písečtí mladíci však nelehký úkol zvládli a před boji v play-off si zvedli sebevědomí.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 16. kolo, so 9.3.2013, Zimní stadion Písek
Písek
Kometa Brno
3:1
0:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 33. Marcilis (Březina), 45. Březina, 59. Dudák (Hřebíček) – 13. Boltvan (Dvořák, Dymáček). Rozhodčí: Valenta – Malý, Kotyza. Vyloučení: 4:7, navíc Koch (KOM) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Písek: Pechek – Volf J., Hájek A., Hřebíček (C), Červinský, Koutenský, Hanus – Schwamberger, Suchan, Dudák, Březina, Vlk, Šuhaj, Volf L., Marcilis, Točík
Kometa Brno: Růžička – Hájek L., Koch, Štancl, Marcello, Ondráček, Vlček, Zbořil – Denk, Dvořák, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna, Král, Boltvan (C), Grünwald

Utkání, kterému nechybělo zkrátka nic. I tak by se dalo charakterizovat dnešní střetnutí starších dorostenců Písku a Brna. V úvodu zápasu byli mírně aktivnější domácí hokejisté, ale jejich snaha ke kýženému úspěchu. A tak přišli na řadu Brňané. Vyrovnali poměr sil na ledě a ve třinácté minutě udeřili, když se šťastně prosadil Jakub Boltvan – 0:1. Na konci první třetiny mohli Písečtí srovnat, ale v přečíslení dvou na jednoho nebyli úspěšný.

V prostředním dějství pokračovala atraktivní podívaná a obě mužstva se i nadále přetahovala o body do konečného hodnocení nadstavby. Moravané nevyužili své velké příležitosti, když Dymáček trefili tyč a po několika minutách nevyužila Kometa ani přečíslení tří na jednoho. A tak přišel trest v podobě vyrovnávající branky Jihočechů. Zhruba v polovině zápasu se za modrou čarou do puku opřel Jan Marcilis a trefil se přesně k pravé tyči – 1:1.

V závěrečném dějství se na ledové ploše začalo přiostřovat a boj o vítězství zuřil na každém centimetru ledové plochy. Ve čtyřicáté páté minutě prokázal důraz v přebrankovém prostoru Patrik Březina, který doslova dotlačil kotouč za Růžičkovy betony a domácí tak zcela otočili vývoj střetnutí – 2:1. Na ledové ploše se spustila opravdová hokejová bitva a jak hráči Komety, tak písečtí hokejisté se snažili a vítězný závěr. Definitivní tečka přišla z hole Petra Dudáka, který nádherně vymetl horní růžek brněnské branky a uzavřel tak gólový účet celého zápasu – 3:1.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (trenér IHC Písek): Po včerejší porážce jsme museli hodně pozměnit sestavu. Jsme moc rádi, že jsme utkání s Brnem zvládli. Dnešní vítězství je pro nás důležité i z důvodu přípravy na play-off.

Karel Beran (trenér HC Kometa Brno): Dnes jsme mohli vidět bojovné utkání se šťastným koncem pro domácí. Myslím si, že dnes mohl vyhrát kdokoli. Se základní částí jsme spokojeni, protože se nám v ní naskytlo plno dobře odehraných utkání. Hlavní cíl, co jsme si udali před sezónou, postoupit do play-off, jsme splnili. Nyní už se soustředíme jen na play-off, ve kterém se chceme dostat co nejdále.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy