Starší dorost na předchozí vítězství nenavázal, podlehl jihlavské Dukle

Písecký starší dorost nezažívá zerovna růžový start do sezóny, avšak ve včerejším utkání se mu povedlo zdolat Bruslařský klub. Dnes chtěli Jihočeši na tento úspěch navázat proti Dukle Jihlava. Utkání se vyvíjelo příznivě, avšak ve třetině se s góly roztrhl pytel a Fogl musel lovit třikrát puk ze své branky.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 15. kolo, so 12.10.2013
Písek
Jihlava
1:4
1:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 11. Červinský (Heřmánek, Marcilis) – 32. Kolouch (Peschout, Průža), 48. Balaštík (Vala), 51. Vala, 56. Nováček (Pospíchal). Rozhodčí: Matúška – Špůr, Černý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Písek: Fogl – Koutenský, Horák, Radoš, Klochko, Červinský, Hanus, Turek, Kajtman – Bednařík, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Klas, Skala.
Jihlava: Vacek – Půža, Mandát, Kochánek, Pospíchal, Klofáč, Dörrer – Nováček, Vala, Balaštík, Hubert, Ondráček, Bambula, Hoskovec, Peschout, Kolouch.

Jihočeši posilněni včerejším vítězstvím na svého soka vlétli a hýřili aktivitou. Hosté však nepřijeli odevzdat body a k nastolenému tempu se přizpůsobili. V pohledné třetině plné šancí byl však k vidění jen jeden gól. O ten se postaral Šimon Červinský, který propálil všechny včetně brankáře v nabídnuté přesilové hře – 1:0.

Oproti první části tempo hry mírně upadlo a šancí ubylo. To však neměnilo nic na tom, že jsme alespoň nějaké viděli, z nichž jednu proměnil Daniel Kolouch - 1:1. Jihlava praktikovala hru pozorné obrany, kterou domácí mohli jen těžko překonat. Když už se domácí dostali do slibné šance, tak ztroskotali na dobře chytajícím Vackovi.

Třetí třetina měla rozhodnout kdo si jaký bodový zisk odnese. Toto očekávání naplnila beze zbytku. Jihlava třemi góly strhla vítězství na svou stranu a píseckým hráčům se tak nepodařilo ani napotřetí s Jihlavou uspět. Rozhodující gól vstřelil Vojtěch Balaštík - 1:2. poté se ještě trefili Jakub Voskovec, který ukázal přesnost a trefil s přesně k tyči – 1:3. A poslední branku obstaral Filip Nováček, který se prosadil přízemní střelou – 1:4. Písečtí se sice snažili s vývojem utkání něco udělat, ale marně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy