Jihočeské derby starších dorostenců zvládli Písečtí

Již počtvrté se v této sezoně v rámci extraligy starších dorostenců utkaly týmy Písku a Českých Budějovic. Písek potvrdil, že proti Českobudějovickým umí. I dnes naši dorostenci odešli po utkání do kabin jako vítězové. Tentokrát jihočeského soupeře přehráli výsledkem 4:2.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 24. kolo, so 23.11.2013
Písek
České Budějovice
4:2
1:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7. Pixa (Marcilis, Duchoň), 23. Klas (Bárta), 33. Duchoň (Pixa), 60. Šuhaj (Marcilis) – 37. Šulek (Samohejl), 56. Matoušek (Mašek). Rozhodčí: Souček – Flegl, Štofa. Vyloučení: 8:8, navíc Samohejl (CEB) 10 minut - nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 39 : 42. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Písek: Fogl – Červinský, Turek, Radoš, Kadlec, Koutenský, Hanus, Šergl, Sentenský – Klas, Bárta, Šuhaj, Bednařík, Rod, Pokorný, Duchoň, Pixa, Marcilis, Skala.
České Budějovice: Kváča – Klinecký, Vavřík, Šanda, Matoušek, Křikava, Stehlík, Farka – Panáček, Brož, Fencl, Samohejl, Šafář, Schwarz, Kubeš, Mašek, Doktor, Vráblík, Šulek.
Jihočeské derby mezi Pískem a Českými Budějovicemi domácí začali aktivně a často nutili soupeře k faulům. A právě v přesilové hře 5 na 3 se domácí dostali do vedení. V čase 6:52, kdy Jan Pixa využil zmatků před hostující bránou a zametl puk do odkryté klece – 1:0. Velkou příležitost ke srovnání skóre měl Šafář, který byl při úniku faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. Hráči Českých Budějovic se však samostatný nájezd nepodařil dle představ. Hráči tak odešli do kabin za stavu 1:0.

Domácí odstartovali dobře i druhou část. V čase 22:26 v signalizovaném vyloučení Tomáš Klas pohotovou střelou překonal hostujícího brankáře – 2:0. Českobudějovické mohl vrátit do hry Doktor, který nebezpečně mířil do horní poloviny písecké brány, domácí brankář proti jeho zakončení dobře zasáhnul rukou. V čase 32:50 Jiří Duchoň prostřelil z levé strany hostujícího brankáře přízemním zakončením – 3:0: V čase 36:14 se Českobudějovičtí prosadili při přesilové hře 4 na 3. Do střely Ondřeje Šulka sice vložil jeden z domácích obránců svoji hůl, kotouč však těsně prošel za brankovou čáru – 3:1.

Ve třetí třetině bylo znát hodně emocí a u některých hráčů doslova nervy na pochodu. Českobudějovičtí nechtěli odejít z derby s prázdnou a tak postupně přidávali na aktivitě. Velkou šanci měl Matoušek, jehož rána se otřela o horní tyč. V čase 55:37 již Josef Matoušek zamířil přesněji, z pravé strany ke vzdálenější tyči – 3:2 a šance hostujícího celku na body náhle vzrostly. V čase 59:58 však Jakub Šuhaj uzavřel gólem do prázdné brány na konečných 4:2.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy