Další prohra staršího dorostu, tentokrát v Pardubicích

Celek starších dorostenců nepřivezl body ani z východu Čech. V Pardubicích už sice prohrával o čtyři branky, ale ani tak to svěřenci trenérů Heindla a Všetečky nezabalili. Bohužel, manko už smazat nadokázali. Kontaktní gól vstřelil Písek jen pár sekund před koncem.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 11. kolo, pá 4.10.2013
Pardubice
Písek
4:3
3:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Kusý (Martinec, Velínský), 7. Kusý, 19. Martinec (Kusý), 22. Hlaváček (Hylena) – 33. Duchoň (Heřmánek, Marcilis), 45. Heřmánek (Duchoň, Radoš), 60 Koutenský (Marcilis). Rozhodčí: Stolín – Kis, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 4:0, 4:3.
Pardubice: Husár – Budík, Franc, Kučera, Procházka – Benýšek, Havrda, Hlaváček, Hylena, Jajcay, Kusý, Martinec, Musil, Rohlík, Velinský, Vyskočil
Písek: Fogl – Červinský, Hanus, Kajtman, Klochko, Koutenský, Radoš, Turek – Bárta, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Pokorný, Rod, Skala, Šuhaj, Točík

Do utkání zcela zřetelně pravou nohou vstoupily domácí Pardubice. Ihned od začátku svého soupeře zaskočily aktivní hrou, která vygradovala v poměrně brzké vedení Východočechů.

Ve třetí minutě předvedla dvojice Kusý – Martinec ukázkovou souhru před brankářem Foglem, když si na několikrát vyměnili kotouč a pro prvního jmenovaného nebylo problémem zakončit do polo odkryté branky – 1:0.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. O čtyři minuty později to byl opět Denis Kusý, kdo předvedl krásnou individuální akci, když ve středním pásmu uzmul kotouč, dostal se až před píseckého gólmana a bekhendem pod víko mu nedal šanci – 2:0.

Tempo hry poté trochu opadlo a ani jeden z týmu se nebyl s to dostat do vážnější příležitosti, ale v závěru třetiny přece jen ještě jeden gól padl. Znovu u toho byla dvojice Kusý – Martinec, tentokráte se role vyměnily a v podobné situaci jako v prvním případě skóroval Jakub Martinec – 3:0.

Taktéž jako do první třetiny vstoupily do té druhé lépe Pardubice. Po čtyřiaosmdesáti vteřinách hry se po Hylenově přesném pasu prosadil Martin Hlaváček a rozjásal své spoluhráče po čtvrté v zápase – 4:0.

Chvíli po této brance dostal Písek možnost první přesilové hry v utkání a Jan Marcilis se ocitl v zajímavé příležitosti, když se rychle pokusil obkroužit domácí branku, ale na Husára nevyzrál. Ještě v téže přesilovce respektive oslabení ujížděl sám na Fogla Martin Hlaváček, ale ani on neskóroval.

V dalších minutách hra doznala výrazného opadnutí na tempu z důvodu častých přerušení, čehož možná využili písečtí a snížili na rozdíl tří branek. Souhru celé útočné formace doklepl za Husára Jiří Duchoň – 4:1. Za tohoto stavu druhé dějství skončilo.

Úvod poslední třetiny si do své režie vzali hosté. Dopomohla jim k tomu přesilová hra po faulu Michala Musila, jenž byl potrestán dvěma minutami za sekání. V početní výhodě si šikovně na levý kruh sjel Jan Heřmánek a skóroval střelou do protipohybu Husára – 4:2.

Po tomto gólu oba týmy věděly, že zápas ani náhodou není rozhodnutý. Písek i Pardubice se tomuto faktu plně podřídili a zbytek zápasu se odehrál ve velmi bojovném tempu.

Šest vteřin před koncem zápasu se ještě na rozdíl jediné branky podařilo snížit Davidu Koutenskému, ale více si už pro diváky dnešní zápas nepřipravil – 4:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy