Liberec byl nad síly starších dorostenců

Ani 6. kolo extraligové soutěže nevneslo do řad starších dorostenců příliš optimismu. Do Písku přijel Liberec, který každoročně patří k favoritů soutěže a zápas u Otavy měl vcelku jasný průbeh - Tygři vstřelili čtyři branky a zaslouženě vyhráli.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 6. kolo, pá 20.9.2013, ZS Písek
Písek
Liberec
0:4
0:1, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 7. Babec (Lakatoš, Ordoš), 22. Ordoš (Babec), 43. Kačírek (Šír), 48. Král (Šír). Rozhodčí: Dvořák – Flegl, Štofa. Vyloučení: 10:7, navíc Kajtman (PIS) 10 minut OT a Zachar (LIB) neproměněné TS. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 22:48. Průběh utkání: 0:4.
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Beran, Kajtman, Koutenský, Klochko, Horák, Radoš – Marcilis (C), Heřmánek, Šuhaj, Bednařík, Rod, Bárta, Duchoň, Pokorný, Polanský, Pixa, Klas
Liberec: Hosnedl – Klinger, Divila, Běhula, Tržický, Mečíř, Suchý – Král, Zachar, Gecko (C), Ordoš, Lakatoš, Solenský, Sviták, Kačírek, Šír, Chlum, Němeček, Babec

Úvodní dvacetiminutovka příliš hokejové krásy nenabídla. Aktivnější v ní byli liberečtí dorostenci, kteří ale díky mizernému zakončení vstřelili jen jednu branku. O tu se v sedmé minutě postaral Jiří Babec, který přesnou střelou z levého kruhu trefil prostor pod lapačkou Fogla – 0:1. Jednu z největších šancí pak měli Severočeši v samém závěru první třetiny. Po velkém tlaku a závaru se ke střele dostal Tržický ale neuspěl a do kabin se šlo za jednobrankového vedení Liberce.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po čtyřiceti minutách hry. Hned v úvodu se pohotovým usměrněným puku do pravého horního rohu prosadil Jan Ordoš a bylo to 0:2. Do několika slibnějších příležitostí se sice dostali i Písečtí, ale využít jen nedokázali. Do samostatného úniku se dostal liberecký Král – forhendovou kličkou si na dobře chytajícího Fogla nepřišel.

Písečtí hokejisté šli do třetí třetiny s jasným úkolem. Co nejrychleji vstřelit kontaktní branku a zabojovat o body. To se jim však nepovedlo. Bílí Tygři zaznamenali další dva góly, které jim dodaly klid a jistotu. Třetí branku přidal Matyáš Kačírek a v tu chvíli bylo jasné, že z případným vyrovnáním to budou mít Jihočeši velmi těžké. Necelé tři minuty před koncem pečetil na 4:0 Zdeněk Král.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, trenér Písku: "Narazili jsme na kvalitního soupeře - podle mě je Liberec favoritem skupiny. Jejich hráči jsou šikovnější a náš srážely individuální chyby. Poprvé chytal gólman Fogl a myslím, že nás podržel. Chleba se lámal v naší přesilovce pět na tři, ale tu jsme nedokázali využít. Musíme pracovat na koncovce, soubojích jeden na jednoho a více se držet na puku. Budeme doufat, že se naše výkony zlepší."

Jan Šťastný, trenér Liberce: "Dnes jsem sice vyhráli 4:0, ale žádná pěkná hokejová podívaná to nebyla. Do Písku jezdíme s velkou pokorou, protože zdejší tým dorostu je každoročně silný a hovoří za ně výsledky, kterých dosáhli. Zápasy tady jsou specifické - domácí dokáží být stále nebezpeční. Rozhodl asi klid v zakončení a hlavně rychlé góly na začátku první a druhé třetiny."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy