Starší dorost neuspěl proti Liberci

Písečtí v utkání předvedli slušný výkon, ale hostujícího brankáře Hosnedla se jim nepodařilo ani jednou překonat. Liberčtí hokejisté o své výhře rozhodli ve druhé třetině dvěmi slepenými brankami. A něco podobného předvedli i ve třetí části. Liberec tak na píseckém ledě zvítězil 4:0.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 20. kolo, so 26.10.2013
Písek
Liberec
0:4
0:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 27. Lakatoš (Bělohorský), 28. Klinger, 52. Husa (Gecko, Král), 54. Sviták (Hylena, Husa). Rozhodčí: Hornáček - Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 0:0, 0:4.
Písek: Fogl – Koutenský, Sentenský, Radoš, Kadlec, Červinský, Turek, Horák – Skala, Bárta, Šuhaj, Bednařík, Rod, Pokorný, Duchoň, Pixa, Marcilis, Klas.
Liberec: Hosnedl – Klinger, Divila, Běhula, Tržický, Mečíř, Husa, Suchý – Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Bělohorský, Sviták, Janele, Hylena, Zachar.
Začátek utkání kontrolovali hosté z Liberce, postupně se hra vyrovnávala a skórovat mohl kdokoliv. Největší příležitost měli hosté v deváté minutě, kdy Lakatoš zakončoval přečíslení, ale radost mu překazil Fogl, který se dokázal bleskově přemístit k levé tyči. O chvíli později předvedl písecký brankář další důležitý zákrok, kterým udržel čisté konto. V závěru mohl poslat domácí do vedení Šuhaj, ale jeho mířenou střelu Hosnedl vytěsnil lapačkou. První třetina tak skončila výsledkem 0:0.

Na začátku druhé části mohli jít domácí do vedení, když po pěkné přihrávce Šuhaj jel sám na brankáře. Písecký útočník zvolil forhendovou kličku, kterou však nedokázal zasunout za beton libereckého brankáře. V čase 26:25 se poprvé změnilo skóre. Dominik Lakatoš krátce po přesilové hře hostů poslal svůj tým do vedení – 0:1. V čase 27:06 Michael Klinger po vhazování překvapil píseckého brankáře plachtící střelou, která zapadla přesně pod břevno – 0:2. Oba týmy měly do konce druhé části několik příležitostí změnit skóre, gólmani však byli proti.

Na začátku třetí třetiny si připsal důležitý zákrok Fogl, který zastavil samostatný únik hostů. V čase 51:47 však Liberečtí navýšili své vedení. Jakub Husa přetavil početní výhodu ve třetí branku Liberce 0-3. V čase 53:40 se hosté dostali do přečíslení. Hylena křížnou přihrávkou vybídnul Petra Svitáka ke skórování, který zamířil přesně pod horní tyč – 0:4. Hosté si čtyřbrankové vedení pohlídali až do závěrečného hvizdu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy