Starší dorost na úvod soutěže těsně prohrál s jihlavskou Duklou

P í s e k - Již dnes odstartovala nová sezona Extraligy staršího dorostu. K prvnímu zápasu soutěže dorazila na jih Čech Dukla Jihlava. Hráči z vysočiny nakonec první klání zvládli a odvezli si z Písku cenné vítězství 4:3.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 1. kolo, pá 6.9.2013
Písek
Jihlava
3:4
1:2, 2:2, 0:0
Branky a nahrávky: 5. Marcilis (Hanus), 22. Marcilis (Duchoň), 27. Točík (Šuhaj, Heřmánek) – 11. Nováček (Kolouch), 13. Nováček (Vala), 36. Vala, 40. Ondráček (Půža). Rozhodčí: Pražák – Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Šuhaj - 10 minut (PIS). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Střely na branku: 22:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.
Písek: Petřík – Červinský, Radoš, Beran, Hanus, Horák, Kajtman, Klochko – Heřmánek, Točík, Šuhaj, Skala, Rod, Klas, Duchoň, Pixa, Marcilis, Polanský
Jihlava: Vacek – Půža, Klofáč, Mandát, Kochánek, Port, Dörrer – Ondráček, Dvořák, Balaštík, Nováček, Vala, Kolouch, Lang, Peschout, Hubert, Hoskovec

Oba týmy zahájily utkání rychlou přímočarou hrou. Domácí měli hned z úvodu několik šancí, ale trefil se až v páté minutě Jan Marcilis krásnou střelou do horního rohu branky – 1:0. Hosté však ihned domácí zatlačili a dočkali se vyrovnání. Filip Nováček propálil Petříka tvrdou ranou pod horní tyč – 1:1. Ani dvě minuty poté se znovu radovali hosté, když podruhé za Petříkem rozvlnil síť Filip Nováček - 1:2. Třetina se již dohrála za stavu 1:2 a několika šancemi na obou stranách.

Písečtí zahájili druhou třetinu přesilovou hrou, kterou však nevyužili. Vstřelit branku se domácím podařilo až po jejím skončení. O vyrovnání se postaral Jan Marcilis - 2:2. Písek ve své aktivitě pokračoval i nadále a nakonec se mu povedlo otočit stav utkání. Dominik Točík doklepl kotouč do poloodkryté klece – 3:2. Jihlavští poté zahrozili v nabídnuté přesilové hře, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Dukla se z gólu radovala až při dvojnásobné přesilové hře, kterou využil Lukáš Vala - 3:3. Dukla trestala i další vyloučení jen čtyři sekundy před sirénou. O čtvrtý zásah Jihlavy se postaral Jiří Ondráček. Stav po dvou třetinách tak platil 3:4.

Úvod třetí části patřil Písku, který ze své aktivity těžil přesilovými hrami. Ty však Jihočeši nedokázali využít. Velkou část třetiny se Písečtí drželi na puku a ohrožovali Vacka, ale ke gólu žádná akce nevedla. Ani závěrečná powerplay k vyrovnání nepomohla a tak se ze zisku tří bodů mohla radovat Jihlava.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy