Starší dorost opět bez bodu. Tentokrát nevyzrál na Liberec

Písecký starší dorost prožívá nejhorší krizi posledních několika let. Na svém kontě má pouhé čtyři body a jeho soupeři se mílovými kroky vzdalují. Nyní chtěli svěřenci Romana Heindla uspět pod Ještědem, ale ve druhé třetině přišla veškerá snaha vněveč. Starší dorost nakonec prohrál 6:0.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 13. kolo, po 7.10.2013
Liberec
Písek
6:0
1:0, 5:0, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Bělohorský (Ordoš), 24. Ordoš (Divila), 24. Ordoš (Lakatoš, Bělohorský), 25. Sviták (R. Šír, Babec), 36. Sviták (Havlín), 40. Lakatoš (Ordoš). Rozhodčí: Veinfurter – Grundler, Bosák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: 54:25. Průběh utkání: 6:0.
Liberec: Stezka – Havlín, Divila, Husa, Klinger, Mečíř, Běhula, Tržický – Ordoš, Sviták, Bělohorský, Lakatoš, R. Šír, Babec, Janele, Solenský, Gecko, Král, Pilař.
Písek: Fogl – Červinský, Kajtman, Koutenský, Radoš, Turek, Hanus, Klochko, Horák – Duchoň, Marcilis, Pokorný, Rod, Skala, Šuhaj, Točík, Bednařík, Pixa, Heřmánek, Bárta.

Zápas třináctého kola měl pod Ještědem jasného favorita, Písek se krčil se čtyřmi body na posledním místě tabulky, Bílí Tygři naopak stejně jako v minulých letech útočí na příčky nejvyšší. V prvním vzájemném utkání na jihu Čech navíc liberečtí mladíci nepovolili soupeři ani jeden gól a triumfovali přesvědčivě 4:0.

Tentokrát ale protivníka nikterak nedrtili, tedy alespoň v první třetině. Přesto musel písecký brankář Fogl lovit puk ze své sítě už v sedmé minutě, kdy se prosadil střelou z levého kruhu Matouš Bělohorský.

Jenže hosté nesložili zbraně, inkasovaná branka je nepoložila a čím dál častěji musel odrážet střelecké pokusy i gólman Stezka. Slušnou šanci měl Marcilis, ale po otočce trefil z mezikruží jen brankářův beton a s úspěchem se nesetkal ani prudký švih Šuhaje, na nějž měl Stezka připravenou lapačku.

Liberec měl ale mírnou převahu, kterou dokázal naplno zužitkovat zkraje prostřední části. Bílí Tygři nastartovali v čase 23:07 brankostroj, který rozhodl o osudu utkání a pohřbil písecké naděje. Vše započal svým únikem Jan Ordoš, jenž se od mantinelu drze natlačil až k brance a z těsné blízkosti zavěsil pod břevno.

Za dvaatřicet vteřin už vedli Severočeši o tři branky, za Fogla opět zapadla střela Jana Ordoše. Mladý útočník byl znovu důrazný před brankovištěm a do sítě přesměroval Lakatošovu nabídku. Hostující kouč bleskově zareagoval oddechovým časem, jenže jeho svěřenci vzápětí opět inkasovali. Tentokrát po doklepnutí Petra Svitáka.

Čiperný Marcilis si mohl při následné početní převaze přichystat odpověď, ale pozorný Stezka jeho pokus mezi betony včas vytěsnil. Naopak Fogl nestačil na střelu Petra Svitáka, který svůj průnik po pravé straně zakončil střelou na bližší tyč. A libereckou nadvládu ve druhé třetině pečetil dalším zásahem Dominik Lakatoš.

Závěrečná dvacetiminutovka už za rozhodnutého stavu příliš atraktivní hokej nepřinesla. Písek měl hned po necelé minutě hry slušnou příležitost, ovšem Pixa si při nadějném přečíslení až zbytečně měnil puk se Šuhajem a z nevýhodné pozice už trefil pouze brankáře.

Na druhé straně zase stálo při Foglovi štěstí, když Lakatoš posunul kotouč při svém úniku pod sebe a Bělohorský pár kroků před brankovištěm pálil. Puk v tu chvíli skákal po brankové čáře, ale v brance neskončil. Liberec přesto mohl slavit jasné vítězství 6:0, Písek držel se soupeřem krok jen první třetinu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy