Derby se Strakonicemi vyznělo lépe pro píseckou juniorku

Utkání pátého kola Ligy juniorů proti sobě svedlo týmy Písku a Strakonic. Jihočeské derby zvládli lépe domácí mladíci, kteří v poklidu dokráčeli k tříbrankovému vítězství. Čisté konto si mohl připsat brankář Písku Patrik Maruš (na snímku), který ale nakonec musel v závěru jednou lovit puk ze své branky.
Liga juniorů, sk. střed – 2013/2014, 5. kolo, pá 4.10.2013, ZS Písek
Písek
Strakonice
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Šimandl, 29. Horažďovský, 38. Březina (Šimandl, Zimmermann), 48. Jirků (Koupal, Březina) - 59. Bazgier (Fedor) Rozhodčí: Svoboda - Jílek, Svobodová. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Písek: Maruš – Jirků, Šmíd, Švanda, Malovec, Horažďovský, Banci, Šimandl, Koupal, Zimmermann, Březina, Paukner, Vlk, Fleg, Vejda
Strakonice: Havelec - Schovánek, Kordík, Hrubý, Gross, Bazgier, Křenek, Rajtmajer, Fedor, Vavřík, Ruda, Řezník

Už ve druhé minutě se do slibné šance dostal domácí Paukner, ale svou střelou jen vyprášil Havelcovu lapačku. Na konci druhé minuty zase sám ujížděl Flegl, ale i jeho pokus skončil na chráničích strakonického gólmana. Za hosty mohl zahrozit Fedor, jehož střela z úhlu mířila těsně vedle branky.

A série šancí na obou stranách pokračovala. Do dvou z nich se probojoval Martin Šimandl, který v osmé minutě vystihl nepřesnou rozehrávku Strakonic a střelou nad rameno do levého horního rohu otevřel skóre – 1:0.

Také druhá perioda nabídla oboustranně vyrovnaný hokej. Po sedmi minutách prostřední části měli na hokejce vyrovnání Vavřík a Křenek. Strakonicím se ale tato nevyužitá šance vymstila. V polovině utkání opět pokazili rozehrávku, k puku se dostal

Daniel Horažďovský a trefil se přesně nad Havelcův levý beton – 2:0.

Ve 33. minutě si neposedný puk pohrál i nervy píseckých trenérů. Kordíkova prudká střela vyklouzla jinak jistému novicovi v písecké brance Patriku Marušovi a mihla se kolem břevna. Na 3:0 pak ranou z mezikruží zvyšoval Patrik Březina.

Třetí třetina přinesla čtvrtou branku hochů ve žluto-modrém. Libor Jirků se jako poslední z domácího týmu zapsal do listiny střelců – časomíra ukazovala 48. minutu – 4:0. Když už se zdálo, že si písecký gólman připíše čisté konto, přišel i zásah Strakonických. Minutu a půl před koncem se bekhendovou střelou prosadil Michal Bazgier - 4:1.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy