Starší dorost poprvé na domácím ledě naplno bodoval

Extraligové utkání starších dorostenců mezi Pískem a Mladou Boleslaví přineslo jihočeskému týmu první výhru na svém ledě. V zápase se však Boleslavští dvakrát dostali do vedení. Rozhodující byla třetí perioda, kdy nejprve využil přesilovou hru Červinský. A o dvě minuty později Pokorný přetavil další přesilovku ve vítězný gól. Písek tak slaví výhru 3:2.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 14. kolo, pá 11.10.2013
Písek
Mladá Boleslav
3:2
0:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 29. Točík (Šuhaj), 46. Červinský (Koutenský), 48. Pokorný (Šuhaj, Koutenský) – 10. Průšek (Němec), 35. Němec (TS). Rozhodčí: Schmejkal, Hradil - Charvát, Šperl. Vyloučení: 6:7, navíc Planý (MBL) 10 minut OT - nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 36:31 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Písek: Fogl – Koutenský, Horák, Radoš, Klochko, Červinský, Hanus – Skala, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Bednařík.
Mladá Boleslav: Růžička – Žalud, Mašek, Mattis, Marček, Tůma – Černý, Macura, Dupljaku, Sedmík, Durdil, Průšek, Skořepa, Planý, Veselý, Prokop, Vaníček, Švejda, Vajsejtl, Němec.
Úvod utkání mezi Pískem a Mladou Boleslaví se odehrál ve vyrovnaném tempu. Postupem času však hosté přidávali na aktivitě a dostávali se do zakončení. Brankář Fogl odolával do poloviny první třetiny, kdy se hosté prosadili ve vlastním oslabení. V čase 9:49 Milan Průšek, po přihrávce Němce ujel písecké obrané a individuální akci zakončil přesnou střelou do levého horního růžku – 0:1. Jihočeši přidali na aktivitě, zejména kolem sedmnácté minuty to doslova zavánělo vyrovnávající brankou, gólman Růžička však s pomocí obránců dokázal všechny ataky domácích ustát.

Ve druhé části mohl Vaníček poslat hosty do dvoubrankového vedení, když se po přihrávce Veselého ocitl zcela sám před domácí bránou. Fogl zachránil Písek povedeným zákrokem. Následně se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. V čase 28:34 se Dominik Točík po přihrávce Šuhaje dostal do samostatného úniku. Stejnou akci jako úvodní branky hostů Točík však zakončil přízemní střelou – 1:1. Písecké vyrovnávající branka doslova nakopla a domácí byli jednoznačně lepším týmem. Ve třicáté páté minutě domácí obrana zatáhla při akci soupeře za záchrannou brzdu a bylo nařízeno trestné střílení. V čase 34:08 Vojtěch Němec předvedl opravdu oku lahodící zakončení. Němec si prostrčil hokejku mezi nohama a jeho pohledný gól rozjásal mladoboleslavskou střídačku – 1:2. Oba týmy měly do konce druhé části ještě několik příležitostí ke skórování, stav se už ale nezměnil.

Druhé vyrovnání Píseckých v utkání zařídil v čase 45:53 Šimon Červinský, který v přesilové hře pálil z první, po křížné přihrávce od Koutenského – 2:2. Mladoboleslavský tým nakonec doplatil na svou nedisciplinovanost a v čase 47:53 zužitkoval další přesilovku David Pokorný – 3:2. Do konce třetí části mohl skórovat prakticky kdokoliv, ale oba brankáři již ani jednou nekapitulovali. Hostům k vyrovnání nepomohla ani dvě minuty před koncem hra bez brankáře. Písek udržel těsné vedení a připsal si všechny body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, trenér Písku: „Dnes jsme doslova ubojovali důležité body, které jsme potřebovali po šňůře proher. Chtěl bych poděkovat celému mužstvu za bojovnost, a že dokázali utkání otočit a tímto způsobem zvítězit.“

Jan Křivohlávek, trenér Mladé Boleslavi: „Z našeho dnešního výkonu jsme hluboce zklamaný. Předvedená hra vůbec neodpovídala tomu, co jsme měli hrát. Z naší strany to byl chvílemi boj a dalo by se i říci, že jsme si snad ani nezasloužili vyhrát. Když jsme po druhé třetině vedli 2:1, chtěli jsme to nějakým způsobem udržet, ale soupeř šel vítězství víc naproti. Mohu Písku jen pogratulovat… “

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy