Písecký starší dorost v domácím klání podlehl Pardubicím

V pondělí podvečer pokračovala svým dalším hracím kolem RAKO extraliga staršího dorostu. Hráči Písku se na vlastním ledě střetli se stejně starým protivníkem z Pardubic. Jihočechům se nevyvedl start do utkání a soupeř velmi rychle odskočil do čtyřbrankového vedení a Písek již nedokázal nastolený rozdíl brankově dotáhnout.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 18. kolo, po 21.10.2013
Písek
Pardubice
2:6
0:4, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 33. Turek (Heřmánek, Marcilis)), 54. Točík (Bárta) – 5. Voženílek (Procházka, Vyskočil), 5. Hlaváček (Franc), 6. Procházka (Špaček, Voženílek), 11. Panna (Budík, Špaček), 32. Špaček (Procházka) 40. Procházka (Špaček). Rozhodčí: Hornáček - Šperl, Zíka. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6.
Písek: Fogl – Koutenský, Sentenský, Radoš, Kadlec, Červinský, Hanus, Turek, Kajtman – Pixa, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Skala, Bednařík.
Pardubice: Červený – Procházka, Faltys, Franc, Horyna, Budík – Vyskočil, Benýšek, Voženílek, Špaček, Panna, Havrda, Hlaváček, Kusý, Rohlík, Martinec, Velínský, Krejčík, Jajcay.

Extraligové utkání mezi Pískem a Pardubicemi Odstartovalo ve svižném tempu a již v čase 4:18 Daniel Voženílek poslal hosty do vedení. Za necelou půlminutu už bylo vedení Pardubic dvoubrankové. Francovu střelu od modré čáry chytře tečoval Martin Hlaváček. V čase 5:45 navíc Jakub Procházka přetavil početní výhodu ve třetí gól hostů. Perníkářům to však nestačilo a na začátku jedenácté minuty další tečovanou střelou skóroval Ondřej Panna. V závěru první části měli slepené šance Voženílek a na druhé straně Točík, stav na ukazateli skóre se však nezměnilo.

Také start druhé třetiny byl odehrán v rychlém tempu, hrálo se nahoru dolů a branku mohl zaznamenat kdokoliv. Diváci si však na další gól museli počkat do dvaatřicáté minuty. V čase 31:06 hosté zužitkovali přesilovou hru Michael Špaček z levého kruhu napálil kotouč přesně pod horní tyč – 0:5. Následně se domácím alespoň podařilo smazat hrozivě vypadající nulu v kolonce vstřelených branek, to když se v závaru před brankou pardubického celku nejlépe zorientoval Jan Turek a upravil na 1:5. Druhá část utkání však přinesla ještě jednu korekci skóre, a to v posledních vteřinách hry, když přidal svou druhou branku v utkání Jakub Procházka, který z levého kruhu zamířil nad ruku brankáře Fogla – 1:6.

Závěrečné dějství bylo na branky nejchudší a za rozhodnutého stavu se utkání v Písku prakticky jen dohrávalo. Blízko navýšení pardubického náskoku byl Voženílek, jeho střele se ale postavila do cesty tyč písecké branky. Následně alespoň zmírnil krutost porážky domácí kapitán Dominik Točík, který využil Bártovy povedené přihrávky zpoza branky a snížil na konečných 2:6.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy