Písečtí starší dorostenci udolali Třinec po nájezdech a v semifinálové sérii vedou!

Mladíci od řeky Otavy dokázali srazit na kolena dalšího z favoritů. V prvním zápase semifinálové série sice doma s Třincem prohrávali už 0:2, ale ani to je nezlomilo. Vyrovnané klání dospělo až do nájezdů, ve který našel domácí celek dva hrdiny. Gólman Jan Pechek za svá záda nepustil ani jeden pokus a jediným úspěšným střelcem se stal kapitán píseckého dorostu Milan Hřebíček.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 1.SF, ne 24.3.2013
Písek
Třinec
4:3sn
0:1, 2:1, 1:1 – 0:0
Branky a nahrávky: 37. Dudák (Hřebíček), 39. Březina (Volf L., Hřebíček), 42. Volf L. (Hanus), rozh. náj. Hřebíček – 8. Motloch (Pěnčík), 36. Kofroň (Kovařčík, Kasala), 44. Kovařčík (Trčka). Rozhodčí: Pražák – Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:5, navíc Schwamberger (PIS) neproměněné TS. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Střely na branku: 40:43. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3sn.
Písek: Pechek – Hřebíček, Červinský, Hanus, Volf J., Hájek, Koutenský, Schwamberger, Točík, Šuhaj, Dudák, Březina, Vlk, Suchan, Marcilis, Volf L.
Třinec: Svoboda – Heider, Walaski, Stránský, Pisarik, Zahradníček, Mičulka, Bartoň, Cienciala, Trčka, Kasala, Kovařčík, Kofroň, Jašek, Růžička, Motloch, Pěnčík, Christov, Pala, Lorek

Do úvodního dějství vstoupili lépe domácí mladíci, kteří skoro osm minut diktovali tempo hry. Jenomže ze svého tlaku nedokázali nic vytěžit a tak přišel úder Ocelářů. Ti se dokázali prosadit ze své první vážnější šance a zásluhou Lukáše Motlocha se ujali vedení, když se třinecký útočník trefil přesně pod břevno písecké branky – 0:1. Poté se hra vyrovnala, ale žádná branka už do konce prvního dějství nepadla.

Nádherné utkání pokračovalo i v následující třetině. Ve druhé periodě byli fanoušci na zimním stadionu v Písku svědky vyrovnané bitvy, která byla naprosto otevřená. Hosté šli zásluhou Adama Kofroně do dvoubrnakového vedení, ale k jejich smůle se jim ho nepodařilo udržet. Písek snížil díky rychlé odpovědi Petra Dudáka a vyrovnání přišlo z hole Patrika Březiny – 2:2.

Začátek třetí třetiny znamenal pro domácí dorostence něco, v před tím asi nikdo nedoufal. Lukáš Volf mířil přesně a vstřelil gól na 3:2. Ovšem na vyrovnávající branku se opět nečekalo příliš dlouho. Ondřej Kovařčík nechytatelně tečoval nahozený puk a střídačka Ocelářů vybuchla radostí – 3:3. Do konce základní hrací doby už se gólové radosti ani jeden z týmů nedočkal.

Deset minut, o které je zápas v play-off prodloužen, přinesl z obou stran vyrovnaný a opatrný hokej. Rozhodnout se muselo v nájezdech. V loterii samostatných nájezdů se za Třinec pokoušeli vybojovat výhru Pisarik, Kovařčík a Růžička, ale všichni ztroskotali na výborném Pechkovi v písecké kleci. Třinecký Svoboda byl také těžký protivník pro písecké nájezdníky, ale jeden ho přece jenom dokázal překonat. A to hned ten první. Kapitán Milan Hřebíček rychlou střelou pod vyrážečku rozhodl o výhře Písku v poměru 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí se tak v semifinálové sérii ujímají vedení.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (trenér, IHC Písek): Dnešní utkání se neslo v duchu play-off. Chtěl bych pozdvihnout výkon celého mužstva, hlavně brankáře Pechka. Dnešní divácká podpora byla opět fantastická a našim divákům patří také velké díky. Byli naším šestým hráčem.

René Mucha (trenér, HC Oceláři Třinec): Dnes jsme si zápas prohráli sami. Po gólu na 2:0 jsme neudrželi koncentraci a dostali jsme rychlou branku. Písek pak ještě vyrovnal. Gól na 3:2 zapříčinila individuální chyba. Jsem rád, že jsem ještě dali branku na 3:3, ale pak se k nám štěstíčko otočilo zády. Nastřelili jsme párkrát tyč. V nájezdech už je to loterie.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy