Slavia otočila utkání třemi góly ve třetí třetině! Starší dorost nemá z dobře rozehraného zápasu ani bod

P í s e k - Starší dorost potřebuje extraligové body jako sůl a tak byl v duelu se Slavií úkol jasný, urvat tři body. Písečtí mladíci ale svůj dobře rozehraný zápas nezvládli. Po dvou třetinách, kdy bylo vedení na jejich straně najednou přešla střelecká štěstěna k Pražanům, kteří třemi góly otočili vývoj zápasu a odvážejí si tři body.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 26. kolo, so 30.11.2013
Písek
Slavia Praha
2:4
1:1, 1:0, 0:3
Branky a nahrávky: 9. Bárta (Šuhaj, Klas), 26. Marcilis (Hanus) – 16. Suda (Vyskočil, Heldák), 53. Mušo (Hyršl), 57. Suda (Vyskočil, Mareček), 60. Hyršl. Rozhodčí: Pražák – Němec, Brůha. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Písek: Fogl – Červinský, Šergl, Sentenský, Radoš, Koutenský, Hanus, Turek, Horák – Klas, Bárta, Šuhaj, Bednařík, Rod, Polanský, Duchoň, Pixa, Marcilis.
Slavia Praha: Stašek – Hejda, Kottek, Novák, Weinhold, Zderadička, Krejčí, Příkop, Mareček, Josefus, Hyršl, Suda, Vyskočil, Heldák, Šmerha, Furch, Nestrašil, Mušo.

Hosté nastoupili do utkání svižně a důrazně a ihned od začátku svého soupeře přehrávali. Ten se však po několika minutách rozehrál a dokázal to také demonstrovat vstřelenou brankou. Velký zmatek před hostujícím brankářem využil František Bárta - 1:0. Slavia však nechtěla připustit jakoukoli pochybnost o dnešním úspěchu a ihned se vrhla do tvrdé ofenzivy. Vyrovnávací branku zaznamenal Martin Suda, který rovněž využil zmatku před Foglem a zasunul kotouč za bezmocného brankáře. Závěr třetiny patřil spíše domácím, kteří měli vícero možností, jak vstřelit rozdílovou, ale do konce třetiny se jim to již nepovedlo.

Druhá třetina začala ve stejném duchu jako první perioda. Hosté nastartovali aktivní stroj a hýřili aktivitou. Písek se však oproti předchozí periodě dobře takticky připravil a ihned slávistickou snahu eliminoval v zárodku. Domácí navíc ještě přidali vedoucí branku z hole Jana Marcilise - 2:1. Závěr třetiny obohatila řada vyloučených na obou stranách a nepohledný tvrdý hokej.

Třetí třetinu odstartovali lépe domácí, kteří byli aktivnější a chtěli rozhodnout o svém vítězství. Slavia ale dokázala obrátit skóre ve svůj prospěch a odvést si všechny tři body. Nejprve vyrovnal Ivan Mušo, který zužitkoval přihrávku zpoza branky – 2:2. O několik minut poté se trefil Martin Suda a hosté již vedli – 2:3. Při závěrečné hře bez brankáře ještě vítězství pojistil Aleš Hyršl - 4:2. Písek tak nemá z dobře rozehraného utkání ani bod. Slavia se naopak může radovat, jelikož získala velmi cenné body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy