Favorit doma nezaváhal. Písecký starší dorost neveze body ani z Liberce

Předposlední kolo základní části Extraligy staršího dorostu přineslo souboj Liberce, který se drží v popředí tabulky, a trápícího se Písku. Jihočeši dokázali s Tygry držet krok – ve druhé třetině vyrovanl na 1:1 Dominik Točík. Domácí ale vedení znovu vrátili na své hokejky a vyhráli.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 27. kolo, pá 6.12.2013
Liberec
Písek
4:1
1:0, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 14. Solenský, 35. Král (Ordoš), 49. Ordoš (Tržický), 59. Král (Lakatoš) – 26. Točík (Koutenský, Červinský). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Třetiny: 1:0, 1:1, 2:0.
Liberec: Stezka – Běhula, Klinger, Tržický, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Janele, R. Šír, Král, Wiencek, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Zachar, Bělohorský
Písek: Fogl – Sentenský, Horák, Turek, Červinský, Šergl, Radoš, Koutenský – Bárta, Rod, Bednařík, Polanský, Klas, Duchoň, Šuhaj, Marcilis, Točík, Pixa

Utkání začalo poněkud líně, oba týmy se moc do šancí nedostávaly a bylo i hodně nepřesností. Po střele Husy mohl dorážet Šír, ale nebyl přesný, ránu Tržického zase nedokázal dostat do klece Zachar. Na druhé straně to zkoušel Koutenský, a i když měl gólman Stezka problémy kotouč zkrotit, nakonec se dále držel bezbrankový stav.

Až ve čtrnácté minutě se otevřelo skóre. Samuel Solenský se dostal ke kotouči v brankovišti a na několikrát se mu podařilo puk dostat za záda Fogla, i když to vypadalo, že brankář Písku černou pryž má pod kontrolou – 1:0. Srovnávat pak mohl Točík, obtočil se kolem branky, ale narazil do betonů. Další šance byla od Marcilise, jenž se v oslabení utrhl, ale nedotáhl akci do zdárného konce.

Zkraje druhé periody se do úniku dostal Ordoš, ovšem kotouč šel pouze za hostující branku. O chvíli později Píseští vyrovnali, Dominik Točík od modré čáry propálil vše před sebou až do klece a využil tak přesilovku – 1:1. Tygry mohl poslat zpět do vedení Bělohorský, ten ale minul branku o pár centimetrů. Až teprve Zdeněk Král ve 35. minutě udělal domácím opět náskok, zjevil se při mele v brankovišti a pohotově doklepl kotouč do svatyně Fogla – 2:1. Ke konci prostřední části ještě mohl srovnat Duchoň, ale na Stezku si z blízkosti nepřišel.

Třetí třetina byla rozhodující, utkání bylo ještě otevřené. Hned ze začátku mohl navyšovat Mečíř, jehož střela proklouzla gólmanovi z výstoje, ovšem ten stihl rychle vyškrábnout kotouč z brankové čáry. Naopak srovnat mohl Bednařík, nechal však pouze vyniknout Stezku lapačkou. Na druhé straně se opět dostal Ordoš do úniku, ale trefil se přímo do náruče. Až ve 49. minutě se na libereckého útočníka usmálo štěstí, Jan Ordoš dokázal z hrany brankoviště protečovat kotouč do branky – 3:1.

Pojišťovat výhru mohl Janele, ale přestřelil, Zachar pak nedosáhl na puk před odkrytou klecí. Hosté zkoušeli dvě minuty před koncem hru bez brankáře, ovšem hned při prvním vhazování se ke kotoučí dostal Zdeněk Král a neměl problém ho zavést do prázdné svatyně – 4:1. Bylo rozhodnuto, Písek se na další branky nezmohl a jede domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Utkání pro nás nebylo vůbec jednoduché. Písek hraje o bytí a nebytí v extralize a jejich mužstvo bojuje a snaží se hrát zarputilý hokej. Připravovali jsme se na to a věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý. Jsme tedy rádi, že jsme to dnes zvládli.

Roman Heindl (IHC Písek): Bez komentáře.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy