Lvi odjeli od Otavy se přídělem. Starší dorost opět zabojoval

Šestnácté kolo RAKO extraligy staršího dorostu proti sobě svedlo týmy Písku a Hradce Králové. V první třetině byli aktivnější hosté, přesto z ní odešli z dvougólovou ztrátou. Podařilo se jim sice srovnat, ale nebylo jim to nic platné. Jihočeši dokázali vybojovat další důležitý bodový zisk. Hattrickem se blýskl písecký kapitán Dominik Točík.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 16. kolo, pá 18.10.2013
Písek
Hradec Králové
7:3
2:0, 2:2, 3:1
Branky a nahrávky: 3. Točík (Klas), 16. Heřmánek (Marcilis, Duchoň), 31. Točík (Šuhaj, Hanus), 34. Koutenský (Marcilis, Heřmánek), 48. Radoš (Šuhaj), 52. Točík, 58. Marcilis (Duchoň, Heřmánek) – 28. Hofman (Hronek, Gančarčík), 30. Hronek (Havránek), 48. Šeda (Drašnar, Zahradník). Rozhodčí: Pražák – Šperl, Jílek. Vyloučení: 4:4, navíc Skala (PIS) 5+OK. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 32 : 45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3.
Písek: Fogl – Koutenský, Setenský, Radoš, Kadlec, Červinský, Turek, Hanus, – Klas, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Pixa, Skala
Hradec Králové: Petric (16. Černý) – Bažant, Havránek, Veselý, Luštinec, Čech, Voříšek, Faltýnek, Vacek, Hofman, Gančarčík, Hronek, Chalupa, Zahradník, Malinský, Drašnar, Miškář, Šeda, Drobný, Malík

Do zápasu vstoupili aktivněji Královští lvi, kteří úvodní minuty rozehráli se značnou převahou. Po čtyřiceti sekundách nedosáhl na puk Havránek a nedostal se tak ke střele z nadějného místa. V páté minutě si hosté svou důraznou hrou vypracovali další šanci – Zahradník po závaru před Foglovo brankou puk do sítě neusměrnil. Pak se ke slovu dostali i domácí. Marcilisova střela se na konci šesté minuty otřela jen o tyč. Před polovinou první třetiny padla první branka zápasu. A trochu překvapivě jí dali domácí. Dominik Točík objel branku a nenápadnou střelou mezi Petricovy betony otevřel skóre – 1:0. Za tři minuty už to bylo 2:0. Jan Heřmánek dostal přihrávku do jízdy a zblízka si s pukem poradil náramně. Střela nad pravé rameno vyhnala z branky Petrice, kterého nahradil Černý. V závěru ještě písecký Bárta nastřelil tyč.

Začátek druhé periody přinesl hostům pětiminutovou početní výhodu, kterou ale využít nedokázali. Až na samém konci přesilovky měl na hokejce snížení Gančarčík, ale vychytal ho jistě chytající Fogl. V další přesilovce už ale královehradečtí dorostenci trestali. Tomáš Hofman uklidil odražený puk do odkryté branky – 2:1. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Za necelé dvě minuty ujel písecké obraně Filip Hronek a povedenou kličkou do bekhendu vyrovnal na 2:2. Za minutu už ovšem tento stav opět neplatil. Jakub Šuhaj s Dominikem Točíkem vykombinovali obranu hostů a druhý jmenovaný po předchozí milimetrové přihrávce forhendovým blafákem vrátil vedení na domácí hole – 3:2. Ve třicáté čtvrté minutě pak po další pěkné kombinaci využil přesilovou hru David Koutenský – 4:2.

Do třetí třetiny vstoupili hokejisté z Hradce s jasným úkolem – co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Proti byla ale zformovaná obrana Jihočechů, kterou jistil pozorný brankář Fogl. Na začátku 48. minuty přišla asi definitivní tečka za výhrou Písku, když Jan Radoš od modré propálil Černého a v přesilové hře zvýšil na 5:2. Lvi ale obratem opět snížili. Za půl minuty dostal hosty na dostřel dvou gólů Vlastimil Šeda. Více už ale královehradečtí dorostenci nedokázali. Hattrick završil osm minut před koncem Dominik Točík a poslední gól zápasu zaznamenal Jan Marcilis.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy