Urputný boj, týmový výkon a skvělý gólman... To byl recept na favorita z Vítkovic. Starší dorost se ujímá vedení ve čtvrtfinále!

Kdo nedorazil do ochozů píseckého zimního stadionu, může litovat. Přišel totiž o krásnou hokejovou podívanou, kterou podtrhla výhra domácího Písku, vyšperkovaná o bojovný výkon Jihočechů, které držel nad vodou gólman Jan Pechek. Slezané začali zostra a šli rychle do vedení. Skvělý výkon především ve druhé třetině vynesl výhru pro mladíky od řeky Otavy. Písek se ve čtvrfinálové sérii ujímá vedení.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 1. ČF, po 18.3.2013, Zimní stadion Písek
Písek
Vítkovice
4:2
1:1, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 11. Suchan (Kajtman), 29. Točík (Schwamberger, Hřebíček), 40. Schwamberger (Koutenský, L. Volf), 45. Volf L. (Dudák) – 2. Churý (Illéš, Krenželok), 49. Rudl (Kafka, Gelnar). Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 330. Střely na branku: 15:59. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
Písek: Pechek – Volf J., Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský – Schwamberger, Suchan, Dudák, Březina, Duchoň, Vlk, Šuhaj, Volf L., Točík
Vítkovice: Svoboda – Charvát, Krenželok, Klok, Stanke, Fajkus, Pop, Rudl – Ballner, Illéš, Schwarz, Churý, Jáchym, Stránský, Sysala, Kafka, Škutchan, Česlík, Ollender, Gelnar

V úvodním dějství měli více ze hry jednoznačně hosté z Vítkovic, kteří prakticky celou třetinu diktovali tempo hry a jihočeští mladíci se dostávali jen do ojedinělých šancí. Slezané šli rychle do vedení, když se z první šance prosadil nikým nekrytý Radomír Churý, který v klidu zasunul puk za Pechkova záda – 0:1. Stav po první třetině byl však nerozhodný, protože vyrovnání přišlo z hokejky Jakuby Suchana, který v přečíslení dvou na jednoho nic nevymýšlel a rychlou střelou pod Svobodovu vyrážečku vyrovnal na 1:1.

Druhá třetina opět přinesla krásnou hokejovou podívanou. Na obou stranách kluziště se pilně činili oba brankáři, kteří předvedli několik důležitých zákroků. Šťastnější byli ale domácí. Ti, na rozdíl od hostů, dokázali využít své velké šance a vypracovali si tak rozhodujíc náskok. Ve dvacáté deváté minutě stál na správném místě Dominik Točík a pohotovou střelou otočil stav na 2:1. Těsně před koncem druhé třetiny domácí potrestali vyloučení Vítkovických a po krásné kombinaci zásluhou Daniela Schwambergera odskočili na rozdíl dvou branek – 3:1

Atraktivní utkání, plné osobních soubojů a šancí na obou stranách, pokračovalo i v závěrečném dějství. Čtyřicátá pátá minuta přinesla velkou naději pro domácí hokejisty, když přihrávku zpoza branky s přehledem zužitkoval Lukáš Volf a vystřelil Písku velkou šanci na ukořistění výhry v prvním zápase – 4:1. Pak ovšem přišel drtivý tlak Vítkovic. Jedenáct minut před koncem se od modré trefil Dominik Rudl – 4:2. Slezané pálili šanci za šancí a naráželi na vynikajícího gólmana Pechka, jenž vítkovické hochy přiváděl často k zoufalství. Hosté nastřelili několikrát tyč a v závěru zkoušeli štěstí bez brankáře, ale ani to už jim nepomohlo. Písek byl šťastnější se ujímá vedení ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): Po dnešním vítězství bych rád poděkoval klukům za velkou bojovnost a vůli, brankáři Pechkovi, který nás fantastickými zákroky podržel a hlavně fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Teď jedeme do Vítkovic, kde se o postup porveme ze všech sil.

Pavel Hulva (HC Vítkovice Steel): Dnes mě více než samotná porážka tíží zranění dvou klíčových hráčů. Věřím, že sérii otočíme dvěma vítězstvími zápasy u nás doma. Utkání jsme začali velmi dobře, bohužel jsme nepřidali další branky a domácí se dostali do hry. Svou bojovností nás přehráli a my už jsme nestačili skóre zkorigovat. Jsem trochu zklamaný, ale my si i tak hodně věříme v obrat série. Písecký brankář Pechek chytal velmi dobře, ale na všechny střely viděl, takže si budeme muset více stoupat před branku. O dnešním výsledku rozhodly hlavně přesilovky, které jsme my na rozdíl od Písku neproměnili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy