Starší dorost přišel o všechny body v poslední minutě

Písecký starší dorost nezažívá nejlepší vstup do sezony. Písečtí mladíci zatím získali pouhé tři body za vítězství proti Českým Budějovicím. Nyní sahali po dalších bodech na ledě jihlavské Dukly, ale jakýkoli bodový zisk na jih Čech zmařil Václav Průža, který se trefil přesně jedenáct sekund před koncem.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 8. kolo, po 23.9.2013
Jihlava
Písek
4:3
1:0, 2:1, 1:2
Branky a nahrávky: 19. Klofáč (Balaštík, Bambula), 25. Vala (Kolouch), 35. Půža (Kochánek, Vala), 60. Půža (Ondráček, Pospíchal) – 21. Červinský, 56. Koutenský (Šuhaj, Heřmánek), 59. Radoš (Duchoň). Rozhodčí: Pěšina – Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:3, navíc Nováček (JIH) - Šuhaj (PIS) oba 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Jihlava: Brož – Klofáč, Půža, Kochánek, Pospíchal, Dörrer, Mandát, Smutný – Nováček, Balaštík, Ondráček – Kolouch, Vala, Hoskovec – Hubert, Peschout, Lang – Bambula
Písek: Fogl – Hanus, Červinský, Kajtman, Turek, Radoš, Koutenský, Horák, Klochko – Marcilis, Heřmánek, Bednařík – Šuhaj, Rod, Bárta – Klas, Pixa, Duchoň – Pokorný

I když se mohlo zdát, že v úvodních minutách bude mít Písek navrch, zejména díky vyloučení jihlavského Kochánka, nebylo tomu tak. Dukla oslabení bez úhony přestála a hosté snad s výjimkou střely Koutenského po hezké akci Šuhaje gólmana domácích Brože neohrozili. Po návratu vyloučeného hráče byl k vidění nepřesný hokej se spoustou ofsajdů a zakázaných uvolnění. Z letargie probrala oba týmy až zvýšená aktivita Jihlavy, která začala napadat rozehrávku Písku již u jeho gólmana Fogla. Z menšího tlaku tak vzešla první přesilovka i pro Duklu. Zejména přihrávka Pospíchala byla lahůdková, jenže její adresát Kolouch netrefil z pravého kruhu zpola odkrytou klec. Přesto se jihlavští mladíci dostali před přestávkou do vedení. Po vypršení Turkova trestu putoval puk po ose Mandát – Balaštík na modrou čáru, kde si sjel blíže ke kruhům Rostislav Klofáč a otevřel skóre – 1:0.

Po pětadvaceti vteřinách druhé dvacetiminutovky bylo vyrovnáno. Šimon Červinský využil nedorozumění v kombinaci domácích, dostal se před Brožem k puku a vstřelil svůj první gól v sezoně - 1:1. Hosté byli najednou lepším týmem a gólman Dukly se musel pořádně ohánět, aby zachránil svůj tým od další pohromy. Jako blesk z čistého nebe přišel druhý jihlavský gól. Z píseckého tlaku se vymanil Kolouch, poslal puk na rozjetého Lukáše Valu, který z pravého kruhu vystřelil nad lapačku Fogla a poslal červenožluté znovu do vedení - 2:1.

Písek inkasovaný gól nepoložil. Hodně času měl na modré čáře Komenský, řádně se připravil na střelu, ale Brož předvedl dobrý zákrok. V polovině zápasu se Dukla dostala dvakrát do přečíslení. Nejprve se naproti obránci Komenskému řítil Kolouch s Valou a Hoskovcem. První jmenovaný vzal odpovědnost na sebe, mířil však jen do spojnice břevna a tyče. O půlminuty později pak Fogl přečetl žabičku Langa na Peschouta a byl u puku dříve. Pět minut před koncem třetiny vedli domácí již o dvě branky. V signalizovaném trestu uzamkla Jihlava v šesti hráčích Jihočechy před brankou a po půlminutě svírání písecké obrany prostřelil od modré čáry Václav Půža vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Vzápětí mohl snížit na rozdíl jedné branky Koutenský, který se prokličkoval přes tři hráče Dukly až k Brožovi, mezi nohami gólmana však místo nenašel.

Příležitost ke snížení měli hosté i na začátku poslední třetiny. Po dvou minutách byl vyloučen Mandát a hostující trenér si vzal před začátkem přesilové hry oddechový čas. Po několika vteřinách pálil od modré Koutenský, jenže klec o malý kousek minul, a když nesedla po přihrávce stejného hráče střela Červinskému, přežila Dukla oslabení bez úhony. Písku utíkal rychle čas a Jihlava věděla, že ji stačí soustředit se na pozorné bránění. Jihočeši se nemohli dostat přes útočnou modrou, a když se jim to povedlo, dlouho puk před Brožem neudrželi. Čtyři minuty před koncem se však hosté již do tlaku dostali. Po několika přihrávkách mezi sebou se puk dostal k Davidu Komenskému, který ranou od modré snížil na 3:2.

A na Horáckém zimním stadionu se děly věci. Písek dostal možnost přesilové hry a ač v ní nevyrovnal, již při hře v plném počtu hráčů využil Jan Radoš zakrytého výhledu Brože, a opět od útočné modré vystřeli. Gólman Dukly viděl střelu až na poslední chvíli a nestihl na ni reagovat - 3:3. Když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, byl vyloučen písecký hráč Koutenský a jedenáct vteřin před koncem vstřelila Jihlava rozhodující gól. Po přihrávce Ondráčka byl na levém kruhu zcela volný Václav Půža. Nezazmatkoval, počkal si a ranou k tyči rozhodl zápas - 4:3.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek) se k zápasu odmítl vyjádřit.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dvě třetiny byli z naší strany velice slušný. Bohužel ve třetí třetině se asi kluci začali bát o výsledek a udělali z utkání trošku infarktový závěr. Jsem rád, že se štěstíčko dneska přiklonilo k nám po těch x zápasech, kdy jsme o gól prohráli. I když jsme se dostali do velkých nesnází, tak jsme dokázali jedenáct vteřin před koncem dát gól. Mám z toho obrovskou radost, protože jsme konečně dokázali vyhrát za tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy