Starší dorost po pěti zápasech konečně bodoval

Extraligoví starší dorostenci přivezli dva body z východních Čech. S Hradcem Králové svedli vyrovnaný souboj, který dospěl až do samostatných nájezdů. O vítězství Písku rozhodl Jakub Šuhaj, který byl v nájezdech jako jediný úspěšný.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 23. kolo, pá 22.11.2013
Hradec Králové
Písek
1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 16. Miškář (Drašnar) – 2. Pixa (Duchoň, Marcilis), 65. Šuhaj. Rozhodčí: Třasák – Vepřovský, Pechánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Hradec Králové: Veselý – Voříšek, Havránek, Luštinec, Veselý, Čech, Faltýnek – Hofman, Gančarčík, Hronek – Chalupa, Zahradník, Malinský – Šeda, Miškář, Drašnar – Malík.
Písek: Fogl – Červinský, Turek, Šergl, Kadlec, Koutenský, Hanus, Radoš, Sentenský – Klas, Bárta, Šuhaj – Bendařík, Rod, Pokorný – Duchoň, Pixa, Marcilis – Skala.

Lépe začali hosté, Lvi se dokázali zvednout

Utkání v Hradci Králové začalo lépe pro Jihočechy. Hned v první minutě jim byla nabídnuta přesilová hra, kterou po pár vteřinách využili. Jan Pixa dostal kotouč mezi kruhy, kde stál zcela osamocen, a trefil se přesně nad levé rameno Františka Veselého. Domácí, zaskočeni úvodní brankou, se přes hostující obranu dostávali těžko. K první střele v zápase se tak probojovali až v šesté minutě.

O několik okamžiků později mohl Hradec přece jen srovnat. Třetí formace se dostala do přečíslení, které dokázali její hráči vykombinovat tak, že stál Tomáš Drašnar sám před brankářem Foglem. Zkusil překonat gólmana bekhendovou kličkou, tu ale Fogl levým betonem pokryl.

Těmito dvěma okamžiky jako by se změnil celý obraz hry. Iniciativu převzali domácí a hrálo se spíše v obranném písmu Písku. Do další šance se dostal Patrik Miškář, jež stál sám před Foglem, ale v rozhodující fázi mu utekl kotouč.

Třetí útočná řada dělala obraně Písku největší problémy a byla to právě ona, která se postarala o vyrovnání. Tomáš Drašnar vyčkal v 16. minutě za brankou soupeře na vhodný okamžik, přihrál najíždějícímu Patriku Miškářovi, který zblízka se štěstím vstřelil první branku Lvů. V závěru první periody si ještě oba týmy zahrály po jedné přesilové hře, branka už ale nepadla.

Druhá třetina ve znamení tvrdé hry a vylučování

Stejně jako na začátku první třetiny, i v úvodní minutě druhé části šli domácí do čtyř. Paradoxně byli více nebezpeční, než Písek. Filip Hronek našel z otočky osamoceného Davida Malíka, který byl ve slibné pozici faulován, a počet hráčů na ledě se tak srovnal. Obdobná situaci byla k vidění i o pár minut později. Opět ve vlastním oslabení ujížděl na Fogla Filip Hronek, který byl zahákován, a tentokrát bylo nařízeno trestné střílení. Hronek zkoušel kličku do forhendu, písecký muž v masce ale dokázal hradeckého forvarda vybruslit.

V podobném duchu se pokračovalo i nadále. Spíše než šance, byly k vidění tvrdé zákroky a vyloučení. Hradečtí si dokonce vyzkoušeli dvojnásobnou početní výhodu, ta ale netrvala příliš dlouho. V klasické přesilové hře se v polovině utkání prokličkoval skrze celé hřiště až před Fogla Zahradník, se skórem ale pohnout nedokázal.

V 15. minutě nahodil jeden z Píseckých kotouč za branku Veselého, kotouč se od mantinelu odrazil do brankoviště a hradecký brankář měl co dělat, aby si ho nesrazil do branky. I ve zbytku druhé třetiny se hrálo velmi tvrdě, hráči divákům příliš pohledných akcí nenabízeli. Naopak faulovat nepřestal ani jeden z týmů, a tak se konečný stav vyloučených ve druhé části zastavil na čísle 8.

Ani ve třetí třetině další branka nepadla

Na začátku závěrečné periody se dostal k nebezpečné střele hradecký obránce Jaroslav Faltýnek, Fogl jeho pokus zneškodnil. Na druhé straně nahazoval puk v přesilové hře na Veselého hostující Červinský, hradecký brankář nic neviděl, ale naštěstí pro Hradec skončil tento pokus těsně mimo.

Hra i nadále postrádala na přesnosti, do žádné vyložené šance se nedokázal probojovat ani jeden z celků. A tak si největší ohrožení své branky způsobili Hradečtí sami, když se kotouč odrazil od Faltýnka a Veselý měl co dělat, aby neskončil až v brance.

Pět minut před závěrečnou sirénou si domácí zahráli další početní výhodu, ve které vytvořili závar před Foglem, který ale skončil jen melou a výměnou názoru několika hráčů. V poslední minutě mohl Hradec rozhodnout o vítězi utkání, ale k odraženému kotouči, který poskakoval před brankovištěm, se dříve dostali hráči Písku. Ti tak poslali utkání do prodloužení.

O vítězství Písku rozhodly nájezdy

Ani prodloužení příliš brankových možností nenabídlo. K jedné z mála se dostal hostující Bárta, ani on recept na Veselého nenašel. Na druhé straně se ke střele příklepem z mezikruží odhodlal Drašnar, puk skončil jen na vestě hostujícího brankáře. Protože se neujal ani Malíkův pokus zpoza branky, došlo na samostatné nájezdy.

Jako první se na branku rozjel Tomáš Zahradník, který neproměnil. Za hosty se snažil vymíchat Veselého David Koutenský, ale ani on neproměnil. Nejblíže brance byl David Malík, který po kličce trefil jen tyč. Jakub Šuhaj při svém nájezdu nic nevymýšlel, vystřelil a dal první branku v nájezdech. A protože Filip Hronek byl při svém nájezdu neúspěšný, byl Šuhajův gól nakonec vítězný.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy