Druhé čtvrtfinále opanovaly domácí Vítkovice. O postupujícím rozhodne až třetí zápas

Zápas v ostravské ČEZ aréně měl jasného vítěze. Domácí starší dorostenci drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou a dokonce dva vítkovičtí hokejisté zaznamenali hattrick. Hrát se tedy bude i rozhodující třetí zápas, který určí tým, jenž postoupí do dalšího kola.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 2. ČF, st 20.3.2013
Vítkovice
Písek
7:1
2:0, 5:1, 0:0
Branky a nahrávky: 10. Ollender (Jáchym, Churý), 17. Ollender (TS), 23. Ollender (Sysala, Churý), 24. Sysala (Churý, Pop), 34. Sysala (Ballner), 39. Stránský (Rudl), 40. Sysala (Ballner, Stanke) – 26. Suchan (Vlk). Rozhodčí: Šutera – Rychlý, Jureček. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
Vítkovice: Šrámek - Puzič, Charvát, Krenželok, Hartmann, Stanke, Fajkus, Pop, Rudl – Ballner, Schwarz, Churý, Jáchym, Stránský, Sysala, Kafka, Ollender, Gelnar, Volný, Klapetek
Písek: Pechek (25. Mazúch) – Volf J., Hájek, Hřebíček, Červinský, Sýbek, Koutenský, Hanus – Skala, Schwamberger, Suchan, Dudák, Březina, Duchoň, Vlk, Šuhaj, Volf L., Marcilis, Točík

Druhé čtvrtfinálové střetnutí mělo vcelku jednoznačný průběh. Písečtí dorostenci, kteří do Ostravy přijeli namlsáni domácí výhrou, chtěli proměnit hned první mečbol, ale Slezané zápas jasně ovládli.

V první třetině se Vítkovičtí dostali do dvoubrankového vedení po brankách Ollendera, který druhý gól zaznamenal z nařízeného trestného střílení. Ten samý hráč završil hattrick na začátku druhé třetiny. Chvíli po něm zvyšoval na 4:0 Sysala.

Písečtí mladíci sice snížili na 4:1 zásluhou Jakuba Suchana, ale nebylo jim to nic platné. Pátou branku domácích zaznamenal opět Sysala. Zkáza byla dokonána v závěru prostředního dějství. Stránský vstřelil gól na 6:1 a poslední branku utkání si na své konto připsal Sysala, jenž napodobil svého kolegu Ollendera a zaznamenal hattrick.

Ve třetí třetině se mužstva víceméně šetřila a vyhlížela rozhodující třetí zápas, takže žádný z týmů už úspěšný střelecký pokus nezaznamenal.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy